Вечерва овде, без тебе...

• Креатор на темата Сатори
  • Време на започнување
Член од
11 март 2010
Мислења
46
Поени од реакции
1
Од кога не сме заедно не ми е све исто, едноставно неам воља за живот, неам воља да продолжам понатаму...живеам ден за ден со помислата дека некогаш пак ке сме заедно, незнам можеби си давам лажна надеж но морам некако да опстанам на овој свет, морам да продолжам за живеам...
Еден ден кога ке ми замрзне срцево ќе заборавам што е љубов, живот, среќа, себе. Но никогаш нема да заборавам еден лик, еден глас, едни очи...Никогаш нема да те заборавам тебе. :smir:

http://www.youtube.com/v/NqjfvD-qbmw

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
„Као стихија цео живот пред очима“

Ги слушам стиховите и го враќам времето наназад.Гледам каде почнавме,што поминавме,каде грешевме,што да поправиме...собирам два плус два и добивам резултат пет.Се појавува вишок простор кој никако неможам да го потполнам во овие изминати години.Секогаш бегав од она што требаше да го решам оддамна,мислев колку е подалеку таа одлука,толку полесно ќе ми е.Бев себична,сеуште сум себична,тоа нема оправдување,макар се колнела во најсветата љубов.Правев се,за да го задржам она што го имам,барав начини да го продолжам,да трае вечно,времето ќе покаже дали успеав.Можам да се повлечам чекор наназад,да проголтам се што ми стои заглавено во грлото,да ја кренам главата и да ти кажам те сакам покрај се.Ме плаши иднината,ме плаши ова брзо време кое ме проголтува од време на време,се плашам од самата себе.Се плашам да мислам што ќе биде утре,се плашам да те гледам во очи кога имаш фрик периоди,се плашам да побарам простор и време за нас.Се борам со себе,се борам со тебе и се останато,но тлото ми се трга под нозе.Немам сила,времето ме погази,а јас немам ни желба да ставам препрека и златни кафези.
Незнам дали ќе успеам,мразам неуспех,мразам порази...но ќе мора да се соочам и овој пат,се надевам последен пат.
Ќе ги зачувам стиховите овој пат за мене:

Не тражиш ме дуго сама бориш се,
Пазиш да не ухватим ти траг
своје поразе свима лако сакричеш
Ал би познао те неко давно драг

Ја не тражим те,умем да ти побјегнем
Пазим да не помислим на нас

Моје поразе нико не примечује
то сам само тебе причао на глас
Ал доџу ми дани кад у ваздуху ипак осетим на час

и знам да плечеш тихо што живот нам пролази без нас
Као стихија цео живот пред очима

сад видим ти и ја,шта смо имали некада,
један свет је пукао на света два
сад пуста а недодирлива

Те сакам е премалку во овој миг.

Член од
15 март 2010
Мислења
1
Поени од реакции
1
Вечерва овде, без тебе... А јас повторно патувам некаде далеку. Назад. Во некое време. Сега веќе излитено, бледо, далечно.
За мене само спомени од време кога се што знаев беше љубов,насмевки,прегратки а стравот,несреќата,црнилото беа нешто непознато.Нешто што мислев дека е одамна заборавено. Барем во нашите светови..
А сега... Каде сме? ..
Ахх. Повторно... Заборавам... Повеќе не 'сме'...
Сега каде си ?. Дали друга ти ги брише солзите како што го правев тоа јас?
Дали се жртвува за твојата среќа како што го правев тоа јас?
Дали ги брка твоите стравови како што го правев тоа јас?..
Не?
И повторно исто како и секоја вечер, овде, а без тебе. Јас повеќе не се осеќам. А ти како си ?

Член од
20 март 2010
Мислења
9
Поени од реакции
0
A shto ako sme se zaljubile vo nekoj shto ne sme imale moznost da bidime zaedno da delime se...

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Вечерва овде без тебе, на раат ќе си го пијам пивото и ќе си ги лапкам кикириките а после ќе одам на раат во некој клуб и ќе се журкам како господин, а не со мало дете за рака. Будало!

