Вагинални инфекции

Член од
11 јули 2008
Мислења
26
Поени од реакции
0
pred nekolku meseci mi se pojavi vaginalna infekcija, crvenilo bolka pri seksualen odnos, chuden iscedok, za sreka ne bese nisto seriozno i na ginikolog mi preporacaa edni vaginalni piluli, sega povtorno ja dobiv istata infekcija i na svoja raka zemav vaginalni tableti kanesten. go ima li nekoj ovoj problem? sovet?

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Ти 17, а госпоѓицата 19? Бравос за вашето искуство со СПИ.

А ти госпоѓице, кога имаше однос со инфекција, користевте ли кондом??

Член од
11 јули 2008
Мислења
26
Поени од реакции
0
hahaha nemam 19:):) takov mi e nikot, da koristam kondomi

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
pred nekolku meseci mi se pojavi vaginalna infekcija, crvenilo bolka pri seksualen odnos, chuden iscedok, za sreka ne bese nisto seriozno i na ginikolog mi preporacaa edni vaginalni piluli, sega povtorno ja dobiv istata infekcija i na svoja raka zemav vaginalni tableti kanesten. go ima li nekoj ovoj problem? sovet?

Ako ti prepisale kanesten, togas e gabicna infekcija i ne e bas bolest, tuku e predizvikana od promenata na PH vrednosta na sluznicata i zgolemeno razmnozuvanje na gabi koi si ziveat tamu.

Od se se dobiva, od sapun, od gakji sinteticki, od vloski, preku seskualen odnos, you name it....

Ne e bolka za umiranje.

Член од
11 јули 2008
Мислења
26
Поени од реакции
0
:):) da da znam eve pomina nekolku dena i odma se sredi
Бравос за вашето искуство со СПИ. :):) spi??? hahahah ova e vaginalna infekcija ne seksualno prenosliva:):)

Член од
24 ноември 2008
Мислења
1.035
Поени од реакции
44
Бравос за вашето искуство со СПИ. :):) spi??? hahahah ova e vaginalna infekcija ne seksualno prenosliva:):)
тоа на други даго кажеш дека нее пренослиува кога ке почне да му се лупи како гуштер тогаш пиши дека нее пренослива

Член од
7 јануари 2009
Мислења
391
Поени од реакции
20
Kako moze da ne e prenosliva,sto si ti lekar?Jas mnogu odamna imav slicen problem i mojot ginekolog mi dade tableti koi moravme zaedno so partnerot da gi pieme i plus jas vaginaleti koristev.Bidejki ako jas imam nesto moze i partnerot da prefati ili obratno da se desi da jas imam gabicki ili bakterii od nego fateno.Zatoa treba da si imas zastita radi preventiva i sekoj pat da si odis na pregled a ne na svoja raka da si zimas lekovi.Mozebi deluvaat no ti 100% nemozes da bides sigurna sto se se slucuva vo vaginata, taka da najsigurno si e da te pregleda lekar i toj da ti ja prepise vistinskata doza i lek.

Z

Zona Pelucida

Гостин
Абе не е ни инфекција,нема везе остај што ти зборат овие.Во секоја дунда ај да кажам живее природно една бактерија кандида и ако пиеш алкохол,јадеш многу благо,таа се активира и се манифестира со чешање,со чуден исцедок,со што ти ја знам таму.Пред спиење вадиш гаќи,ставаш пудра бебешка,и ќе гледаш нон-стоп да ти е сува,можеш дури да земеш и маст канестен,250 денари е.
Исто така препоставувам дека не си ги користела таблетите до одреден период,за маста треба 2 недели 2 пати на ден да ја користиш и жива здрава после.

R

RAYTHEON23

Гостин
Абе не е ни инфекција,нема везе остај што ти зборат овие.Во секоја дунда ај да кажам живее природно една бактерија кандида и ако пиеш алкохол,јадеш многу благо,таа се активира и се манифестира со чешање,со чуден исцедок,со што ти ја знам таму.Пред спиење вадиш гаќи,ставаш пудра бебешка,и ќе гледаш нон-стоп да ти е сува,можеш дури да земеш и маст канестен,250 денари е.
Исто така препоставувам дека не си ги користела таблетите до одреден период,за маста треба 2 недели 2 пати на ден да ја користиш и жива здрава после.
не е бактерија туку е габа се вика кандида албенсис и мислам дека има можност да се појави и при подолготрајна употреба на антибиотици...инаку мислам дека нистатин се користеше против кандидијазата:toe:

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
абе затоа паметните луѓе измислиле кондоми..се доека не си сигурна дека партнерот ти е "чист" не се ебавај без кондом

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Таквата инфекција може да се добие како резултат и на оралното задоволување од страна на партнерот т.е. да настане како резултат на плунката, која нормално ја лачи партнерот при оралниот секс. При следниот секс пробајте да апстинирате од орален секс и мислам дека нема да има проблем.

Член од
25 април 2009
Мислења
47
Поени од реакции
6
Како?
Со пиење на кило ракија???
Или треба да се мачкаш со ракија и колку често да се мачкаш?
:icon_lol:
...

Se macka nezno u pravec na skazalkata na casovnikot rakija so med ... plus se stava caj od kamilica smesan so kantarion za teski kanti ... i se resava problem

Член од
11 јули 2008
Мислења
26
Поени од реакции
0
haha me iznasmejavte so rakijata:):) vo mojot slucaj ne bese spi, poradi toa sto imam siguren i zashtiten sex, znam kako se pojavuva ovaa infekcija, me interesirase dali vie ste koristele kanesten i kolku se efikasni

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Стави ракија на слуз па да го видиш Раде Рогожаров во бермуди.

Дими е така, општи со момакот без цревце па ќе си го види и тој неговото :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom