Ветеринарно катче

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ни исчезна црна француска пудлица, последен пат видена вчера вечер (15.04.2011) позади Никола Карев гимназијата (Лептокарија).

Кучето е дебела црна француска пудлица, женка, се одзива на КИКИ, старо е 11 години во понеделникот е оперирана, уште и стојат конците под опашот, па и требаат апчиња и посети на доктор. Криви на задната лева нога, има бела брада, подебела е од другите пудлици... Ве молам ако некој има некоја информација нека се јави на 078 400 274 или нека ми пише на форумов.

Проверивме во Стационар ВАРДАРИШТЕ, не е таму.

Благодарам однапред.

L

Lu

Гостин
^ Баш ми е криво што сте го изгубиле Пудличето, и јас имам иста таква Пудла.
Ако вие живеете во Лептокарија и ако и е добро позната населбата мислам дека сама ќе се врати.
А вие штом не сте ја нашле во Вардариште тогаш барајте ја низ Лепрокарија и испечатете листови со слика од пудличето и ваш контакт и залепете ги листовите низ цела Лептокарија за да доколку некој ја види да ви се јави.

Едит: Само мене една работа не ми е јасна, како можела девојкати да ја изгуби пудлата, таа сепак е 11 години стара и не е мала и брлива па да бега и да трча по други кучиња :toe:

WildGirl

Lost in the forest ...
Член од
28 јуни 2008
Мислења
636
Поени од реакции
93
Татко ми најде повредено бебе кукавиче. Моментално го раниме со црвчиња и го чуваме на топло во кафез. Секоја помош околу одгледување, исхрана и се друго ќе бидит добредојдено.
Благодарам однапред.
:smir:

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Само едно нешто да ви кажам,во Ветеринарната станица во Автокоманда немојте ни подразно да ги носите кучињата,ако некој го интересира зашто нема ме исконтактира.Ветеринарна станица Автокоманда и еден буљаш од Радишани се најлошите и најнеодговорните ветеринари.

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
совет за крлежи??

Член од
24 јануари 2011
Мислења
523
Поени од реакции
148
совет за крлежи??
Ќе си го вакцинираш кучето/мачето и нема да ти фаќа крлежи.Тоа ти е ампула ми се чини дека е 400-600 ден.Не ме држи за ценава ама мислам дека беше толку зошто и ја треба да го вакцинирам кутретото мое од крлежи.Ако веќе фатило господ нека му е напомош

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Ќе си го вакцинираш кучето/мачето и нема да ти фаќа крлежи.Тоа ти е ампула ми се чини дека е 400-600 ден.Не ме држи за ценава ама мислам дека беше толку зошто и ја треба да го вакцинирам кутретото мое од крлежи.Ако веќе фатило господ нека му е напомош
Тоа не е вакцина.
Ампулата е околу 300-500, се купува од ветеринарни ампуланти и некои пет шопови, има повеќе видови, најпозната кај нас е фронтлајн и е 500, се дава според килажата на кучето. Се става на вратот, најпрво се прави патец :) околу 10-15 цм и се става, тоа е малку течност и не смее 3 дена пред и 3 дена после да се бања и пожелно е да не го чешлаш, галиш премногу тие денови :)
а доколку има крлежи можеш да го однесеш да ги извадат или ти да пробаш, ама треба многу внимателно да не остане главата внатре, се вадат со пинцета (чупалица) во обратен правец од стрелките на часовникот.

WildGirl

Lost in the forest ...
Член од
28 јуни 2008
Мислења
636
Поени од реакции
93
совет за крлежи??
Ако немаш некакво "искуство" со вадење немој со пинцета зш дури тогаш глата ќе му останит внатре. На местото од крлежот стај пластично цевче со масло, почувај го неколку секунди самиот крлеж ќе се откопат и ќе барат чаре а тогаш како сакаш само тргни го од миленичето.:smir:

Имаш и ремче против кожни паразити, Фронтлајн е околу 400 денари, барем овде. То трајт негде 3-4 месеци, го иам користено и задоволна сум.

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
фала ви на сите.. :smir::smir:

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Ако немаш некакво "искуство" со вадење немој со пинцета зш дури тогаш глата ќе му останит внатре. На местото од крлежот стај пластично цевче со масло, почувај го неколку секунди самиот крлеж ќе се откопат и ќе барат чаре а тогаш како сакаш само тргни го од миленичето.:smir:

Имаш и ремче против кожни паразити, Фронтлајн е околу 400 денари, барем овде. То трајт негде 3-4 месеци, го иам користено и задоволна сум.
Какво цевче и какво масло :)
Затоа што со чупалица ептен се мачам, му го вадам крзното од што мрда па фаличен е после :)

WildGirl

Lost in the forest ...
Член од
28 јуни 2008
Мислења
636
Поени од реакции
93
Какво цевче и какво масло :)
Затоа што со чупалица ептен се мачам, му го вадам крзното од што мрда па фаличен е после :)
Абе ова стално палит кај сите мој миленичиња ... :)
Не ваѓам со пинцета грев ми е многу.:nesum:

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Абе ова стално палит кај сите мој миленичиња ... :)
Не ваѓам со пинцета грев ми е многу.:nesum:
Незнам дали свати ама девојчето те праша со какво какво цевче и со какво масло ги вадиш. Гледам на друг начин си и’ го сватила постот и друго си и’ одговорила. :)

WildGirl

Lost in the forest ...
Член од
28 јуни 2008
Мислења
636
Поени од реакции
93
Оф мори мајко ... на брзање сум ја разбрала погрешно. Извини женска ...
Обично масло за јадење и обично цевче за пиење. Ништо многу комплицирано. :)

Член од
30 мај 2011
Мислења
86
Поени од реакции
16
Не знам дали постов е за тука, али ајде.
Пред два дена зедов маченце. Проблемот е што е веќе поднараснато, значи не е цицалче и никако не сака да се привикне. Нема ништо каснато, млекцето е негибнато, се крие зад регали и мјаука :(
Кажете начин да го припитомам ... не сакам вака да се мачи :(
Тоа е поради тоа што е одвоено од мајката и сеуште нема навикнато само да се храни а и во нова средина е така да додека се привикне му треба време инаку не се нервирај само оставај му јадење и ке видиш ке почне да си јаде касно го видов постов се надевам веке почнало да си јаде и се е во ред ;)

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
Ако веќе не ти помага ни каифчето ни течностите, пробај со Frontline ампулата.

Мислам дека ја има во повеќето ветеринарни клиники, викаат дека делува три месеци, но од искуство ти кажувам дека овозможува 45 дневна заштита од крлежи.

Е сега, немој да мислиш дека нема воопшто да му се лепат крлежи, може ќе најдеш неколку закачени на влакното, тоа е неизбежно, ама нема да му се прикачуваат на кожата.
Незнам дали и 45 дена според моето искуство не повеќе од 1 месец. Но ампулите се навистина најдбра заштита, ако и се закачи крлеж многу бргу умира. И најважно избегнувај шетање по трева во пролет.

Kajgana Shop

На врв Bottom