Веганизам/Вегетаријанизам

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
Веганиве на темава бранат особи што до вчера убивале животни за забава, само заради тоа што денес ја поддржуваат нивната кауза. :D

Продолжете со трендот, идам јас да се исплачам на глупостиве. :D

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
јас од денеска сум вегетаријанец, се надевам сексуалните придобивки дека ќе бидат огромни
И ментални рон, прв ден и одма направи разлика помеѓу веган и вегетаријанац. :love:

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Веганиве на темава бранат особи што до вчера убивале животни за забава, само заради тоа што денес ја поддржуваат нивната кауза. :D

Продолжете со трендот, идам јас да се исплачам на глупостиве. :D
Чуваш дома животно?

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.374
Поени од реакции
30.796
И веќе да дам нов правец на темата оти смачено ми е да се тегнам со ниски удари, си земавте нешто за НГ? Малку позитивно. :ROFLMAO: Мене миксот ленено семе, тиква и орев ми се испразна. Орев имам во огромни залихи па си земав другото и сега ќе ги ставам во сечко. Земав и варен наут конзервиран за салата и од грицки солен сончоглед и индиски орев печен. :love: Се думав да прам печурка карито шо ставив некоја страна наназад ама некако денес не ми е ден за готвење и веројатно ќе одмрзнам нешто од "резервите" ( имам болоњезе веган, имам meatless meatloaf и веган колбаси). Инаку се думам од кикирите да напрам и домашен путер од кикири ама немам засладувач и некако на "суво" не ми се прај. Имате праено домашен путер од кикири?
posna ruska :D
that's it!

EmilijaS

Cat lady
Член од
21 јануари 2016
Мислења
627
Поени од реакции
2.485
posna ruska :D
that's it!
Јас ја изедов посната руска. :sramezliv:
И кифличките. :sramezliv:

Зато вечерва наут ќе јадам. :facepalm::pos:

Инаку пошто немам засладувач решив да прам експеримент од кикири со растително млеко и ако ми нема вкус екстракт од ванила. :sramezliv: Ако е лошо не кажвам. :sramezliv:

Џ

Џонтра Волта

Гостин
А пред да кажеш ее манипулираш ко тетка.... реалноста е - кај Жан Митрев на операции не одат монаси, јогиа, гладијатори.... а шансите Џонтра да го посети некад у животу се - знаеш добро и сама - големи. И додека он се замара да си ја оправда навиката тука и надвор, Жан чека и трие раце, болницата му е убава фенси оти добро заработува, а самиот јаде месце еднаш у неделата.
А да, пошто вие ќе го надживеете Метузалем. :pos:

Е и тоа ме нервира посебно, генерализации, ние месождерите - (добар назив патем, немој да се љутите коа ве викаат секташи) као секој ден да јадеме по кило месо. Такво размислување имате за нас.
Баш напротив, не ни јадам ја многу месо и не сум нешто посебно љубител на истото. Јадам све и свашта, спортувам и сеа за сеа иам пар екселанс крвна слика, мноооооогу далеку сум од Жан Митрев, сега за сега, за понатаму никој не знае освен ти секако. И тебе може да те слупа срчка ничим изазвана.

Сите ќе умрете.

Јас пак ќе ја повторам поентата на мојот пост, јадете што сакате и прајте што сакате во животот само немој поради таквите ваши начини и делувања да се ставате над некој што не го прави истото. И немој у секој втор муабет да потенцирате дека сте вегани/вегетаријанци небаре сте од Марс донесени како посебна раса.

Ќе ми одговори ли некој?
Едно прашање за крај на овој провокативен пост. Со оглед на тоа што точно 0 македонци се родени како вегани, еве вие неколку како најголеми подржувачи и практикувачи на овој култ сакам да ми кажете како успеавте да го исчистите мозокот од поранешните сурови и брутални постапки наречени јадење месо на семејните ручеци? Дали некогаш си простивте за тие гревови и како ќе му пристапите на богот на вегетаријанизмот наречен не знам еве, Морков, кога ќе заминете на оној свет?
Како ја замислувате другата страна вие веганите? Штала со огромна ливада, милион животни и вие меѓу нив, идила.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Малку патетично. Пошто имаш толку против веганизам, за некоја причина која нема да ја кажам, и напаѓаш. Ова ти беше најнизок "удар" шо можеше да го дајш зошто ни ја познаваш
Увреѓена може да бидеш само ако се препознаеш во „веганите на батерии“.
Автоматски споено мислење:

Грешка си, она не лови за јадење.

