Велес

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
какво бе рестартирање тие НОРМАЛНИ ЛИ СЕ ?!!!!
ќе ги запалам сосе таа глупава топилница... од неа години и години не можевме да дишеме.. после нејзиното затварање испоцркаа еден куп луѓе како резултат на тоа нејзино работење и сега дури пак сакаат..
НЕМА РЕСТАРТИРАЊЕ !!

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.213
Поени од реакции
30.415
Topilnica gut, Veles kaput.
Мора сепак да се гледа на добрата страна. Ако се случи некоја нуклеарна експлозија, ние веќе ќе бидеме измутирани и нема толку да осетиме :/
Стен Ли коа го правел Iron Man требало да помине навака, ќе запознаел неколку.

korka

Голтар
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.027
Поени од реакции
435
more velesani ke ja otvorat i vie site seir ke gledate
i ke gi pcuete pod mustaki
znaeme sto narod sme sto grad usran i sto narod sme taka da ne serete
ke vidime koga ke ja otvorat sto ke se sluci

NISTO nema da napravite

ne me pcujte otkako ke procitate i jas sum velesanec taka da ne serete

М

Мартин`

Гостин
more velesani ke ja otvorat i vie site seir ke gledate
i ke gi pcuete pod mustaki
znaeme sto narod sme sto grad usran i sto narod sme taka da ne serete
ke vidime koga ke ja otvorat sto ke se sluci

NISTO nema da napravite

ne me pcujte otkako ke procitate i jas sum velesanec taka da ne serete
Грешка си верувај нема така лесно Велешани да дозволат овој пат да се отвори, и предходно не ќутеа ај сети се убаво .. народот е веќе освестен колку толку + има комплетна подршка од целата општина и од опозицијата и од власта така да нема шанси да се рестартира.

M

Moon Child

Гостин
Не смеат ниту да помислат да ја рестаритаат а камо ли и да објавуваат дека МОЖЕБИ ќе се рестартира. Уште пак вчера читам коментари од типот - Па што, народот ќе има каде да работи, 1000 луѓе ќе се вработат и ќе бидат среќни. Што по ѓаволите? А колку фрикови ќе се раѓаат по болниците? 1000 луѓе ќе бидат среќни, на сметка на огромен број новороденчиња кои нема да бидат нормални. Мора нешто да се превземе, пред да бидне нешто поголемо...

korka

Голтар
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.027
Поени од реакции
435
se nadevam deka nema nikogas da ja otvorat
si ja probuvaat srekata veke podolgo vreme so ovie spekulacii da vidat kako ke reagiraat narodot
mu go merat pulsot na veles i na narodot
ke vidite deka ke probaat da ja otvorat
za neke vreme ke si ja probaat srekata

My Computer

Catch me if you can!
Член од
1 февруари 2011
Мислења
31
Поени од реакции
3
Јас малку да ја сменам темава за топилницата и да си прашам, дали некој бил во Солун со Пан такси,сакам да одам па ај некое искуство да прочитам тука.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Абе остајте вие за тоа здрав,живот или сл.....туку и од бизнис аспект ,не е од интерес топилницата да се отвори.

на пример....цената на станбените објекти драстично ќе се намали,никој нема да сака да соработува со велешки производители на храна(од било каков вид),а со тоа ќе изумрат и одреден дел од бизнисите и фирмичките кои и онака преживуваат.

Друга работа....таман успеавме пред цела Македонија,да бидеме граѓани од Велес.....а потоа пак ќе бидеме ах Велес...топилница...Чернобил бљак.

Значи пак ќе си праат мајтап со нас,а и нема да бидеме посакувани како народ од генетски аспект...

Заклучок

Еднаш ја осетивме,и знаеме дека веќе нема како во минатото, вработените од топилница да добиваат станови,кампови или сл.....туку овие работнци ќе работат за 200еу плата....и цела иднина на градот ќе зависи од тие 1000 вработени во таа фабрика(кои од пуста желба само работа да најдат,нема ни да се сетат дека заради нив други ќе страдаат)...а нив оди убеди ги дека нема да чини ако се рестартира топилницата.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Газдите на топилницата се истите оние кој се обидоа да ја отворат пред две години?

Член од
24 август 2007
Мислења
761
Поени од реакции
15
Ако некој постави филтри, направи неопходно реновирање, заштита на животната средина, чистење на загадувањето.... зошто тогаш има некој нешто против?

Ќе рече некој, па нема филтри што ќе исчистат сè, нема да наместат филтри нема ова нема она....

Ако некој ја рестартира и реновира како што треба зошто да се биде против?

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Пичиња од 7 до 17 па и нешто више години..дали вчера бевте на СЛАТКАРИСТИКА БУДАЛО???Дали се изнасликавте,дали ги испеавте песните кој со кејф пеевте како некој би ви свршил во фаца,дали ги навлажнивте пичињата?дали сменивте профил пикчр?Дај пофалете се да му ибам мамата ја со мастика дома дремев,па пропуштив една од ретките добри журки во нашиот град

T

Torchyrus

Гостин
Пичиња од 7 до 17 па и нешто више години..дали вчера бевте на СЛАТКАРИСТИКА БУДАЛО???Дали се изнасликавте,дали ги испеавте песните кој со кејф пеевте како некој би ви свршил во фаца,дали ги навлажнивте пичињата?дали сменивте профил пикчр?Дај пофалете се да му ибам мамата ја со мастика дома дремев,па пропуштив една од ретките добри журки во нашиот град
Стварно мислиш дека има некој на кајгана од 7 до 17 години шо бил на слаткар или само сакаш да се пофалиш дека го мразиш и сакаш да се пофалиш дека си бил дома со мастика ?:pos: иначе за тие шо го мразат слаткар како тебе и мене имаше White Sensation во ноктурно ;)

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Стварно мислиш дека има некој на кајгана од 7 до 17 години шо бил на слаткар или само сакаш да се пофалиш дека го мразиш и сакаш да се пофалиш дека си бил дома со мастика ?:pos: иначе за тие шо го мразат слаткар како тебе и мене имаше White Sensation во ноктурно ;)
Пишав горе и НЕШТО више години..Ја никаде не пишав дека го мразам човекот,напротив...Се разочарав шо сликава на профил нема да си ја сменам додека дое друг пат..
--- надополнето: Sep 4, 2011 12:12 PM ---
Пишав горе и НЕШТО више години..Ја никаде не пишав дека го мразам човекот,напротив...Се разочарав шо сликава на профил нема да си ја сменам додека дое друг пат..

Kajgana Shop

На врв Bottom