Ваши Поговорки!

Член од
7 септември 2016
Мислења
20.353
Поени од реакции
35.880
...не ми е криво волкот што успеал да ги изеде овците, криво ми е зошто кучињата што ги хранам ништо не направија!
 

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.148
Поени од реакции
2.806
Лесно е да бидиш волк меѓу овците.
Биди волк помеѓу волците.
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
20.353
Поени од реакции
35.880
...меѓу волците алфа водач е тој што најсилно р'жи и завија, а не тој што има најголеми заби!
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
20.353
Поени од реакции
35.880
...не е црна овца нешто посебна, туку другите овци се све исти.
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
20.353
Поени од реакции
35.880
...без ветар нема бранови, но ако немаш добар грб избегавај го ветарот, ако имаш кратки криља не летај високо ниту далеку :kafence:
 

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.148
Поени од реакции
2.806
Секоја риба пет пати плива. Во водата, во тавчето, во виното, во стомакот и на крајот во канализацијата...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom