Вашиот идол во животот?

Член од
3 јануари 2006
Мислења
1.200
Поени од реакции
10
strumics напиша:
Напишав на темата за форумските идоли, ке напишам и тука.

Во животот не им се поклонувам на идоли, не идолизирам личности, нити сакам мене да ме сметаат за свој идол. Сите сме луѓе од крв и месо, и сите правиме работи за кои сметаме дека во моментот се најдобри, а и грешиме понекогаш баш заради нас самите и нашата несовршеност.
Никој не е совршен, и никој не заслужува да го живеам неговиот живот и да го прифаќам како свој.
Ако ти мислиш дека тоа е идол тогаш многу грешиш. Идол е една личност на која се огледуваш, која ти дава желба да бидиш подобра личност, а немора да значи дека се стремиш да бидиш како него/неа. Едноставно заради таа личност ти сакаш да пораснеш во добар човек. Јасно дека никој не е совршен, баш и тие маани во карактерот на еден човек и успехот со кој што се справува со тие маани и недостатоци ги прават одредени личности идол-фигури.

Мене идол ми е мама.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
BeBe11 напиша:
Ако ти мислиш дека тоа е идол тогаш многу грешиш. Идол е една личност на која се огледуваш, која ти дава желба да бидиш подобра личност, а немора да значи дека се стремиш да бидиш како него/неа. Едноставно заради таа личност ти сакаш да пораснеш во добар човек. Јасно дека никој не е совршен, баш и тие маани во карактерот на еден човек и успехот со кој што се справува со тие маани и недостатоци ги прават одредени личности идол-фигури.

Мене идол ми е мама.
Напротив. Да се угледуваш на некого и да ти биде пример е едно, а да го величаш и да се стремиш да станеш ист како нив, не гледајки ги сите аспекти на личноста е идолизирање на личноста. Ова е според мене. Тебе мајка ти би ти била само позитивен пример во животот, но не идол, според моето гледиште.

Eko1

Форум Џедај
Член од
20 мај 2005
Мислења
1.579
Поени од реакции
29
Slash_Sk.... бидејќи ваква тема веќе постоеше... ви ги споив. :icon_lol:

Член од
29 мај 2005
Мислења
2.216
Поени од реакции
41
Идоли немам, афторитети не признавам. Има луѓе кои ги почитувам. Има луѓе кои се блиску до идеалот (малкумина),и да имам моќ,би ги поставила на пиедестал, како Богови, на кои сите би им се поклонувале.

*P|nK_G|rL*

~Pretty in Pink~
Член од
21 мај 2006
Мислења
761
Поени од реакции
5
Neam idol. Mi se dopagjaat mn. licnosti, no ne se ugleduvam na niedna od niv,

elen4e_bonjovi

Dark Angel
Член од
10 мај 2006
Мислења
240
Поени од реакции
0
Poveketo ste pisale neam idol....Epa jas imam i ne deka e slavna licnost pa aj nego mi se dopaga odnosno i se vohituvam na se so napravila...Pogoduvate?Idol mi e Angelina Jolie...Zatoa so e odlicna akterka, majka, zena, edna od najubavite na svetot i im pomaga na siromasnite vo Afrika...Ona e super...

KohlBass

Dechak iz vode
Член од
1 јуни 2006
Мислења
1.485
Поени од реакции
36
Ima mnogu luge sto gi pocituvam za toa sto go napravile, i posakuvam i jas da napravam nesto slicno, t.e. da ostavam nesto pozadi mene, no ne bi gi narekol idoli tie luge. Nemam idol od pricina sto nesakam da dostignam nekoj drug, ili da se pokoruvam na nekoj. Si imam postaveno cel vo zivotot i ke probuvam da ja dostignam taa moja cel.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.775
Поени од реакции
5.104
XMMMMMMMMM .......... Aco Bocevski ako go znaete

CuCeNcE

perfectly imperfect
Член од
19 јуни 2006
Мислења
1.878
Поени од реакции
7
Neam nekoj poseben idol...Ja sum si idol:vozbud: :vozbud: ....lejjj so narcis sum si stanala u posledno vreme znaci:pipi: :pipi: (se zezaaaaaammmm):pos:

Член од
3 јуни 2006
Мислења
18
Поени од реакции
0
Mene iskreno receno idol mi e Fabio Canavaro bidejki toj covek e stolb vo odbranata a i jas bev isto taka porano koga trenirav fudbal :)

Infra

Мојот Пастир
Член од
26 ноември 2005
Мислења
141
Поени од реакции
2
Па, моето мислење би било слично како она на Струмикс. Можеби се служиме со погрешен термин, оти едно е да ти се допаѓа некој како личност, а друго е да ти биде идол! На пример, има моменти кои што им прилегаат на другите и токму тоа ги прави посебни, но никогаш не би сакала да бидам како нив, баш заради тоа што нема ниту еден пар двајца идентични луѓе на светов. Затоа, идиотски ми изгледаат типови преправени како Елвис и слично.
Пошто мојот одговор не се поистоветува со прашањето (која личност ми се допаѓа) не се дрзнувам ни да одговорам.

Kajgana Shop

На врв Bottom