Вашиот прв мобилен телефон беше...

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
ајде тука да си споделиме малце секавања од минатото...

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
кхм.. првиот мобилен телефон што го имав беше кога бев трето одделение таму некаде крај на декември месец, ми текнува татко ми кога ми го купи јас добив 3ка по некој предмет и ми беше страв да му кажам за да не го разочарам и да ми го одземе телефонот. Иначе истиот ден кога ми го купи мобилниот бил со мајка ми и да ми купи број од мобимак пошто они двајца веке имаа неколку недели. знам тоа време 2000 марки беше да земеш број од Мобимак на претплата... а сеа за беспари т.е. и телефон ке ти дадат и гратис неколку месеци зборење само за да станеш корисник на претплата... ај да се задржам на првиот мој мобилен телефон.
иначе до ден денес уште го чувам.
првиот мобилен што го користев беше Хагенук А2

1996 за неколку дена ке било 1997 година, значи да заокруќиме дека сум го имал во 1997 година.
телефонов на времето многу батерија држеше некои 12/13 дена... и исто така за тоа време беше еден од најтенките телефони... мислам и сега може да се каже дека е еден од најтенките дупло е потенок од 3310 нокиа.

исто така и овој имаше за тоа време многу добри опции у стил на аларм, калкулатор, светско време, полифона мелодија... не беше некоја апла полифонија али како Алкател 331, 310 така нешо значи понежно звучеше... и најбитно по кој беше познат е што беше прв телефон со вградена вибрацја, претходно телфоните имаа опции батериите да им бидат со вибрации.

иначе не верувам дека у мкд имало повеке од 10 комада вакви.

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Некаков Alcatel.Ех колку бев горда на тоа цигличе...Меморис...:pos:

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
вториот што го имав и сеуште го имам е Сиеменс С10 актив, првиот мобилен што е излезен за комерцијална употреба кој има колор екран и литиум батерија од 1600милиампер часа или пластично кажано во мирување 15-16 дена да трае а со нормален разговор и до 12 дена. Мрежа без проблем фака и во оловна т.е. фарадиев кафез... телефонот спрема мене е закон... многу луѓе што го вишле у живо значи не на слика оти на слика изгледа класично голем, значи многу луѓе што го вишле у живо си рекле ова е ко руска машинерија т.е. ладно оружје наменето за трета светска војна. а јас ке им речам Сиеменс е баварска машина.

значи има колор екран од 3 бои!!! Црвена, зелена и плава... црната,сивата и белата не ја бројат.

а и овој телефон го имам користено пред него, т.е. прво беше на мајка ми па одкако мене ми купија Хагенук татко ми го користеше па после хагенукот мајка ми го користеше а јас земав ова чудо да го користам. т.е. не е некое големо чудо, отворив тема и за него.

ова е првиот од Сиеменс брендот S3

*P|nK_G|rL*

~Pretty in Pink~
Член од
21 мај 2006
Мислења
761
Поени од реакции
5
Моторола... Ама не ми текнува бројче... Тие со антените :)

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
иначе апла прв мобилен што дошла во мојата кука, оти татко ми почна да работи со мобилни уште пред да си купи он за него мобилен беше Моторола МикроТак

иначе моделов е стар од 92/93 мислам и беше на еден близок семеен пријател кој го купил од косово и му побара на татко ми футрола да му донесе од Дубаи кога ке идел... татко ми за срека најде од турција, и му донесе едно 5-6 футроли пошто премногу ефтини било по некои 10марки и му ја продал тааа футрола што најубаво стоела, значи иако не била оригинална за 2000 денари.
А останатите му останаа и после неколку месеци гледа дека многу луѓе почнаа да му порачуваат футроли за мобилни и така си го разви бизнисот за до ден денес да станеме можеби не толку позната мегу обичниот народ али мегу сервисерите и скоро сите мобилари на балканов што работат да не знаат и сеуште соработуваат со нас.

тоа.... :toe:

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Сименс А50.Го имав околу 1 год па си купив нов.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Нокиа 3310 имав, најак телефон, мислам физички, паѓан е и во вода, и од балкон, и по скали... и пак работит, мада не го користам

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
абе имал тука неко мобилен пред да искочат При-Пејд броевите од Мобимак, т.е. имал некој мобилен пред 1999 година???

очекував на форумов да се пофалат некои што користеле 337, 388, 318, 628, 618, 888 ериксони, или Нокиа 1610, 2110, 8110, 3110, 5110, или некои постари мотороли, тајмпорт, стартак, микротак...

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
siemens a 50..се сеќавам у 8 одд беше тоа...ептен бев среќна

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
поубава би била темава ако се помачите на гугл да најдете некоја слика од вашиот прв мобилен...

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
еве мегу првите самсунзи, мотороли и сони телефони...

Член од
3 март 2007
Мислења
13
Поени од реакции
0
eh toa bea vreminja, mojot prv telefon bese "noviot siemens a40 so vibraciii"
hehe
i uste go cuvam i ja

Kajgana Shop

На врв Bottom