Вегетеријанство

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
Уште кога не си знаел да одиш и збориш? КОга си бил бебе? Зборам од сам почеток. После една/две годинки од животот, веќе примаш масовно влијание.

И уште нешто - си јадел готвено месо уште од тој почеток што ти го зборам, или си јадел каши од овошје? Со кои се хранат сите деца?
враќај се колку сакаш наназад - човекот го има тој инстикт што ти зборувам
 

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
враќај се колку сакаш наназад - човекот го има тој инстикт што ти зборувам
:rolleyes:

Riiiiiight ....

Општеството е природна рефлексија на човековата психа, не природа. Молимте не ми ги мешај. Психата е подложна на fuck-ups, природата не е.
 
Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Оваа тема првично беше наменета за разменување на рецепти и совети за новите вегетаријанци/вегани, ама не знам што толку им пречиме на лешинарите за да ја уништат темата со разни осудувања и затоа некој модератор ја преименувал во вегетаријанство и тоа е тоа - не верувам повеќе дека ќе налеташ на рецепт/совет/искуство од било кого на оваа тема...
Kога веќе вие нас не викате чешинари,како треба ние да ве викаме,тревопасни?
 
Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
^ оФци :pos: кол ми бај мај нејм...

шала настрана ама месните преработки не се ништо повеќе од обичен отпрад,ѓубре зачинето и приготвено изгледа многу вкусно и го прикрива вистинскиот мирис и вкус со цел - профит......не знам дали има свесен некој кој ќе ти препорача такви продукти

ама чистото месо има незаменлив вкус,тука нема потреба ни од течности и додатоци (кечап,мајонез итн) кои ќе влијаат на вкусот......

замисли имаме сетила да распознаваме што се јаде а што не се јаде,нешта што те привлекуваат или те прават да се гнасиш - па изборот е твој
 

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
^ оФци :pos: кол ми бај мај нејм...

шала настрана ама месните преработки не се ништо повеќе од обичен отпрад,ѓубре зачинето и приготвено изгледа многу вкусно и го прикрива вистинскиот мирис и вкус со цел - профит......не знам дали има свесен некој кој ќе ти препорача такви продукти

ама чистото месо има незаменлив вкус,тука нема потреба ни од течности и додатоци (кечап,мајонез итн) кои ќе влијаат на вкусот......

замисли имаме сетила да распознаваме што се јаде а што не се јаде,нешта што те привлекуваат или те прават да се гнасиш - па изборот е твој
Јас мислам дека никој не би јадел чисто незачинето месо. Зачините се тие кои го прават вкусно. Би уживале да јадете месо приготвено без никакви зачини, месо без сол, вегета и што ти знам јас? Овојшата и зеленчуците се исто вкусни и незачинети.
 

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Јас мислам дека никој не би јадел чисто незачинето месо. Зачините се тие кои го прават вкусно. Би уживале да јадете месо приготвено без никакви зачини, месо без сол, вегета и што ти знам јас? Овојшата и зеленчуците се исто вкусни и незачинети.
Ете, гледаш, јас па незачинет зеленчук не можам да помирисам. На пример, компир, само сварен, без никаков зачин ми предизвикува нагон за повраќање. Брокула без сол? Нема шанса. Салата без маслиново и некаков зачин исто така нема шанса. Овошјето, да, но зеленчукот незачинет не е вкусен.
 

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Ете, гледаш, јас па незачинет зеленчук не можам да помирисам. На пример, компир, само сварен, без никаков зачин ми предизвикува нагон за повраќање. Брокула без сол? Нема шанса. Салата без маслиново и некаков зачин исто така нема шанса. Овошјето, да, но зеленчукот незачинет не е вкусен.
99% од зачините се направени од сол + зеленчук... Во секој можен оброк додаваме зеленчук. Месото со кромид се пржи, се додава кечап, па сосови некои од печурки. Несвесно го маскираме вкусот на мртви животински трупови со зеленчук, зеленчук и уште повеќе зеленчук.
 
Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
99% од зачините се направени од сол + зеленчук... Во секој можен оброк додаваме зеленчук. Месото со кромид се пржи, се додава кечап, па сосови некои од печурки. Несвесно го маскираме вкусот на мртви животински трупови со зеленчук, зеленчук и уште повеќе зеленчук.
тоа СЕ зависи од готвачот,од кујната,не е исто да се пржи,вари или фрли на скара парче добро мевце........само да не се претерува нормално........
 

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
99% од зачините се направени од сол + зеленчук... Во секој можен оброк додаваме зеленчук. Месото со кромид се пржи, се додава кечап, па сосови некои од печурки. Несвесно го маскираме вкусот на мртви животински трупови со зеленчук, зеленчук и уште повеќе зеленчук.
I wonder why ... :D
 

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
99% од зачините се направени од сол + зеленчук... Во секој можен оброк додаваме зеленчук. Месото со кромид се пржи, се додава кечап, па сосови некои од печурки. Несвесно го маскираме вкусот на мртви животински трупови со зеленчук, зеленчук и уште повеќе зеленчук.
Месото го пржам на обичен зејтин, со сол и ништо друго најчесто. Your argument is invalid. :P
 
Член од
5 април 2012
Мислења
32
Поени од реакции
1
:cool:zdravo kajgana , seuste nemam pisaano prvov ,misleneje od rabota...
gledam nedorazbiranja ..

za temava samo ke kazam deka se zavisi od mestopolozbata
ESKIMITE ne mozat bez meso
egipkaniv ewen mozat so meso
vo , makedonija mora da se vnesuva meso
vo germanja ne mora ,. ima rastenijna dovolno

кирилица:oops::oops:
е сега полав од овие ШТо не јадам месо, аргуменнт убивање на животни..
за нив би кажал дека уи мк умам селани кои гл колат животното дујри откако ќе умре
болесите се чистат у печењето
 

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Месото го пржам на обичен зејтин, со сол и ништо друго најчесто. Your argument is invalid. :P
И маслото има растително потекло (сончоглед, маслинки...). :pos:

А пржена храна, поготово месо... тоа е мрсно, нездраво, канцерогено... :sick: Никогаш не би се осмелил да јадам од тоа. :D
 

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
И маслото има растително потекло (сончоглед, маслинки...). :pos:

А пржена храна, поготово месо... тоа е мрсно, нездраво, канцерогено... :sick: Никогаш не би се осмелил да јадам од тоа. :D
Ок, значи, ако се правиме паметни, ЗНАМ дека е растително масло. За да испечеш месо исто така е неопходно да ставиш некакво масло.
Слободно паси трева.
 
S

Sheldon Cooper

Гостин
99% од зачините се направени од сол + зеленчук... Во секој можен оброк додаваме зеленчук. Месото со кромид се пржи, се додава кечап, па сосови некои од печурки. Несвесно го маскираме вкусот на мртви животински трупови со зеленчук, зеленчук и уште повеќе зеленчук.
доколку месото нема зачини и сол ќе има грозен вкус и никоj нема да го jаде :)
*го пишува ова додека jаде туна салата со разен зеленчук*
 

Kajgana Shop

На врв Bottom