Вечниот живот како човечко достигнување

Член од
20 мај 2008
Мислења
1.099
Поени од реакции
1.079
А зашто да нема место и за идните млади, и за младите родени поодамна кои ја откриле бесмртноста? Тогаш би имале две групи на млади: млади со 30ина години, и млади со 250ина години. Кој пресудува која група на млади ќе умре а која да го продолжи човечкиот род? Зашто мора некој да оди а друг да останува? Јас лично сум за: и волкот сит и овците на број. :)

Да расчистиме нешто: јас не барам бесконечен живот, туку можност да живеам до кога ми се живее. Сакам сам да одредам дали ќе живеам 90, 1090 или 530000 години. Да не биде на 5-иот роденден на син ти, тебе рак или некоја друга болест да се раздели од него! Ако првично се решам за 1000 год. живот, а на пола пат се премислам, тогаш тоа сакам да е мој избор. Пример сум го видел пола универзум, сум рекол доста е ,нема веќе ништо за гледање и среќен си „заминувам од светов“на 500 год. Which ain't bad at all.

За до 90 год. - имам уште 60-ина год., но еве на 90 планирам да бидам во иста или уште подобра физичка и психичка состојба од денешнава. :)

Денешните сфаќања дека личноста и по физичката смрт продолжува да живее преку своите дела, во сеќавањата на другите или преку оставање потомство, се токму поради нашата неспособност да се најде лек за смртта (а истиот се бара од поодамна trust me). Тука би ја спомнал алхемијата за чиишто цели верувам нема потреба да те потсетувам. :гик:

П.С. Заборавив на глувчињава: Old Mice "Cheat Death" with New Breakthrough from Harvard Medical School!!! :свиркам:
Пријателе, на исти години сме. Бар до сега би требало а сватиш како тече животот.
Од друга страна, на почетокот човекот се гордееше со пронаоѓањето на генетската храна. Си мислеше дека проблемите со гладот се решени. Но денеска сите бегаме од таква храна.
Мислам дека и со вечниот живот ќе е така. Од првин личи на нешто слатко, а потоа ќе се увериш дека нема вкус :)

• Ми се допаѓа
Reactions: ION
Член од
24 август 2011
Мислења
511
Поени од реакции
807
Пријателе, на исти години сме. Бар до сега би требало а сватиш како тече животот.
Од друга страна, на почетокот човекот се гордееше со пронаоѓањето на генетската храна. Си мислеше дека проблемите со гладот се решени. Но денеска сите бегаме од таква храна.
Мислам дека и со вечниот живот ќе е така. Од првин личи на нешто слатко, а потоа ќе се увериш дека нема вкус :)
Сите бегаме затоа што една мала група педера измислија дека храната е божем штетна за луѓето и сите поверуваа слепо. Токму таа храна секојдневно спасува безброј животи во третиот свет каде што има недостиг од ресурси. Единствената контроверзија околу генетски модифицираната храна е нејзината интеграција во природата, т.е има шанси да влијае на еко системот ако не е правилно изведена целава скаламуција.

Брат ми студира биоинформатика во Германија, имаме разговарано многу на темава. Сите тие глупости дека хранава е штетна потекнуваат од истите типови на луѓе кои ја измислиле скиентологијата, кои веруваат во претскажување на иднината, бла бла.. А колку е тоа веродостојно ти одлучи си.

Kajgana Shop

На врв Bottom