Вашите омилени гитаристи

Ошо

I like to disturb people.
Член од
23 септември 2009
Мислења
73
Поени од реакции
5
Ингви може да им предава на овие...сепак типот е тежок психопат и несовладлив во било кој поглед(за техники зборам)
Ова се поштова.... самиот стил го прави посебен човекот... Гениј !!!
Има право шо е арогантен ... сепак најбољи ...:toe:

Член од
26 ноември 2009
Мислења
171
Поени од реакции
8
Ахам ... и мене шредот ми лежи повеќе ... ама и потежок е .. ако си вежбал знаеш...Во легато ако со еден удар праиш три ноти овде иде нота по нота ... и у шредот треба да имаш алтернатив пикинг развено ... тоа ест уште една потешка техника ... Самиот микс во техники со го градат шредот , го прават потежок од легатото ...
Tokmu taka respect za muabetov:).Shred vezbam najveke nekako zvukot koj se sozdava so shred mi e edinstven i nezamenliv:).Pozafrknato e od legato vo sekoj slucaj ali i dosta zanimlivo za vezbanje:).Shred for the win:cug::cug::cug::)Najdobri vezbi za shred mi se onie na Rusty Cooley sto gi imam sretnato po net:).Pa i kaj im teknalo imeto Mindless Shred:).Mada koj vezbal od nego znae deka tipot voopsto ne shreda Mindless kako sto narekuvat mnogu gitaristi po youtube tuku ima epten poznavanja od teorija i e stvarno potkovan gitarist.Vo nikoj slucaj Mindless:)

Andrejnalin

Резонатор на хармоници
Член од
4 јануари 2009
Мислења
75
Поени од реакции
7
Ингви може да им предава на овие...сепак типот е тежок психопат и несовладлив во било кој поглед(за техники зборам)
Што да им предава, техника? К`о демек потребно е 13 568 ноти во секунда да свириш. Чисто пување.

Има луѓе кои свират толку бавно, а звучи идејно прекрасно (веднаш ми доаѓа Ерик Клептон при ум).

Да Малмстин карактерно не чини ама тој го измисли правецот неокласика. И композициите му се фантастични, бесценет талент со неверојатна техника посебно на десната рака.
Неокласика работеа Adiemus (Karl Jenkins) уште пред Јингви да знае да свири.

Член од
26 ноември 2009
Мислења
171
Поени од реакции
8
Што да им предава, техника? К`о демек потребно е 13 568 ноти во секунда да свириш. Чисто пување.

Има луѓе кои свират толку бавно, а звучи идејно прекрасно (веднаш ми доаѓа Ерик Клептон при ум).
Pa dobro sepak e do vkus:).Pr mnogumina mislat deka e lesno da se svirat dosta noti vo sekunda,ama koj vezbal sigurno znae deka ne e taka.Cesto vezbam nekoi brzi shred ili legato lickovi i razni kombinacii na tehniki kako za trzaj taka i za tapping i red drugi nacini na proizveduvanje na stvarno prekrasen zvuk.Za mene tie 13658 noti na Malmsteen zvucat genijalno sepak toa e moe razmisluvanje i moj vkus.A za tehnicko svirenje na gitara nemoj da mislis nikako deka e lesno posto stvarno zaebani tehniki i milioni finti i nacini za svirenje na tie tehniki ima:).Cesto i sam pravam lickovi kombiniram razni tehniki i stvarno bara dosta vezbanje i posvetenost.Toa za koj kako zvuci e sepak do vkusot na slusatelot.Mene na primer mi se svigaat solazite na Jeff Loomis i Rusty Cooley najveke.Za nekoj toa e gluposti i puvanje so tehnika za mene e vistinska umetnost i genijalnost

Andrejnalin

Резонатор на хармоници
Член од
4 јануари 2009
Мислења
75
Поени од реакции
7
Pa dobro sepak e do vkus:).Pr mnogumina mislat deka e lesno da se svirat dosta noti vo sekunda,ama koj vezbal sigurno znae deka ne e taka.Cesto vezbam nekoi brzi shred ili legato lickovi i razni kombinacii na tehniki kako za trzaj taka i za tapping i red drugi nacini na proizveduvanje na stvarno prekrasen zvuk.Za mene tie 13658 noti na Malmsteen zvucat genijalno sepak toa e moe razmisluvanje i moj vkus.A za tehnicko svirenje na gitara nemoj da mislis nikako deka e lesno posto stvarno zaebani tehniki i milioni finti i nacini za svirenje na tie tehniki ima:).Cesto i sam pravam lickovi kombiniram razni tehniki i stvarno bara dosta vezbanje i posvetenost.Toa za koj kako zvuci e sepak do vkusot na slusatelot.Mene na primer mi se svigaat solazite na Jeff Loomis i Rusty Cooley najveke.Za nekoj toa e gluposti i puvanje so tehnika za mene e vistinska umetnost i genijalnost
Што знам, никогаш не сум се возбудувал на нешто што е тешко за свирење, само заради тоа што е тешко за свирење. И јас свирам и знам дека е екстремно тешко да свириш к`о него, меѓутоа, не е ништо посебно од аспект на композиција и хармонија. На пример, Сатриани е супер хармонизатор, и свири средно брзо кон бавно, меѓутоа е тапа за композиција генерално. ГЕНЕРАЛНО. Нормално дека има добри песни, меѓутоа, повеќето му се тапа, иако хармонично е супер.

П.С. Ич не ми е гајле дали некој карактерно е добар, за да го слушам. И Олдфилд е доста тапа карактерно, ама композициите му растураат и е генијалец.

Член од
26 ноември 2009
Мислења
171
Поени од реакции
8
Што знам, никогаш не сум се возбудувал на нешто што е тешко за свирење, само заради тоа што е тешко за свирење. И јас свирам и знам дека е екстремно тешко да свириш к`о него, меѓутоа, не е ништо посебно од аспект на композиција и хармонија. На пример, Сатриани е супер хармонизатор, и свири средно брзо кон бавно, меѓутоа е тапа за композиција генерално. ГЕНЕРАЛНО. Нормално дека има добри песни, меѓутоа, повеќето му се тапа, иако хармонично е супер.

П.С. Ич не ми е гајле дали некој карактерно е добар, за да го слушам. И Олдфилд е доста тапа карактерно, ама композициите му растураат и е генијалец.
I jas nikogas ne gledam karakterno koj e dobar za da go slusam toa mi e preterano glupavo razmisluvanje.Ako e genijalec za muzika sekako deka ke go slusam.Sekoj na razlicni stvari se pali:).Mene najveke shred mi e kef i arpegios najrazlicni lickovi.Se sto ke mi dojde pri raka i mi se sviga za vezbanje se vezbam ne odbivam nisto,sekako deka se sto e najdeno za vezbanje e dobrodojdeno:).Ne mislev da odam kontra ne me sfakaj pogresno samo si kazam mislenje:).Ali mislev deka do stignuvanjeto za tehnicki svirenje treba da se izvezbaat dosta tehniki koi odzemaat dosta vreme i baraat ogromna posvetenost.Pr za da se stigne do shred mora da se znae dobro da se trza alternate.Potoa za da se dojde do tapping arpegios edna od moite omileni tehniki prvo treba dobro da se poznavaat poednostavni tapping lickovi.Za dobar String Skip arpegio lick treba da se znae ednostaven string skipping lick koj sepak koga ke se navezba i arpegioto izgleda ednostaven a od pocetokot sekako deka i toj si ima tezina na sovladuvanje.Posledno so sakav mi bese da odam kontra se nadevam ne si me sfatil taka:)

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496

Неокласика работеа Adiemus (Karl Jenkins) уште пред Јингви да знае да свири.
Мене ми седи ова далеку од што свири Малмстен. Лол

