Веб дизајн помош (совети, трикови, алатки итн.)

• Креатор на темата Креатор на темата bojan81
  • Време на започнување Време на започнување
на кој сајт да хостирам за гага мала датабаза направена со apsx 3.5?

Програма за копчиња за Веб страна, да е бесплатна да има опција за Frontpage, и да биде едноставна и лесна за почетник како мене.

Програма за копчиња за Веб страна, да е бесплатна да има опција за Frontpage, и да биде едноставна и лесна за почетник како мене.

Какви копчиња? Копчиња може да си направиш со CSS, не ти треба програма. А можеш и со Фотошоп и во Frontpage ќе ја вметнеш сликичката... ваљда има таква опција.

Какви копчиња? Копчиња може да си направиш со CSS, не ти треба програма. А можеш и со Фотошоп и во Frontpage ќе ја вметнеш сликичката... ваљда има таква опција.

Можи ама сакам готови јас оти искуството ми е еднакво на нула нешто слично како оваа програмче ама да е бесплатно :icon_lol:, оти на Бил Гејтс малку пари му се :icon_lol::

http://vista-buttons.com/

Може ли некој оваа слика, да ја измени слично како оваа т.е. плавото да биде понагласено, а другото затемнето. Можете да ја сечете и ако имате некоја ваша идеја, направете.
Незнев каде да го ставам ова, па се решив тука :)

Имам потреба од веб хостин за 1година со c-panel и можност за joomla или автоматски да има на панелот поставено уште поубаво и не повеке од 500м по можност мк па ако може некој предлог од искуство фала однапред pozz

Имам потреба од веб хостин за 1година со c-panel и можност за joomla или автоматски да има на панелот поставено уште поубаво и не повеке од 500м по можност мк па ако може некој предлог од искуство фала однапред pozz

Јас ти ги препорачувам УХост - http://uhost.mk/linux-shared. На нив сум повеќе години и задоволен сум... имало е проблеми, не можам да кажам не, но сите биле брзо средени. Стабилен е и техничка поддршка имаш во секое време.

И јас исто имам доста големо искуство со УХост и од мене добиваш препорака за кај нив.
Работам со секакви клиенти, што значи ми требала помош и во 4 часот сабајле и секогаш проблемите биле решавани во најкраток можен рок. Најбитно од се е што имаат стабилни сервери и 24/7 техничка поддршка.
Освен нив исто така добри се и МКХост, но се далеку поскапи.

www.next-em.com.mk ... ако ништо друго (иако не велам дека не сум задоволен, напротив) таму имаш врски :)

ми треба помош околу имплементација на recaptcha, значи вака одев по ова http://code.google.com/apis/recaptcha/intro.html но наидов на овој проблем
кога ке напишам нешто и притиснам Send доколку внесам грешен Recaptcha key вика The reCAPTCHA wasn't entered correctly. Go back and try it again., а доколку внесам точен кеј Could not open socket
еве го кодот
PHP:
//на почеток на индекс.пхп
<?
include ("config.php");
if ($_POST["fb"]) {
    $fb=$_POST["fb"];
    mysql_query("INSERT INTO fblike VALUES(NULL, '$fb', '1')");
    $x=mysql_query("SELECT * FROM fblike ORDER BY id DESC LIMIT 1");
    while ($y=mysql_fetch_assoc($x)){
$id=$y['id'];
}

require_once('recaptchalib.php');
  $privatekey = "привате кеј";
  $resp = recaptcha_check_answer ($privatekey,
                                $_SERVER["REMOTE_ADDR"],
                                $_POST["recaptcha_challenge_field"],
                                $_POST["recaptcha_response_field"]);

if (!$resp->is_valid) {
    // What happens when the CAPTCHA was entered incorrectly
    die ("The reCAPTCHA wasn't entered correctly. Go back and try it again." .
         "(reCAPTCHA said: " . $resp->error . ")");
  } else {
    // Your code here to handle a successful verification
  }
  ?>

<script type="text/javascript"> window.location.href="<?=$url_site?>like.php?id=<?=$id?>";</script>
    <?
}
?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head></head>
..
...
....
<body>

<div class="form">
 <?php
          require_once('recaptchalib.php');
          $publickey = "публицк кеј"; // you got this from the signup page
   ?>
                         <form method="POST" action="index.php">

<div><textarea cols="" rows="" class="input-textarea autoclear" name="fb" id="message">Your message</textarea></div>
                                <div><input type="submit" value="Send"  class="button button-blue float-right" /></form>

<?php
echo recaptcha_get_html($publickey);

?>

</div>

но и покрај тоа што наидува на The reCAPTCHA wasn't entered correctly. Go back and try it again., а доколку внесам точен кеј Could not open socket повотно ги креира во базата и ги прикажува фразите .

но и покрај тоа што наидува на The reCAPTCHA wasn't entered correctly. Go back and try it again., а доколку внесам точен кеј Could not open socket повотно ги креира во базата и ги прикажува фразите .

Norмално дека ќе ти ги прикаже повторно пошто немаш дадено што ако е точно. Каде да форвардува или што да преземе треба да дефинираш во делот: // Your code here to handle a successful verification

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom