Вашите пијани искуства :)

nescafe

за освестување
Член од
27 август 2009
Мислења
604
Поени од реакции
277
Ја се сеќавам пред едно десетина години се запивме со другарите од пладне до полноќ, али истиот ден бев мртов уморен срце ми спиеше али седев до фајрон, на идење накај дома незнам како али сум заспал при одење и тоа некои 2 до 3 секунди, ок можеби и десет, отваарам очи и гледам бандера на 10 сантима пред мене и онака у пијанката си викам, бре мајку им е*ам почнаа бандериве на среде пат да ги ставаат додека да сконтам дека јас сум излегол од патот.

Сега, пијам али речиси никогаш не сум се направил коска пијан, престанувам пред да дојде до тоа.

Член од
9 октомври 2011
Мислења
88
Поени од реакции
15
немам лошо пијанство :D Најмногу сум испил за 16ти роденден. Славиме тројца другари заедно, триесетина души дојдени.. кој од кој :) и така лево десно стигнав до дома и се држам за врата страв ми е да влезам од моите. Среќа спиеја.. право во ВЦ, се миев едно пола саат, плискав вода.. и ај у кревет ! Глава ме уби другиот ден ама на кого ќе кажеш.. инаку пијам од мерак, пијачка или две, и сакам нешо пожестоко како водка. Мразам кога пијат со сила само да се покажат. :)

nescafe

за освестување
Член од
27 август 2009
Мислења
604
Поени од реакции
277
немам лошо пијанство :D Најмногу сум испил за 16ти роденден. Славиме тројца другари заедно, триесетина души дојдени.. кој од кој :) и така лево десно стигнав до дома и се држам за врата страв ми е да влезам од моите. Среќа спиеја.. право во ВЦ, се миев едно пола саат, плискав вода.. и ај у кревет ! Глава ме уби другиот ден ама на кого ќе кажеш.. инаку пијам од мерак, пијачка или две, и сакам нешо пожестоко како водка. Мразам кога пијат со сила само да се покажат. :)
Водка, жесток пијалак .???
Не би рекол.

Член од
27 април 2011
Мислења
2.308
Поени од реакции
3.064
Многу ги има хаха .... еве едно...Еден мој другар ми звони на врата накај 7 саат и ми вика абе да те видам што праиш едно кафенце а он тргнал со 2 флаши виски на роденден. Вака така вискињата летнаа, отидовме у Тренд ..само што влегов како што ме пукна тоа басот почна опасно да ми се лоши и така ја идам у ВЦ и се заклучувам внатре...седам едно пола саат дур да се освестам се плискам со вода....и како што излагам од ВЦ лом напраен тоа женско ВЦ да ти било и имаше можда едно 50 женски што чекаа ред....мислам дека сакаа да ме убијат :)

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.477
Поени од реакции
10.206
Аии интересна тема..Како тоа првпат да ја видам.
Несакам да ја расправам моето прво пијанство.... :)
Пред месц дена,е даска.Бев на роденден во едно Струмичко село,кај другар.За помалку од саат испив 500 гр ракија,а претходно едно 10-12 часа не бев ништо ставил во уста.Значи 500 гр ракија без да сум јадел.Тор-топ сум станал.Повраќање во ВЦ...Другарите ме однеле у кревет,сум спиел 2 часа.
Другото да го раскажувам ќе е многу... хахаха :)

Важно интересно е да си пијан :) :)

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Аии интересна тема..Како тоа првпат да ја видам.
Несакам да ја расправам моето прво пијанство.... :)
Пред месц дена,е даска.Бев на роденден во едно Струмичко село,кај другар.За помалку од саат испив 500 гр ракија,а претходно едно 10-12 часа не бев ништо ставил во уста.Значи 500 гр ракија без да сум јадел.Тор-топ сум станал.Повраќање во ВЦ...Другарите ме однеле у кревет,сум спиел 2 часа.
Другото да го раскажувам ќе е многу... хахаха :)

Важно интересно е да си пијан :) :)
Интересно е да си али кога пиеш со усул колку да се ''опуштиш''.И јас имав таква слична ситуација како тебе може и бетер од 9 до 1 ми е црна слика се,3 дена неможев да јадам од што ми се лошеше:icon_lol:

Незнам за вас ама ја кога сум пијан сум весел и многу зборам,а имам другари кој кога од кога ќе се опијанат само лежат...А најбедно им е на тие кога ќе се опијанат плачат,еден другар е таков.Одиме да купиме за јадење,ни вика каде одиме, му викам да јадеме,и само вика ама јас немам пари и почнува да плаче бедови..потоа гледа куче и една кола замалце ќе го удреше и почнува да се смее хахахах кучето ќе го удреше кола,по 5 секунди пончува да плаче кучето ќе го удреше колаааа.Не дека глуми него стварно со солзи неможе да се смири од плачење оди и плаче :pos:

Член од
10 декември 2011
Мислења
9
Поени од реакции
6
Paa vaka :D (ova se desi prviot pat koa se opiv)
Prichinata za koja se opiv beshe dechko mi ..so koj i den deneska sum zaedno.
Beshe leto, raskinavme i si dojde edna drugarka od italija vo mk i mi kazha deka trebalo da se vide so edni dechkii
i me zamoli da i praam drushtvo..
Da bev ushte so dechkomi ke kazhev ne bidejki bea tamu mnogu mashki a samo ja i ona zhensko
ne e okej svakjate.. Amaa bidejki raskinaame so ovoj mojot jas ojdev.. Otidovme na gosti kaj tie i eden od niv pieshe konjak
i mi veli <<dali e mladata dama za neshto zhestoko>> i jas rekov deka mozhe ama ke mesham so sok posho ne sum pila zhestoko nikogash :vozbud:
Ispiv chetiri chashi i mi zvoni dechko mi da se smirime :tapp:
Jas izlegov nadvor da praam muabet na tel. i praev golemi osmici :oops:
Koga se vrativ vo sobata drugarkami mi reche deka ke si odila a jas ako sum sakala da ostanam..
Jas i kazhav deka ke ispijam ushte edna chashka i si odammm.. Arno ama dechkoto na koj mu pravev drushtvo da pieme konjak
me vikna na samo i za malce ke go izneverev dechko mi o_O mu zalepiv eden shamar i odejki si nakaj doma imashe da se premini eden pat ama mi beshe strav da ne me zgazi neshto i ja pregrnav banderata -.- i stoev taka dodeka ne dojde edna baba da me prenese na drugata strana od patot.. I neznam kako stignav do doma i se ispovrakjav na sred soba i bash u taj moment mi zvonat site drugarki na tel da prashat sho mi e a jas rukam .. majka mi se dere i go chisteshe isspovrakjanoto od mene i me stavi vo kada da se izbanjam i sum zaspala u nea :pos:
Toa e moeto privo pijanstvo.. Sega si pijam preko 3-4 dena i ne me fakja tolku kako togash :X3:
A prikaskata so dechkomi ..utre denta otidov vo negoviot grad i mu bev na gosti edna nedela se prostivme si spievme zaedno si izlavavme.. lovehim

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.653
Поени од реакции
7.300
Ај и јас да си кажам моето пијанство што највеќе ќе си го памтам. Бев 2 година средно, и одвај чекаш да дојде петок/сабота да излезеш негде. И ај првин ќе пиеме надвор па после ќе влеземе во дискотеката,земавме црвено вино,пиво изпивме тоа се влеговме внатре,порачавме по 2 коњака и се океј беше. Стигам дома и неможев да ги изкачам скалите, а уште потрагично е тоа што на улицата ми светеше улична светилка. :confused:
Инаку немам лошо пијанство,насмеан сум од 6-ка до 6-ка.
Друг пат ќе ви кажам кога незнаев да си отклучам за да си влезам дома. :)

