Значи веруваш во Ново Заветниот Бог а го отфрлаш Старозаветниот! Т.Е, веруваш во Тројството а го отфрлаш Едноштвото. Мушрик!Верувам во Бог, објавен преку Светото Писмо - Библијата, а олицетворен преку Божјиот Син - Исус Христос.
...освен ако тие критики се насочени кон Христијаните:П.С Секој има право да верува во што сака затоа ќе ве замолам без никакви критики.
Значи веруваш во Ново Заветниот Бог а го отфрлаш Старозаветниот! Т.Е, веруваш во Тројството а го отфрлаш Едноштвото. Мушрик!
Доколку би израснал во христијанско семејство дали тогаш би верувал во Алах?Верувам не во она што ми е кажано да верувам, туку тоа што јас сум сакал. Верувам во еден и единствен Бог Аллах, на кого еден ден ќе му се вратам.
Доколку би се родил Христијанин би верувал во Христа како Бог. Ама сигурно би разгледал и наоколу. Сигурно после би бил атеист. Според мене Бог не може да биде човек, ниту отелотворен во некој, па уште помалку да се жртвува за доброто на луѓето. Според мене Бог е Бог, најголем, најсовршен, најдобар судија. Некој кој суди а не му судат. Тоа е Аллах.Доколку би израснал во христијанско семејство дали тогаш би верувал во Алах?
A da znaete i vie vo koj veruvate bi bilo podobro.Во Господ Бог Исус Христос.
:nenene:Верувам во Бог, објавен преку Светото Писмо - Библијата, а олицетворен преку Божјиот Син - Исус Христос.
И јас во истово верувам!
- Верувам во Единиот Бог Отец, Седржител, Творец на Небото и на земјата, на сè видливо и невидливо;
- И во Единиот Господ Исус Христос, Син Божји, Единороден, Кој е роден од Отецот пред сите векови: Светлина од Светлината, вистински Бог од Бога вистински; роден, нестворен, едносуштен на Отецот, преку Кого сè станало;
- Кој, заради нас луѓето и заради нашето спасение, слезе од Небото и се вплоти од Светиот Дух и Марија Дева и стана човек;
- И беше распнат заради нас во времето на Понтиј Пилат, и страдаше, и беше погребен;
- И воскресна во третиот ден, според Писмото;
- И се вознесе на Небото и седи оддесно на Отецот;
- И пак ќе дојде со слава, да им суди на живите и мртвите, и Неговото Царство ќе нема крај;
- И во Светиот Дух, Господ, кој живот твори, Кој исходи од Отецот, на Кого се поклонуваме и Го славиме заедно со Отецот и Синот, и Кој говорел преку пророците;
- Во едната, света, соборна и апостолска Црква;
- Исповедувам едно крштение, за простување на гревовите;
- Го чекам воскресението на мртвите;
- И животот во идниот век. А М И Н
Епа пред едно четриесетина години во научната книга ќе сретнеше дека окапи е изумрен вид, дека цевките за водовод најдобро е да се прават од азбест, дека Плутон е планета и што ли уште не. Сето тоа во денешните научни книги е обратно.Aтеист сум,и горда сум на тоа.Верувам во тоа што ке го видам на дискавери или тоа што ке го прочитам во некоја научна книга.Ништо друго.
Абре Ал Каеда, темава е за тоа кој во што верува, а не кој во што сака другите да веруваат.A da znaete i vie vo koj veruvate bi bilo podobro.
--- надополнето ---
:nenene: