Ваше мислење за „Распеани Скопјани“?

Вашето мислење за ова група..

• Вкупно гласачи
    152
  • Гласањето е завршено на .

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
На некои од нив...оние што се во врвот или во одредени активности против Македонија веќе над 20 години.

Ќе го мењаат...сакаат повеќе пари, малце им се. Нивно е да прават нешта, наше е да ги игнорираме или не. Јас ги игнорирам токму заради нивното лицемерие со становите и стипендиите и за шугавиот град во кој патем живеат. Нивниот потсмев е како потсмевот на магарето и зајакот.
Мене ми се на исто ниво како пародиите што ги прават подмладоците од СДС и ВМРО. Боље нека се покријат и нека ќутат него да изиграваат гласот на народот/младината.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.261
Поени од реакции
18.221
како е рално 2014 полоша од 63?Ја разбирам дека е лош проектот,мене не ми се свиѓа лично али имаш ти мозок у глава да кажуваш што е полошо што му се има случено на скопје?Ми споредуваш 2000 мртви со куп споменици во плоштадот на градот..А иначе претходно беше милина,метропола ипол.

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
Како ова е лошо? А да заборавив, во фаца им го плескаат на неиживеаните на врвот, оние на кои антиката и барокот навистина им се храна :icon_lol: и се влезени во тежок филм и затоа не чинат. Многу патриотски срца останаа повредени.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.777
Поени од реакции
12.239
Да бидеме реални, 2014-та е нешто многу пострашно што му се случува на ск отколку што му се има случено 63-та, дечките сакаат да кажат дека актуелната власт се би дала за да се повтори 63-та ( шанса за “ ТИЕ“ да го изградат скопје) а и гледаат да уништат и разнебитат се што било пред нив.
Во Скопје 2014 не загинаа илјадници. Лоши се споредбите со Скопје 2014.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
како е рално 2014 полоша од 63?Ја разбирам дека е лош проектот,мене не ми се свиѓа лично али имаш ти мозок у глава да кажуваш што е полошо што му се има случено на скопје?Ми споредуваш 2000 мртви со куп споменици во плоштадот на градот..А иначе претходно беше милина,метропола ипол.
Nesto sito na 1070 luge se zaginati 1963,dodeka poradi skopje 2014 mnogu poveke stradaat direktno gi zasega im udira po egzistencijata na 90% od vkupnata populacija na cela mk, i pricekaj neka dojde krcmarot so smetkata togas mnogu poveke ke bidat, duri i nekoj idni se uste ne rodeni pokolenija.
Vo sekoj slucaj 2014 zima poveke zrtvi i e pokatastrofalno za skopje otkolku zemjotresot 63-ta

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Да бидеме реални, 2014-та е нешто многу пострашно што му се случува на ск отколку што му се има случено 63-та, дечките сакаат да кажат дека актуелната власт се би дала за да се повтори 63-та ( шанса за “ ТИЕ“ да го изградат скопје) а и гледаат да уништат и разнебитат се што било пред нив.
Верувај и јас сакам да се случи контролирана 63, т.е да се сруши се во Скопје а сите граѓани да бидат евакуирани т.е да нема жртви и скопје да се направи по планот на Кензо Танге, тогаш Скопје би личел на некој научно-фантастичен град од иднината.
Работата е што пријатели на нивните родители, го заебале Скопје кога требало да се прави според планот на Кензо Танге, нешто се направило, нешто до пола и така го имаме тоа што го имаме денес, а најмногу ме нервира што не го оставиле човекот да си го реализира планот туку украле на бетон и арматура и нормално Кензо кога видел со каква стока има работа си заминал. И да не заборавиме таа стока е во некаква врска со нивните родители и сега овие се нашле да пеат дека скопје е шугав град и слични глупости, незнаејќи дека македонската стока од комунисти таков го направиле.
Исти пример е и топилницата во Велес, некој од врвот на комунистите инсистирал да се град сред град иако разни учени луѓе предупредувале за опасностите, ама тоа ти е комунизам.
Не дај Боже да се случи 63, не за друго го немаме Тито да ги повика светските сили да го изградат Скопје.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Во Скопје 2014 не загинаа илјадници. Лоши се споредбите со Скопје 2014.
Ginat sekojdnevno poradi proektot 2014 sto direktno gradeznici,sto indirektno stecajci za koj se nema pari , bolni na koj sto fondot ne im dava pari za lekuvanje zasto se nema pari, luge umiraat od losi lekovi ili za lekovi posto fondot nema pari da gi stavi na pozitivna lista,koga ke soberes skopje 2014 ima zemeno poveke zrtvi od sk 63

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.949
За 2014 се пишува во друга тема, затоа тука ќе бидам краток.
Оваа власт сака да го смени изгледот на градот. На распеаниве не им се свиѓа тоа и пеат од мака.
Дали е страшно, или страшно добро, ќе можеме да дадеме реална оцена дури после 2020 година.

Во меѓувреме ко што кажа Лурц погоре, тие ќе си пеат, тој ќе ги игнорира, итн, итн...

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Кој пее зло не мисли така да ок ми се. Сакам хипици :D

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Не заебавај, факт е дека скопје 2014 досега има земено повеќе жртви од скопје 63 а сега сме 2012 може само инат да тераме ама знаеш дека е така

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Не се хипици, хипстери се. Аман колку време ќе ви треба за да почнете да ги разликувате?!
2014 свечено влиделот ке објасни што се хипици а што хипстери:pos:

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Не заебавај, факт е дека скопје 2014 досега има земено повеќе жртви од скопје 63 а сега сме 2012 може само инат да тераме ама знаеш дека е така
Ти пееш у видеово? Ако си таа црвената би те ебел.

Kajgana Shop

На врв Bottom