Член од
10 декември 2011
Мислења
16
Поени од реакции
5
Моето да речам "најкрваво" пијанство беше ова лето. Се врати еден другар од одмор и донесе 2л узо. Го испивме 4 другари кај него дома и се сеќавам само на делот кога скокавме во базенот, а башка вечерта беше ладничко... Инаку кога така ќе се поднапијам цело време сум насмеан, трескам глупости и се пуштам на сите женски :icon_lol: ( и мн често си јадам корпи:D )

Член од
8 октомври 2011
Мислења
249
Поени од реакции
65
mesane na masa stol lazene po podovi u kafici i nadvor jadene gubre te. kamcina pikavci smekane muvane so gospod znae kakvi so ne se ni sekavam na niv zboruvane nepovrzani ludi raboti ne sum mozela da se kacam po skalite doma pa sium lazela mnogu patyi osven koga nekoi drugar me odnese na race...........aj koga ke se setam na drugi pak ke pisam

Член од
15 октомври 2009
Мислења
822
Поени од реакции
291
на роденден на другар пиев прво водка, па коњак, па шток, па на крај џин.... после цел заматен одам во кафич, па уште 2 пива и сум се исповратил на банкомат :D, после со такси ме однеле дома другарите... легнав и осетив дека ми е многу лошо, немав сили да се исправам, и се исповратив во креветот на перницата и така си преспиав цела вечер.... утредента ке ме утепаа моите :D:D:D

другар случка- од многу алкохол сум заспал на шанк во дискотека

на нова година коа имав 17 години, се собираме во 10 навечер, во 11 ипол јас веќе паднав во несвест и завршив во болница и ништо не паметам од таа вечер....

На 1ви мај од пијаност во дојран , на еден дождлив ден сум се бапнал во езеро како ненормален....

има уште многу дешавки ама доста се за денес ...
--- надополнето: 1 април 2012 во 23:59 ---
на роденден на другар пиев прво водка, па коњак, па шток, па на крај џин.... после цел заматен одам во кафич, па уште 2 пива и сум се исповратил на банкомат :D, после со такси ме однеле дома другарите... легнав и осетив дека ми е многу лошо, немав сили да се исправам, и се исповратив во креветот на перницата и така си преспиав цела вечер.... утредента ке ме утепаа моите :D:D:D

другар случка- од многу алкохол сум заспал на шанк во дискотека

на нова година коа имав 17 години, се собираме во 10 навечер, во 11 ипол јас веќе паднав во несвест и завршив во болница и ништо не паметам од таа вечер....

На 1ви мај од пијаност во дојран , на еден дождлив ден сум се бапнал во езеро како ненормален....

има уште многу дешавки ама доста се за денес ...

Член од
9 јули 2010
Мислења
75
Поени од реакции
48
Почнав во сабота во 20:30, летаа дупли чисти и имаше одлична музика, во 22:30 со пијачка надвор на цигара се испокарав со еден пријател, во 23:30 се смирив со пријателот и нарачавме една дупла другарска да прославиме; пошто требаше да се оди у клуб, а слабо се препознав у огледалото во тоалетот решив превентивно да се освежам; освежен правец во клуб и се нарачуваше нешто дупло (некои чашки мирисаа на кокос), музиката гарант била добра. Убаво се сеќавам дека у 02:30 надвор пушев цигара со дупла вотка за мезе... па стапи помрачување у меѓупериод (според изјавите на очевидци сум се вратил назад во клуб). Во недела се разбудив и не бев мамурен - уште бев пијан. Мамурлакот на крај пристигна - во понеделник. Одлично си поминав.

Член од
11 ноември 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
557
Најлошото пијанство ми е пред едно десетина години, значи некаде на мои 15.
Пиевме вино цела ноќ со друштвото од школо покрај МНТ, потоа купивме коњак и пиевме...оттогаш ништо не се сеќавам.
Утредента момците ми раскажаа дека сме биле у La Fabrique, сум се исповраќал усред дискотеката и едвај ме спасиле да не ме тепа обезбеѓењето. Не сум можел воопшто да стојам вертикално. Стварно срамота, али јбг детски памет.

Сега јас го искористувам алкохолот, не тој мене. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom