Веб дизајн помош (совети, трикови, алатки итн.)

Г

Грејвдигер

Гостин
pravam web strana so wizart web builder na GDI i mi izlegva java script ajajxa could not be inlcuded.Perhaps url incorected..
sea me zafrkava ova i nemozam poleto "TEXT" od menito da go otvoram i da pisam tekst.
Neznam dali prasanjevo e za tuka ali se nadevam deka ima nekoj da mi pomogne..pozdrav
Која адреса ја ставаш за јаваскриптата? Копирај тука или дај скриншат да видиме.

Член од
3 јануари 2011
Мислења
27
Поени од реакции
1
Г

Грејвдигер

Гостин
Уф, немам работено со оваа чудо, но како и да е... фајловите не може да ги зимаш од компјутерот и да ги користиш кај тебе на сајт, прикачи го xajax.js на хостинг и повикај го од таму.

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Има некој работено со Lightroom 3.2? И шо се прави у таа програма освен создавање на албуми :D?

Themacedon

ViXa
Член од
16 август 2009
Мислења
154
Поени од реакции
75
Шефчиња...море иам проблем.......работам на веб страна....JOOMLA На локалхост...арно ама сеа откако ја завршив......не можам да го симнам темплејтот...така среден..шо викате...како можам да го земам темплејтот од локалхост и да го ставам на сервер?

Г

Грејвдигер

Гостин
Шефчиња...море иам проблем.......работам на веб страна....JOOMLA На локалхост...арно ама сеа откако ја завршив......не можам да го симнам темплејтот...така среден..шо викате...како можам да го земам темплејтот од локалхост и да го ставам на сервер?
Папката што ти е од темата ја имаш во templates фолдерот на localhost-от, прикачи ја неа на сервер и активирај ја. Читај тука како се инсталираат теми.

Themacedon

ViXa
Член од
16 август 2009
Мислења
154
Поени од реакции
75
друже.....а модулите шо сум ги направил...треба се одново..а? :)

Г

Грејвдигер

Гостин
друже.....а модулите шо сум ги направил...треба се одново..а? :)
Па и нив ќе си ги прикачиш на хостот во сооветниот фолдер, components или modules мислам дека е на Joomla-та. И малку си ми чуден... имаш правено темплејти и модули, а не знаеш како и каде да ги прикачиш. :\

Themacedon

ViXa
Член од
16 август 2009
Мислења
154
Поени од реакции
75
абе знам да ги прикачам...туку многу е поразлично локалхост од сервер......на сервер знаеш кај можеш да ги најдеш...а локалхост....исто знаеш ама како ќе ги прикачеш :P :D треба преку фтп се да прикачувам......лол (освен темплејтот де) :)

Г

Грејвдигер

Гостин
абе знам да ги прикачам...туку многу е поразлично локалхост од сервер......на сервер знаеш кај можеш да ги најдеш...а локалхост....исто знаеш ама како ќе ги прикачеш :P :D треба преку фтп се да прикачувам......лол (освен темплејтот де) :)
Па све иде преку FTP, освен ако не сакаш рачно да ги прикачуваш еден по еден :). Или пак да ги зипуваш и да ги прикачиш директо преку админ панелот во Joomla-та.

Themacedon

ViXa
Член од
16 август 2009
Мислења
154
Поени од реакции
75
преку админ панелот сум качувал јас.....ама фтп-то е полесно...

Член од
12 јануари 2006
Мислења
374
Поени од реакции
9
Ми треба помош.

Сакам да си направам свое веб-портфолио, со некои слики, блог постови и такви работи.
Е незнам веќе колку free website builders разгледав и скоро ниеден не ми го дава тоа што го сакам - слобода во дизајнот.

Значи вака,
Photoshop го владеам, али само од дизајнерска страна, а веќе имам дизајни за неколку сајтови правено и знам како одат тие работи, но само додека да го исечам дизајнот и парчињата да му ги пратам на програмерот. Проблемот е што html/css сум тапа - уствари едвај некои минимални познавања имам (за греови).

Сакам да ми предложите или некој website builder што ќе ми овозможи слобода во дизајнот или да си одам по туторијали, па step by step да го градам сајтот, или некоја поповолна алтернатива за да го изработам портфолиото побрзо.

I

Intex

Гостин
Ставам флеш копче во Дрим Вивер, и можам само да го местам лево/десно/whatever. Знам дека треба да користам CSS за да го средам како сакам, ама како? Е фала.

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Ми треба помош.

Сакам да си направам свое веб-портфолио, со некои слики, блог постови и такви работи.
Е незнам веќе колку free website builders разгледав и скоро ниеден не ми го дава тоа што го сакам - слобода во дизајнот.

Значи вака,
Photoshop го владеам, али само од дизајнерска страна, а веќе имам дизајни за неколку сајтови правено и знам како одат тие работи, но само додека да го исечам дизајнот и парчињата да му ги пратам на програмерот. Проблемот е што html/css сум тапа - уствари едвај некои минимални познавања имам (за греови).

Сакам да ми предложите или некој website builder што ќе ми овозможи слобода во дизајнот или да си одам по туторијали, па step by step да го градам сајтот, или некоја поповолна алтернатива за да го изработам портфолиото побрзо.
Кога веќе работиш дизајни, поднаучи и малку HTML па ќе ти се најде во иднина верувам. Ниту еден билдер нема да ти даде слобода каква што очекуваш. Не дека немаш слобода во дизајнот, туку напротив имаш огромна, но треба и многу да знаеш што и како да правиш за да ги измениш темплејтите. Затоа подобро од почеток фати си или најди некој кој ќе ти подпомогне малку ако веќе имаш готов дизајн да ти даде нацрти како да го преточиш во веб страници.

Ставам флеш копче во Дрим Вивер, и можам само да го местам лево/десно/whatever. Знам дека треба да користам CSS за да го средам како сакам, ама како? Е фала.
Можеш да кликнеш на него па на delete ... така би го средил ако сакаш да го избришеш.)
Шала на страна, како тоа сакаш да го средиш, што подразбираш под средување?

I

Intex

Гостин
Можеш да кликнеш на него па на delete ... така би го средил ако сакаш да го избришеш.)
Шала на страна, како тоа сакаш да го средиш, што подразбираш под средување?
Да го преместам каде сакам, а не да ми е ограничено горе/доле/лево/десно?

Kajgana Shop

На врв Bottom