Верноста, некогаш - би издржале ли сега

O

Orion.

Гостин
ти би издржал да чекаш со години и да си маваш десанка ? јас не би издржала.
Тогаш зашто пишуваш дека би го чекала? Раскинете и еби се со друг. Дотолку повеќе, ако дечкото има чувства кон тебе, сигурно не би прифатил договор за варање(wtf...)
Јас не би прифатил :)

buttercup.l

Duchess
Член од
11 септември 2010
Мислења
34
Поени од реакции
45
Да не се разбереме погрешно, не би го варала дечко ми, не беше муабетот за варање. Сакам да кажам дека се зависи од тоа како он ке се осека и како јас ке се осетам. Ако дојде до тоа он да треба да иде некаде на другиот крај на светот да не го гледам со години, не би издржала без некаков физички контакт. И тоа е тоа.

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.153
Поени од реакции
5.993
Да не се разбереме погрешно, не би го варала дечко ми, не беше муабетот за варање. Сакам да кажам дека се зависи од тоа како он ке се осека и како јас ке се осетам. Ако дојде до тоа он да треба да иде некаде на другиот крај на светот да не го гледам со години, не би издржала без некаков физички контакт. И тоа е тоа.
Те разбравме добро, не се секирај. Ама ако дојде до тоа да треба да не се видите долго време, подобро раскинете. Ставање на врска "on hold" е многу глупа работа. Дури и да продолжи врската после тоа, не би било тоа тоа.

buttercup.l

Duchess
Член од
11 септември 2010
Мислења
34
Поени од реакции
45
Те разбирам што сакаш да ми кажеш, се надевам дека нема да дојде до тоа. Ако дојде ке си размислам убаво што и како, а дотогаш ке си се љубиме со фраерот :D

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Ако чекањето е со договор за буричкање на страна додека не сте заедно, "тури и курот" на таа врска.
Или т.е. кажи си накратко ПРОПАЛО ... за таа врска ... :D

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Аман бе луѓе! Барем сега е лесно. Скајпови, камери, сајбер сексови...
А бе да, се има, ама допирот на неговата рака по твојот врат, од кој ти се ежи кожата на целото тело го нема. Мекоста на неговите усни кога ќе ги залепи на твоите ја нема. Не можеш да го помирисаш. Погледот негов, по кој знаеш дали е искрен или не со тебе, го нема. Преку камера не можеш тоа да го видиш, да продреш во неговите очи и да знаеш дали сето тоа што го зборувате е вистина или лага.

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.153
Поени од реакции
5.993
А бе да, се има, ама допирот на неговата рака по твојот врат, од кој ти се ежи кожата на целото тело го нема. Мекоста на неговите усни кога ќе ги залепи на твоите ја нема. Не можеш да го помирисаш. Погледот негов, по кој знаеш дали е искрен или не со тебе, го нема. Преку камера не можеш тоа да го видиш, да продреш во неговите очи и да знаеш дали сето тоа што го зборувате е вистина или лага.
А дали допирот на нечија друга рака би можела да го замени неговиот допир? Дали нечии други усни можат да ја заменат мекоста на неговите усни? Дали нечиј друг поглед може да го замени неговиот?

Така да подобро гледање преку скајп отколку ич гледање. И многу подобро отколку гледање со други особи ако не можеш да се гледаш со партнерот.

A

AnFem

Гостин
Ако се сака, сѐ се може. Зборуваме за верност. Зарем денес е потешко да бидеш верен со целата оваа развиена технологија и неограничен интернет? Што да речат оние луѓе порано што оддржувале врска само преку писма?
Со болдираното ни малку не се согласувам. Потешко е само доколку се раскарате за нешто. Е тогаш не можеш да ја имаш онаа блискост, т.е. да го/ја гушнеш за да се смирите. Ама и тоа се решава.

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
А дали допирот на нечија друга рака би можела да го замени неговиот допир? Дали нечии други усни можат да ја заменат мекоста на неговите усни? Дали нечиј друг поглед може да го замени неговиот?

Така да подобро гледање преку скајп отколку ич гледање. И многу подобро отколку гледање со други особи ако не можеш да се гледаш со партнерот.
Нормално дека не може. Ама допир си е допир, бакнеж си е бакнеж. Некогаш е подобро и да е туѓ.

Јас знаеш како викам, "Се што е мое, само ќе ми дојде".

Доколку периодот на разделеност е повеќе од неколку месеци, знам дека ќе ме изневерува, ќе сака да има секс. И јас исто. Подобро е да се договориме во таква некоја ситуација што и како ќе правиме, заедничка согласност и договор. Па дури и да се разделиме ако треба.
За мене е поважно да се задржи искреноста и довербата помеѓу двајцата. Кежуал секс со некој/а трет, ако има одлични односи во една врска, нема да смени многу. Да, ќе ми биде по малку шубе што имал секс со некоја, ама човече, тоа е една од основните 4 човекови потреби. Зошто би му ја скратила некому таа потреба, се додека е само како исполнување на потребата, без емоции, чуства, врзувања со таа трета особа?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Н ќе сака да има секс. И јас исто. Подобро е да се договориме во таква некоја ситуација што и како ќе правиме, заедничка согласност и договор. Па дури и да се разделиме ако треба.
се договоривте?

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Ако се сака, сѐ се може. Зборуваме за верност. Зарем денес е потешко да бидеш верен со целата оваа развиена технологија и неограничен интернет? Што да речат оние луѓе порано што оддржувале врска само преку писма?
Со болдираното ни малку не се согласувам. Потешко е само доколку се раскарате за нешто. Е тогаш не можеш да ја имаш онаа блискост, т.е. да го/ја гушнеш за да се смирите. Ама и тоа се решава.
Јас не и верувам на технологијата, стануваме се позависни од неа и тоа не е на добро. Не знам дали ќе го дочекам денот кога ќе се случи крах на истата. Ама ќе се случи.

Порано писмата биле искрени, од срце пишувани, постоеле вистински љубови. Денес за жал ретки се. Ама и тогаш не верувам, дека сите такви љубови по повеќе години разделени, биле верни до гроб.

Сексот е потреба луѓе, исто како водата, храната и сонот. Моралните норми биле повеќе застапени порано, па веројатно срамот од другите ги спречувал до некаде, да изневеруваат.

Змејко и

Гледачот Дуле од Велес
Член од
10 април 2005
Мислења
1.103
Поени од реакции
1.419
Ако се сака, сѐ се може. Зборуваме за верност. Зарем денес е потешко да бидеш верен со целата оваа развиена технологија и неограничен интернет?
Колку Гигабајти порки ти се доволни да останеш верна?

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Аман бе луѓе! Барем сега е лесно. Скајпови, камери, сајбер сексови...
Затоа и со технологијава полесно и се изневерува, дур ти изјавува љубов му/и се уклучени уште неколку на чат со кои си праќа срценца...и дур ти си почнал да фантазираш за иднина со него/неа замената ти е најдена. Брзо оди тоа, на интернет се сите јаки, романтични, заљубени...

Kajgana Shop

На врв Bottom