Блиску ли сум Маја?

:coffee:
Си го одбрал највкусното, гледам се разбираш во месо :D

За денеска зборуваме, јас од вчера и завчера не постојам....дури и секоја клетка од пред 7 год. ми е сменета. Не му должам ништо на човекот од вчера. Моето минато не го оправдува тоа што ќе го правам во иднина.
Аргументиве ти вриштат :)
Нема везе, еден ден љубовта ќе преовлада и ќе ја прегрнеш Маја од вчера и ќе се исплачеш и ќе ти биде полесно.

Последно уредено:

EmilijaS

Cat lady
Член од
21 јануари 2016
Мислења
627
Поени од реакции
2.485
Не вервам во гревови, Богови на шобило, ни пак каков е "онај" свет. Извини. Се шо сакам е од моментот кога почна да ми се гади од идејата дека месото на маса некогаш било живо и измачувано, да преќинам со та практика и да не сум дел од тие кои ги јадат пошто како јадачи не секогаш сме свесни за другата ситуација, во случајов на стоката, зошто е премногу нормализирано. Се надевам ти го одговара прашањето, колку и цинично да е поставено. @Джонтра Вохохолта

-------

Мене не ме навреди. Цитирај го цело мислење. Јас за нешто конкретно те цитирав дека е ниско. Имаш замисла, која не е точна, и ја земаш како "реалност" и дури мислиш дека е фер да се подбиваш со членката како да ја познаваш и ја клаваш во лична генерализација која не е ни блиску до тоа како стојат работите. Нешто шо пишав претходно, гледате од далеку и гледате површно и тоа е океј и нормално. Нормално е да не знајш како е внатре нешто организирано ако не влезиш да видиш. Ние тука ти кажваме, од лично искуство како тревопасачи ( ете да не се лутите за "месождери") и од таму како група шо функционираме заедно и комуницираме за поддршка и помош, ти пак збораш за некаква субјективна перцепција која не, не е ни блиску до вистината. @Lester Freamon

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Мене не ме навреди. Цитирај го цело мислење. Јас за нешто конкретно те цитирав дека е ниско. Имаш замисла, која не е точна, и ја земаш како "реалност" и дури мислиш дека е фер да се подбиваш со членката како да ја познаваш и ја клаваш во лична генерализација која не е ни блиску до тоа како стојат работите. Нешто шо пишав претходно, гледате од далеку и гледате површно и тоа е океј и нормално. Нормално е да не знајш како е внатре нешто организирано ако не влезиш да видиш. Ние тука ти кажваме, од лично искуство како тревопасачи ( ете да не се лутите за "месождери") и од таму како група шо функционираме заедно и комуницираме за поддршка и помош, ти пак збораш за некаква субјективна перцепција која не, не е ни блиску до вистината. @Lester Freamon
Ти ги познаваш сите вегани, па знаеш дека мојата замисла не е точна?

EmilijaS

Cat lady
Член од
21 јануари 2016
Мислења
627
Поени од реакции
2.485
Ти ги познаваш сите вегани, па знаеш дека мојата замисла не е точна?
Ајде сега трк да видиш другите мислења шо пишав и ќе ти се одг прашањето. Не. Не ги знам сите. Ама ни ти не ги знајш да си дајш за право да прашаш членката како ќе маринира месото јер си запознал plant based луѓе шо ти сметат. Додуша ако јадат месо ... Како да ти кажам ... *Шепнува* не се веган.

Али сепак комуницирам со значително многу вегани особено последните месеци. Во широки групи зошто така можам да научам поќе за исхраната и поќе за нив како луѓе, како се снаоѓаат, типс енд трикс. И полни се со то. Пошто не лажат за то шо се. Чинам за ова и се бркам со тебе на темата, тврдењата дека вегани носеле кожа и јаделе месо, не? И јас ти велам "не" и така се бркаме?

