Веб дизајн помош (совети, трикови, алатки итн.)

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Здраво дечки еве и јас покушавам да дизајнирам веб страна, па сакам да ставам симбол на веќе формираната страна со тоа што симболот ми е буквата Т во круг. Е сега сакам да ми каже некој како тој симбол јас да го направам проѕирен за да бојата на страната се гледа во позадина.

Giso`Yo

The Real YoYo
Член од
29 јануари 2007
Мислења
119
Поени од реакции
0
Здраво дечки еве и јас покушавам да дизајнирам веб страна, па сакам да ставам симбол на веќе формираната страна со тоа што симболот ми е буквата Т во круг. Е сега сакам да ми каже некој како тој симбол јас да го направам проѕирен за да бојата на страната се гледа во позадина.
Избриши го бекграунд леерот во PS и сними го како .png формат ....

Giso`Yo

The Real YoYo
Член од
29 јануари 2007
Мислења
119
Поени од реакции
0
Ај сега да ми хелпнете малце ..
Имам веб-сајт, кој перфектно си функционира во Firefox, Opera etc.
Во IE прикажува - скроз на скроз бланк сајт.
Е и ова не го очекував од ИЕ.
Поздрав ...

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Избриши го бекграунд леерот во PS и сними го како .png формат ....

Фала друже успеав.

Е сега ме интересира како се прави втора страна, значи првата страна ми е готова и сега сакам да ставам втора страна па како тоа се прави, ако е опширно кажете некој туториал :)

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Кај мене се отвара и на мозила и на ИнтернетЕксплорер-7ца:wink:
до твојот ИЕ е нешто.
Бај д уеј убава страна ми се свиѓа дизајнот:motor:

Кај мене не го отвара со 7 е, што е проблемот?

Giso`Yo

The Real YoYo
Член од
29 јануари 2007
Мислења
119
Поени од реакции
0
Океј се снајдов, сега е ок. :)

ZIKS

Ај за убо да е.
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.582
Поени од реакции
39
Ми треба помош мала. Имам блог, www.goalvision.blogspot.com, ама сакам малце темплејтот да го раширам малце налево и надесно за да стам реклами, ај некој ако може да ми помогне. :)

nozo.mk

Ultras Karpos Boys
Член од
6 септември 2007
Мислења
472
Поени од реакции
18
Имам една хтмл страна.Може ли некако еден дел од нејзе да биде со UTF - 8 енкодинг а друг дел со Cyrillic(windows-1251") ? Бидејки имам два кирилични текста каде што едниот работи со едниот енкодинг а другиот текст со другиот енкодинг.Неможе двата текста наеднаш да работат со ист енкодинг

Dr_ViRuS

DarkSide with green light
Член од
9 јануари 2006
Мислења
1.076
Поени од реакции
28
Имам една хтмл страна.Може ли некако еден дел од нејзе да биде со UTF - 8 енкодинг а друг дел со Cyrillic(windows-1251") ? Бидејки имам два кирилични текста каде што едниот работи со едниот енкодинг а другиот текст со другиот енкодинг.Неможе двата текста наеднаш да работат со ист енкодинг
најлесен начин едниот текст направи го во <iframe>

nozo.mk

Ultras Karpos Boys
Член од
6 септември 2007
Мислења
472
Поени од реакции
18
Ај ке пробам некако со тоа.Иначе конкретно за следново се работи : Имам џумла сајт, а кирилицата на џумла добро се покажува само ако е енкодингот UTF-8. Напишав моја скрипта во PHP каде што чита кирилични податоци од txt фајл и ја инклудирав таа скрипта во џумлата. Тие податоци од фајлот ги покажува добро само ако енкодингот е Cyrillic.
Па мислев да не има некоја финта во хтмл-от да ги конвертирам и да бидат со UTF 8

Dr_ViRuS

DarkSide with green light
Член од
9 јануари 2006
Мислења
1.076
Поени од реакции
28
Ај ке пробам некако со тоа.Иначе конкретно за следново се работи : Имам џумла сајт, а кирилицата на џумла добро се покажува само ако е енкодингот UTF-8. Напишав моја скрипта во PHP каде што чита кирилични податоци од txt фајл и ја инклудирав таа скрипта во џумлата. Тие податоци од фајлот ги покажува добро само ако енкодингот е Cyrillic.
Па мислев да не има некоја финта во хтмл-от да ги конвертирам и да бидат со UTF 8
Има фината во php :) http://algoritmi.mkd.net/?p=40#more-40

Kajgana Shop

На врв Bottom