Велес

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Јас сум крајно револтирана од проблемот со кучињата скитници низ град. Незнам дали некој ќе се најде да превземе нешто во врска со тоа. Ама стварно е неподносливо да одиш по улица и нозе да ти се тресат од страв. Само слушам лаежи од некаде и во секој момент очекувам да ме нападне некое. Неможе да излезеш сам по улица,до тој степен стасав да ме испраќа тато кога излегувам навечер. Градов ни е преполн од нив и незнаеш од каде можат да излезат.
Абе мавај, што ги жалиш? :)
Мене вчера ми испадна едно куче од двор, онака ми р'жи и трча накај мене...Ја гледам таа старата на врата стои, и ми вика "Нека го, нека го"...Јас имам обичај ако ми се пушти куче да застанам да видам шо ќе направи. Ако случајно ме апне, е тогаш стварно ќе го тратам, ич нема да ми чуе дали било вдомено или скитник. Ќе го отепам, и после тоа право на лекар некое вакциниче да стават, 300 болести носат кучињава, не е за игра работава...

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Мене вчера ми испадна едно куче од двор, онака ми р'жи и трча накај мене...Ја гледам таа старата на врата стои, и ми вика "Нека го, нека го"...Јас имам обичај ако ми се пушти куче да застанам да видам шо ќе направи. Ако случајно ме апне, е тогаш стварно ќе го тратам, ич нема да ми чуе дали било вдомено или скитник. Ќе го отепам, и после тоа право на лекар некое вакциниче да стават, 300 болести носат кучињава, не е за игра работава...
Е тоа кога ќе ми го рече некој "Нека го, нека го не апе" ми иде не кучето туку тој шо го рекол тоа него од земја да го тратам:tapp:

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
Jaс пак воопшто не се плашам од кучиња, се плашам од луѓе. Тие кучиња се на улица оти на некој му здодеала играчката па ги оставил на улица. Оти го мрзело да ги даде малите на некој, па ги оставил до контејнер.
Стравот од кучиња секој го стекнал најчесто поради некој лоша случка, како и поради тоа што никогаш не пробал или не засакал куче, притоа не разбирајќи ги неговите движења или однесување. Јас секогаш знам дали некое куче е лошо или не, дали ќе нападне или не. Нема потреба од паника оти кучето лаело. Тоа му е работа. Како што луѓето зборуваат, така и кучињата лаат.
Најверојатно поради тоа што не се плашам од кучиња, туку ги сакам, не ми ни смета кога поминувам до нив на улица. Не вриштам за да им го скренам вниманието, па така не ме ни забележуваат. Досега не сум чула барем во Велес некој да биде апнат од куче скитик, туку само од кучиња кои газдите ги држат цел живот на синџир и наеднаш ги испуштаат.
Жално е што луѓето се поголеми ѕверови од животните.

Д

ДаркхарТ

Гостин
Само што разликата е во тоа што јас кога ќе видам куче на улица се вкочанувам од страв.

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Ја зачистиле троа темава хахаха:pos2::pos2:
Абе луѓе кој беше од Велес на собиранкава???И како си помина се разбира...

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Ја зачистиле троа темава хахаха:pos2::pos2:
Абе луѓе кој беше од Велес на собиранкава???И како си помина се разбира...
Ја зачистиле малку повеќе изгледа....
Туку стварно дај нека се пофали тој шо бил ( а нели ти требаше да одиш ) и дај ние одамна се немаме органзиирано:)Дај да направиме уште една велешка мини-собиранка мислам дека нема да биде лошо:)

Д

ДаркхарТ

Гостин
Јас сум за! Ама да не биде ко миантиот пат шо се договаравме и на крај ништо :tapp:

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
И ја сум за! Ајде пуштам список ако се собереме во добар број идам, ако не.....
Допишујте се

1.Ајсбој
2.Дарк х'рт
3.Уплаф
4. Инфектед (ќе идеш, оти фацата!!!!)

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
1.Ајсбој
2.Дарк х'рт
3.Уплаф
4. Инфектед
5. Дарлинг
6.Ла лока
7.Блекаут
8.Хебочик
9. Илија велес

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
10. rosoneri (90%) иде...
Дај првен кажете го денот и времето... па да потврдам.

Д

ДаркхарТ

Гостин
И ја сум за! Ајде пуштам список ако се собереме во добар број идам, ако не.....
Допишујте се

1.Ајсбој
2.Дарк х'рт
3.Уплаф
4. Инфектед (ќе идеш, оти фацата!!!!)
Не сум хрт бре :icon_lol: А инфектед мора да иде чим идам јас :pipi: Ние одиме во пакет. :back:

И среќен осми март од мене до сите велешанки на форумов :pipi:

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Ок, вака онака се собравме 10 души :)

Е сеа датум? Јас сум за Четврток...време мање битно...

Д

ДаркхарТ

Гостин
Јас сум ЗА кога сакате тогаш...Слободно време имам секогаш и било кој ден и време да е ми одговара :pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom