Вашите омилени гитаристи

Г

Господ

Гостин
Satch нема пак да го викне Yngvie на G3.
Oпштопознато е дека е шупак...и ме нервира карактерно:jaj:

Најбоље тројка досеа ми била Satch-Gilbert-Petrucci сите тројца uber cool типци :helou:

A не лошо да ја направиме темава за општа дискусија за овој настан :)

Член од
26 ноември 2009
Мислења
171
Поени од реакции
8

Најбоље тројка досеа ми била Satch-Gilbert-Petrucci сите тројца uber cool типци :helou:

BI mozelo i taka da se diskutira:).A Yingwie iako go pocituvam ko gitarist karakterno se gleda deka e tapa.A tojkava e :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:.Ako se soberat povtorno za G3 bi bilo super.Epten mi e zal so go ljufnav Gilbert koga bese SKC:(:(

Г

Господ

Гостин
2005 беше исто јако комбо
Petrucci
Vai
Satch

Уффф,classy :)

Член од
7 октомври 2008
Мислења
163
Поени од реакции
23
Tony Iommi
Dave Mustane
Dave Murray

Како немаше 4 да го ставам и Max Cavalera пошто нема и нема да има таков трзатор галопер ко него.

Член од
26 ноември 2009
Мислења
171
Поени од реакции
8
Tony Iommi
Dave Mustane
Dave Murray

Како немаше 4 да го ставам и Max Cavalera пошто нема и нема да има таков трзатор галопер ко него.
I mene mi e mnogu dobar za trzaj Cavalera:).Zver e covekot:)

Fak

Член од
30 октомври 2009
Мислења
72
Поени од реакции
1
Cliff Burton
Billy Sheehan
Steve Harris
i zlatna rezerva Flea

Dosta e od gitaristi u temava :)

Steve Ray

Texas Huriccane
Член од
24 ноември 2007
Мислења
1.131
Поени од реакции
182
Stevie Ray Vaughan
Eric Johnson
Jeff Beck

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Да Малмстин карактерно не чини ама тој го измисли правецот неокласика. И композициите му се фантастични, бесценет талент со неверојатна техника посебно на десната рака.

Ошо

I like to disturb people.
Член од
23 септември 2009
Мислења
73
Поени од реакции
5
Decki so vi lezi povekje ... Shred ( udar-nota, udar-nota) ili Legato ..???

Член од
26 ноември 2009
Мислења
171
Поени од реакции
8
Decki so vi lezi povekje ... Shred ( udar-nota, udar-nota) ili Legato ..???
Pa vezbam i Shred i Legato ali najveke shred mi lezi i tokmu toa e ona sto najveke i sakam da go sviram.A sekako deka i Legato ne zapostavuvam spored mene ima mnogu dobri vezbi za vezbanje e sega so ni lezi e poveke do sto poveke ni praj kef da vezbame:).Najveke mene kef mi pravi Shred:).Bravo za prasanjevo epten e na mesto moze da se razvie odlicna diskusija.

Ошо

I like to disturb people.
Член од
23 септември 2009
Мислења
73
Поени од реакции
5
Ахам ... и мене шредот ми лежи повеќе ... ама и потежок е .. ако си вежбал знаеш...Во легато ако со еден удар праиш три ноти овде иде нота по нота ... и у шредот треба да имаш алтернатив пикинг развено ... тоа ест уште една потешка техника ... Самиот микс во техники со го градат шредот , го прават потежок од легатото ...

Марко!

Алфа
Член од
6 февруари 2010
Мислења
272
Поени од реакции
14
Не ми е јасно само зошто го ставате Yngwie Malmsteen, мислам, типот има неверојатна техника (дури и се пува повеќе отколку што треба), ама за композиција и мелодија е тапа невидена.

Ингви може да им предава на овие...сепак типот е тежок психопат и несовладлив во било кој поглед(за техники зборам)

Kajgana Shop

На врв Bottom