Вашите омилени гитаристи

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Херман Ли, Алекси Лаихо, Јари Менпаа, Чак Шулдинер :) Доста се...

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Без Клептон нема гитаријада и гитаризам.
Клептон па се друго...

Ш Т Е Т Н И К

Досадија
Член од
18 февруари 2008
Мислења
633
Поени од реакции
25
Без Клептон нема гитаријада и гитаризам.
Клептон па се друго...
Брат ој филозофија јеботе ... Клептон можи е добар гитарист шо не велам не е ама има луге шо го носа на малото прсте така да гитаријада има :baeh:

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Брат ој филозофија јеботе ... Клептон можи е добар гитарист шо не велам не е ама има луге шо го носа на малото прсте така да гитаријада има :baeh:
Hahaha абе брат од каде ваква идеа само жити се
Знаеш што е проблемот што не го разбирате вие Не-Музичарите? Баш музиката.

Можда има дрндлачи поголеми од Клептон кој од дома не излегуваат и вежбаат по 25 саата, но пази дали музиката се вежба? Најн...

Во Клептон ќе најдеш музика, а тоа е и целта нели. А во другите ќе најдеш повеќе дрндлање отколку музика. Има разлика, што ние музичарите знаеме да ја детектираме, а што нарко рокерите не:)

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82

Можда има дрндлачи поголеми од Клептон кој од дома не излегуваат и вежбаат по 25 саата, но пази дали музиката се вежба? Најн...

Во Клептон ќе најдеш музика, а тоа е и целта нели. А во другите ќе најдеш повеќе дрндлање отколку музика. Има разлика, што ние музичарите знаеме да ја детектираме, а што нарко рокерите не:)
Има и “нарко-рокери“ гитаристи што пичат класики на гитара. И боље се од клептон....

rustyblades

Stiff Upper Lip
Член од
19 февруари 2007
Мислења
611
Поени од реакции
35

Заеби не се мачи да објаснуваш. Клептон е клептон, а прости деца се прости деца.

Ш Т Е Т Н И К

Досадија
Член од
18 февруари 2008
Мислења
633
Поени од реакции
25

Ај чим толку знајш за "нарко - рокерите"
ај дали ова е дрндање:tapp:
И за то немаш зелено xD

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Има и “нарко-рокери“ гитаристи што пичат класики на гитара. И боље се од клептон....
Слушај нема везе класиката, нема везе стилот, нема везе техниката туку МУЗИКАТА.
Што тој перформансер знае да ти понуди.
Накратко кажано, Франц Лист е технички потежок од Шопен и Бетовен, но Шопен е музички потежок од Лист, а Бетовен и од самите двајца, иако Лист и Шопен, се она што физичарот е атом кој добил смисла за себеси, а гореспоменатите двајца се баш тоа за клавирот, алфа и омега. Бетовен е Музички тежок.

Истото е и со Клептон. После песната Layla следува една своевидна импровизација, која дури и бабами би ја исвирила, но дали би ја исвирила...

antitalent

idiotizam i renesansa....
Член од
22 јануари 2009
Мислења
182
Поени од реакции
6
abe lugje ova ne e vise toa so go zborite nego vkus,a vkus e invidualna rabota taka da do zadutre zborete nema da se objasnite mene coekov ne mi se svigja so sviri ali za toa so sviri ok e za mene ima mn bolje ama za mene coekot ne misli taka i toa e toa dzabe se karate...

Ш Т Е Т Н И К

Досадија
Член од
18 февруари 2008
Мислења
633
Поени од реакции
25
Слушај нема везе класиката, нема везе стилот, нема везе техниката туку МУЗИКАТА.
Што тој перформансер знае да ти понуди.
Накратко кажано, Франц Лист е технички потежок од Шопен и Бетовен, но Шопен е музички потежок од Лист, а Бетовен и од самите двајца, иако Лист и Шопен, се она што физичарот е атом кој добил смисла за себеси, а гореспоменатите двајца се баш тоа за клавирот, алфа и омега. Бетовен е Музички тежок.

Истото е и со Клептон. После песната Layla следува една своевидна импровизација, која дури и бабами би ја исвирила, но дали би ја исвирила...

Со ова сакаш да кажиш дека претходното не е музика ... ?

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
abe lugje ova ne e vise toa so go zborite nego vkus,a vkus e invidualna rabota taka da do zadutre zborete nema da se objasnite mene coekov ne mi se svigja so sviri ali za toa so sviri ok e za mene ima mn bolje ama za mene coekot ne misli taka i toa e toa dzabe se karate...
E oвој шо го цитирам е најбоље! Стварно! Го изеде денес у до ре ми типот! И тој другар му почна дури да го ремети х) Кој не веруе нека дое на 14 март да ги слушне!

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Сакам да кажам нешто што ти не можеш да го разбереш.

Убаво е во секој случај.
Знаеш што е проблемот
Ти брат сакаш сите да имаме ист вкус.Кога се расправаш за ова е исто како да се караш со мене зашо јас не јадам палента.До кога ќе се учиме бре има различни вкусови.Секој човек има различен вкус.
А и клептон кога ќе го стаса Батио јас тилот ќе си го видам.
Ако Клептон иссвири нешто како Батио тогаш јас пес ќе бидам

Kajgana Shop

На врв Bottom