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
А да, пошто вие ќе го надживеете Метузалем. :pos:

Е и тоа ме нервира посебно, генерализации, ние месождерите - (добар назив патем, немој да се љутите коа ве викаат секташи) као секој ден да јадеме по кило месо. Такво размислување имате за нас.
Баш напротив, не ни јадам ја многу месо и не сум нешто посебно љубител на истото. Јадам све и свашта, спортувам и сеа за сеа иам пар екселанс крвна слика, мноооооогу далеку сум од Жан Митрев, сега за сега, за понатаму никој не знае освен ти секако. И тебе може да те слупа срчка ничим изазвана.

Сите ќе умрете.

Јас пак ќе ја повторам поентата на мојот пост, јадете што сакате и прајте што сакате во животот само немој поради таквите ваши начини и делувања да се ставате над некој што не го прави истото. И немој у секој втор муабет да потенцирате дека сте вегани/вегетаријанци небаре сте од Марс донесени како посебна раса.

Ќе ми одговори ли некој?
Да бев докторката и ја ќе те лајкаф, колку си ти симпатичен, пун со самодоверба дека нешто знаеш. Прав си кеч, би рекол и за Маја. :love:

Туку не ми се нервирај, еве ја ќе ти одговорам.
Кога се влегува во нашата секта задолжително е да се прекине секаква комуникација со фамилијарните што јадат месо. Исто важи и за другари.

Имаме католички систем по брза постапка на бришење гревовите, само кажуваш три аве марии и треба да конвертираш тројца во немесождери.

Богот не е морков туку Му.

Си го одбрал највкусното, гледам се разбираш во месо :D
Драг Лестер, доколку го следиш примерот на Рон во рок од еден ден ќе успееш да почнеш да читаш метафори. Сега ќе ти помогнам... Џенцката е убавка, го уловила, го држи за роговите и се смешка.... ринг а бел?

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Не вервам во гревови, Богови на шобило, ни пак каков е "онај" свет. Извини. Се шо сакам е од моментот кога почна да ми се гади од идејата дека месото на маса некогаш било живо и измачувано, да преќинам со та практика и да не сум дел од тие кои ги јадат пошто како јадачи не секогаш сме свесни за другата ситуација, во случајов на стоката, зошто е премногу нормализирано. Се надевам ти го одговара прашањето, колку и цинично да е поставено. @Джонтра Вохохолта
Од кај знаеш дека било измачувано тоа прасе во кое си уживала?

Не ми одговара одговорот пошто прашањето не беше како и зошто сте станале вегани/вегетаријанци туку како и дали успеавте да ги исчистите сопствените гревови од минатото кога сеуште не сте биле свесни дека јадењето во кое уживавте всушност било живо суштество, убиено. :D

Искрен да бидам, тешко ми е да поверувам во ваков одговор дека ти (не конкретно ти, туку сите со ваков одговор) наеднаш си се освестила и ти се згадила од помислата дека тоа месо некад било живо суштество и ти одеднаш осети емпатија за смрдливото прасе и поради тоа прекина да јадеш и користиш производи од животинско потекло. Секако.
Да ти се згадело од вкусот на месото и од тоа да станеш вегетаријанец во ред, се согласувам.

Чуваш нешо дома свињи, кокошки, крави, овци?

Да бев докторката и ја ќе те лајкаф, колку си ти симпатичен, пун со самодоверба дека нешто знаеш. Прав си кеч, би рекол и за Маја. :love:

Туку не ми се нервирај, еве ја ќе ти одговорам.
Кога се влегува во нашата секта задолжително е да се прекине секаква комуникација со фамилијарните што јадат месо. Исто важи и за другари.

Имаме католички систем по брза постапка на бришење гревовите, само кажуваш три аве марии и треба да конвертираш тројца во немесождери.

Богот не е морков туку Му.

Драг Лестер, доколку го следиш примерот на Рон во рок од еден ден ќе успееш да почнеш да читаш метафори. Сега ќе ти помогнам... Џенцката е убавка, го уловила, го држи за роговите и се смешка.... ринг а бел?

Многу лош обид за хумор. Би рекол ужасен.

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

На врв Bottom