T

TaMчЕ

Гостин
Вечерва овде,без тебе се чуствувам толку осамено и празно..сакам уште еднаш да го осетам вкусот на твоите усни,топлината на твојата прегратка и мирисот на твојата кожа
Ми фалиш најмногу и сакам да биде се како порано.
...
Имам многу прашања на кои нема да добијам одговор.
Имам многу болка во себе која никогаш нема да помине.
Имам многу пролеани солзи кои нема да те вратат.
Имам многу љубов која немам со кого да ја споделам.
Имам твои песни во компјутер кои нема да ги слушнам во живо.
Имам само малку спомени кои нема да ги заборавам...
Имам се што ме потсеќа на тебе но тебе те нема.
Те молам врати се.Врати ми ја насмевката на лице.Врати ми ја среќата.
Врати ми ги убавите моменти.Едноставно ...врати го сето она што го имавме некогаш.

и после ова следува...ладен одговор од негова страна :toe:

Член од
8 јули 2009
Мислења
68
Поени од реакции
0
Vecerva ovde bestebe se cuvstvuvam prazno i tazno isekako samo ne srekno toes nikako e cuvstvo na osamenos i taga i bolak is pomesano sama nemozam da definiram so mi e .Evo da ti ja posvetam pesnickava zsoto kazuva se enrique inglesias it must be love poso valda se sekavas deka negovite pesni najmnogu me potretuvaa na tebe :back:

Д

ДаркхарТ

Гостин
Утрово овде без тебе...
Заедно сме знам, но и покрај тоа ме мачат некои работи. Зошто постои минатото? :nesum:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.672
Поени од реакции
34.139
Утро, вечер.. баш и не е битно веќе.
Не чуствувам празнина, имун сум на било која емоција изазвана од тебе. Гледам и тебе убаво ти оди. So.. this can actually work out. Имај убав живот. Најискрено овојпат. :smir:

Член од
4 април 2010
Мислења
6
Поени од реакции
1
Vecherva ovde, bez tebe. Sedam i se prashuvam dali sum jas kriva za se shto se sluchi pomegju nas. Dali povtorno bev sebichna i ne ti dozvoliv da me vidish onakva kakva shto navistina sum, pa ti zamina nezadovolen od toa shto ti beshe priushteno. Sedam i placham. Placham bidejkji mi znachish. Mi falish! Te sakam! No ponekogash srekjata se vdomuva vo tugjite srca, a nekoi treperat izlozheni na studeniloto od samotijata. Kje prodolzham, mozham jas! Kje go najdam denot vo nekoj drug a mozhebi i toj kje ja najde ''vistinskata jas'' vo mene!

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Вечерва овде без тебе...ми недостигаш...сакам да те видам...да те допрам...да те погалам...сакам да ги видам твоите очиња, да те насмеам...
Далеку си ми...животот не е фер...си игра со мене, со тебе, со чувствата...
Сакам што е можно побрзо да те видам и точка.!

Член од
14 мај 2010
Мислења
4
Поени од реакции
0
Вечерва овде, без тебе... Драги ќе се мрднам, ќе се шекнам... Ке полудам без тебе алооо ејјјјј... Надвор врне ти ми фалиш.. Многу ми текнува на нашите моменти и многу ми фалиш љубави моја најубава!!! Теле мое шишано... Да не си тврдоглав како магаре и да не си толку горд, јас и ти би биле заедно, вечерва, овде, СО тебе!

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Вечерва овде без тебе...посакувам барем да го завртеше мојот број и да ми кажеш излези на улица да те прегрнам...ама тоа нема да се случи зошто си премногу горд за да го сториш тој чекор.Не е битно нели...се навикнав на твоите каприци,и трескање глупости безвеза...те сакам иако не си свесен за тоа.Чуствувам дека си до мене,дека ме прегрнуваш...и одеднаш се будам и сфакам дека сето тоа било обичен сон...
Вечерва овде без тебе...ти испракам бакнежи за добра нок:back:

Вилинско коњче

It is my party :))
Член од
31 декември 2009
Мислења
550
Поени од реакции
62
Sto ako znam
za dvajcata nas, ovde e krajot
se prasuvam pak