Вегетеријанство

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
доколку месото нема зачини и сол ќе има грозен вкус и никоj нема да го jаде :)
*го пишува ова додека jаде туна салата со разен зеленчук*
Од онаа Туна Мехикана да не јадеш? :P

М

Мартин`

Гостин
И маслото има растително потекло (сончоглед, маслинки...). :pos:

А пржена храна, поготово месо... тоа е мрсно, нездраво, канцерогено... :sick: Никогаш не би се осмелил да јадам од тоа. :D
Јас со сало ги пржам и сеа ? :pos: џабе се инаетите само, не било вкусно без зачини и разни глупости. Како ќе се навикнеш така ќе ти биде вкусно, сигурно пред 50тина години не ставале разни зачини во месото.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Ок, значи, ако се правиме паметни, ЗНАМ дека е растително масло. За да испечеш месо исто така е неопходно да ставиш некакво масло.
Слободно паси трева.
А скарата во какво малсо се пржи?
Wink wink nudge nudge

Член од
28 март 2006
Мислења
17.804
Поени од реакции
12.295
99% од зачините се направени од сол + зеленчук... Во секој можен оброк додаваме зеленчук. Месото со кромид се пржи, се додава кечап, па сосови некои од печурки. Несвесно го маскираме вкусот на мртви животински трупови со зеленчук, зеленчук и уште повеќе зеленчук.
Индијците користат милион зачини и тоа во вегетаријанска исхрана. Зачини и мирудии воглано од сушен зеленчук или ароматични растенија се користат за да се подобри вкусот или да му се даде шмек на оброкот. Инаку сушен зеленчук црвена пиперка се користи и со кисела зелка -два зеленчуци, ради вкус. Е сеа не е валда да се убие прдежот од зелката :)
Кај месото може да се користат и два вида и повеќе месни продукти (сланинка и месо или марамица со мелено месо...), зависи за што е, со што го мезиш и за какви прилики е.
Чисто месо заедно со зеленчук се најдобри ради комбинацијата ензими и витамини плус протеини, креатин...и што знам што све друго.
Од онаа Туна Мехикана да не јадеш? :P
Мх мх мх, би мснал сега една-две :)

Член од
5 април 2012
Мислења
32
Поени од реакции
1
И маслото има растително потекло (сончоглед, маслинки...). :pos:

А пржена храна, поготово месо... тоа е мрсно, нездраво, канцерогено... :sick: Никогаш не би се осмелил да јадам од тоа. :D
месото е...канцерогено а??
еским болен од рак си видел?

Член од
5 април 2012
Мислења
32
Поени од реакции
1
Ти ме праша дали сум видел еским болен од рак... не сум видел, кај ќе видам еским?
На такво апсурдно прашање или никаков, или само таков одговор ќе добиеш. Само жалам, требаше да биде првото, некој овде нема смисла за хумор.
дАли си чул?

Kajgana Shop

На врв Bottom