Andrejnalin

Резонатор на хармоници
Член од
4 јануари 2009
Мислења
75
Поени од реакции
7
I jas nikogas ne gledam karakterno koj e dobar za da go slusam toa mi e preterano glupavo razmisluvanje.Ako e genijalec za muzika sekako deka ke go slusam.Sekoj na razlicni stvari se pali:).Mene najveke shred mi e kef i arpegios najrazlicni lickovi.Se sto ke mi dojde pri raka i mi se sviga za vezbanje se vezbam ne odbivam nisto,sekako deka se sto e najdeno za vezbanje e dobrodojdeno:).Ne mislev da odam kontra ne me sfakaj pogresno samo si kazam mislenje:).Ali mislev deka do stignuvanjeto za tehnicki svirenje treba da se izvezbaat dosta tehniki koi odzemaat dosta vreme i baraat ogromna posvetenost.Pr za da se stigne do shred mora da se znae dobro da se trza alternate.Potoa za da se dojde do tapping arpegios edna od moite omileni tehniki prvo treba dobro da se poznavaat poednostavni tapping lickovi.Za dobar String Skip arpegio lick treba da se znae ednostaven string skipping lick koj sepak koga ke se navezba i arpegioto izgleda ednostaven a od pocetokot sekako deka i toj si ima tezina na sovladuvanje.Posledno so sakav mi bese da odam kontra se nadevam ne si me sfatil taka:)
Не бе па ти, нормално дека не те сфатив како да одиш контра, туку како да имаш различен став. ;)

Мене ми седи ова далеку од што свири Малмстен. Лол

Сепак е неокласика. Не е само оркестар + е. гитара неокласика. :) Башка кај си ја нашол оваа песна бе :)) Чек да ти пуштам нешто што повеќе личи на неокласика:

Ошо

I like to disturb people.
Член од
23 септември 2009
Мислења
73
Поени од реакции
5
И покрај иљадниците ности на Малмстин неговата музика ми лежи на уво ...

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Хахаха, како може оваа музика да се поистоветува на таа со Малмстин -.- Не гледам никакви допирни точки од каде може да е инспириран Малмстин

Г

Господ

Гостин
Никогаш не сум го ценел Малмстин.
Ни како музичар ни како личност.
Giblert според мене е подобар гитарист од Малмстин пошо внесува повеќе feel во солата за разлика од Малмстин кој е speed show-off.
Исто и Petrucci,слушнете ги Change of Seasons,Glass Prison,As I Am,Pull me Under или Count of Tuscany,не праиме муабет само за shred,типот е музички гениј.
Berkley College of Music <3
А јас на солажите не им мерам nps за да видам кој е побрз па да речам еј овој е боље.
И ако веќе се работи за брзина тогаш Rusty Cooley има далеку побрза и почиста техника од Малмстин.

И за кој кур го нема Бог овде:N:

Andrejnalin

Резонатор на хармоници
Член од
4 јануари 2009
Мислења
75
Поени од реакции
7
Никогаш не сум го ценел Малмстин.
Ни како музичар ни како личност.
Giblert според мене е подобар гитарист од Малмстин пошо внесува повеќе feel во солата за разлика од Малмстин кој е speed show-off.
Исто и Petrucci,слушнете ги Change of Seasons,Glass Prison,As I Am,Pull me Under или Count of Tuscany,не праиме муабет само за shred,типот е музички гениј.
Berkley College of Music <3
А јас на солажите не им мерам nps за да видам кој е побрз па да речам еј овој е боље.
И ако веќе се работи за брзина тогаш Rusty Cooley има далеку побрза и почиста техника од Малмстин.
Истото сакав да го предочам (освен, што не ми е гајле каков е некој карактерно, секако).

Г

Господ

Гостин
Fredrik Thordendal~Meshuggah
Bart Hennephof~Textures
Marten Hagstrom~Meshuggah

Ова трио да го видам/слушнам и мислам дека ми се доволно задоволства во животов:pipi:

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
ццц, и нигде го нема Слеш(Slash) најдобриот гитариста. ццц:pusk:

Член од
26 ноември 2009
Мислења
171
Поени од реакции
8
ццц, и нигде го нема Слеш(Slash) најдобриот гитариста. ццц
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2: Ah ne i Lazar mu rece na Cento:)Poke filmas sekogas mi bil od gitarist:).Mrenje pozer za mene za vas nz ali mene mi e lom:).Jezda ne e moj stil na gitarist , ali tipov mi e nekako epten lom bleda senka na gitarist.I BB King nee moj stil ali sepak zasluzva so muzikata da go slusam:).Nekako epten mrenje i stav i svirenje i se mi e kaj nego a nesto uste po mrenje bendot vo koj sviri.ALi toa e samo moj vkus i stav :)

Kajgana Shop

На врв Bottom