Веганизам/Вегетаријанизам

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Лестер е лобист на месната индустрија, оперативец е за балкан, добива и процент од конвертиран немесар, во неговата амбициозност помислил дека ако го наведе основоположникот на темава да се врати на мрсно, сите други ќе го следат примерот.

Но во исто време Лестер препозна дека оваа група има емпатија за луѓе со проблем, и како еден крај фор хелп он на нас ни посочи кој е неговиот овде во линкот....

Лестер, Ок е.
Фала брате што ме смееш, љубов преку иронија и сарказам....ретко кој го може ова. Да можат луѓево барем 1% да те разберат ќе биде добро, ова е уметност што го правиш :love:

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Фала брате што ме смееш, љубов преку иронија и сарказам....ретко кој го може ова. Да можат луѓево барем 1% да те разберат ќе биде добро, ова е уметност што го правиш :love:
Еден е доволно, туку денес има сонце!!! :vozbud::P

:coffee:

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Оти во реалност се случува, голем дел од тие „опулените“ вегани не се ни блиску до веганство, затоа и го повторувам :D

Сум сретнал многу луѓе кои се декларираат како „вегани“ кои ми вртеле очи оти сум конзумирал месо, иако истите тие со децении јаделе месо како мене, т.е станале вегани откако истото доби на популарност, а на сите други полиња бетер од тие што ги судат (им давам неколку години пак да свичнат дрес во нешто друго).

Да бидам искрен од сите што ги познавам кои се декларираат како вегани само еден можам да кажам дека му симнувам капа оти е веган со сите салтанати: човекот е со тој начин на исхрана преку 20 години, анти конзумеризам и живее екстремно минималистички иако има ОК платена работа, си тера некоја своја филозофија и на духовен дел (медитации, јога, смирен и сталожен кога и да го видиш).

Лестер е лобист на месната индустрија, оперативец е за балкан, добива и процент од конвертиран немесар, во неговата амбициозност помислил дека ако го наведе основоположникот на темава да се врати на мрсно, сите други ќе го следат примерот.

Но во исто време Лестер препозна дека оваа група има емпатија за луѓе со проблем, и како еден крај фор хелп он на нас ни посочи кој е неговиот овде во линкот....

Лестер, Ок е.
Не стигна процентот и оваа година, мамето нивно преварантско расипничко.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
Сум сретнал многу луѓе кои се декларираат како „вегани“ кои ми вртеле очи оти сум конзумирал месо, иако истите тие со децении јаделе месо како мене, т.е станале вегани откако истото доби на популарност, а на сите други полиња бетер од тие што ги судат (им давам неколку години пак да свичнат дрес во нешто друго).
Што е животот ако не натпревар да бидеш во чекор со другите? Тренд не е за џабе, треба да се следи.

Луѓето се ко стадо овци, мада не знам колку оваа компарација е дозволена на темава.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Што е животот ако не натпревар да бидеш во чекор со другите? Тренд не е за џабе, треба да се следи.

Луѓето се ко стадо овци, мада не знам колку оваа компарација е дозволена на темава.
Кога веќе се пратаат трендови боље позитивни отколку негативни.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492

EmilijaS

Cat lady
Член од
21 јануари 2016
Мислења
627
Поени од реакции
2.485
Оти во реалност се случува, голем дел од тие „опулените“ вегани не се ни блиску до веганство, затоа и го повторувам :D
Малку патетично. Пошто имаш толку против веганизам, за некоја причина која нема да ја кажам, и напаѓаш. Ова ти беше најнизок "удар" шо можеше да го дајш зошто ни ја познаваш @Darling ни па кој било друг на темава. Туку збораш за "некои". Зборај со тие некои каде ќе забележиш вакви однесувања инаку ти е ептен, ептен ниско. Да идеа другите по теми да те бркаа - не. Ти дојде на темава и се најде навреден.

А и тој другар ти шо е 20 години веган - некогаш му бил прв ден. Па 100 дена, па година, па после и над то. И нема лошо во то само да си почнал. За да стигниш до одредена бројка, прво мора да почниш. Нема ништо срамно во то. Минатото е то шо е, минато. Не напрај чоекот шо сме денес и со одлуките кои ги носиме денес макар и најлоши одлуки да сме носеле претходно. Не ова само за јадење вс не јадење месо. Општо го спомнав јер спомнуваш поединечно минато.

Па и да е тренд, преку. Секогаш се пратат трендој и подобро тие трендој да се позитивни наспроти негативни како шо рече @Bodhidharma. И иако е то субјективно, шо е позитивно, а шо не, моја субјективна реалност е дека ако нешто не е повредено и да не повредваш и измачуваш живи суштества како тренд - тоа е огромен чекор напред и не позитивна, препозитивна промена. Пошто неповредување некој, не можам да најдам ни една причина како е лошо. Да не се повтори tide pod challenge само ќе речам. Пошто и то беше тренд.

----------
И веќе да дам нов правец на темата оти смачено ми е да се тегнам со ниски удари, си земавте нешто за НГ? Малку позитивно. :ROFLMAO: Мене миксот ленено семе, тиква и орев ми се испразна. Орев имам во огромни залихи па си земав другото и сега ќе ги ставам во сечко. Земав и варен наут конзервиран за салата и од грицки солен сончоглед и индиски орев печен. :love: Се думав да прам печурка карито шо ставив некоја страна наназад ама некако денес не ми е ден за готвење и веројатно ќе одмрзнам нешто од "резервите" ( имам болоњезе веган, имам meatless meatloaf и веган колбаси). Инаку се думам од кикирите да напрам и домашен путер од кикири ама немам засладувач и некако на "суво" не ми се прај. Имате праено домашен путер од кикири?

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
Така е.

@Lester Freamon нека го гледа ако има време, можеш и број да му земеш да го преобратиш ко Бегинер, така ќе имаш полна недела.

Си убила ли некогаш нешто за да би го јадела?
Со свои раце....пробај па врати се. Ќе се посереш од страв :)
Не сум убила. Не ми е во план. Ти гледам знаеш како е. Дали тоа ме прави сега етички и морално супериорна над тебе? Или минатото го забораваме? :D

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
@Lester Freamon нека го гледа ако има време, можеш и број да му земеш да го преобратиш ко Бегинер, така ќе имаш полна недела.

Не сум убила. Не ми е во план. Ти гледам знаеш како е. Дали тоа ме прави сега етички и морално супериорна над тебе? Или минатото го забораваме? :D
Не мора цел, изгледај први 10 минути.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Си убила ли некогаш нешто за да би го јадела?
Со свои раце....пробај па врати се. Ќе се посереш од страв :)
Грешка си, она не лови за јадење.

Блиску ли сум Маја?

:coffee:

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
За денеска зборуваме, јас од вчера и завчера не постојам....дури и секоја клетка од пред 7 год. ми е сменета. Не му должам ништо на човекот од вчера. Моето минато не го оправдува тоа што ќе го правам во иднина.
Аргументиве ти вриштат :)
Нема везе, еден ден љубовта ќе преовлада и ќе ја прегрнеш Маја од вчера и ќе се исплачеш и ќе ти биде полесно.

Kajgana Shop

На врв Bottom