Вагинални инфекции

• Креатор на темата Креатор на темата samara_19
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
11 јули 2008
Мислења
26
Поени од реакции
0
pred nekolku meseci mi se pojavi vaginalna infekcija, crvenilo bolka pri seksualen odnos, chuden iscedok, za sreka ne bese nisto seriozno i na ginikolog mi preporacaa edni vaginalni piluli, sega povtorno ja dobiv istata infekcija i na svoja raka zemav vaginalni tableti kanesten. go ima li nekoj ovoj problem? sovet?

Ти 17, а госпоѓицата 19? Бравос за вашето искуство со СПИ.

А ти госпоѓице, кога имаше однос со инфекција, користевте ли кондом??

hahaha nemam 19:):) takov mi e nikot, da koristam kondomi

pred nekolku meseci mi se pojavi vaginalna infekcija, crvenilo bolka pri seksualen odnos, chuden iscedok, za sreka ne bese nisto seriozno i na ginikolog mi preporacaa edni vaginalni piluli, sega povtorno ja dobiv istata infekcija i na svoja raka zemav vaginalni tableti kanesten. go ima li nekoj ovoj problem? sovet?

Ako ti prepisale kanesten, togas e gabicna infekcija i ne e bas bolest, tuku e predizvikana od promenata na PH vrednosta na sluznicata i zgolemeno razmnozuvanje na gabi koi si ziveat tamu.

Od se se dobiva, od sapun, od gakji sinteticki, od vloski, preku seskualen odnos, you name it....

Ne e bolka za umiranje.

:):) da da znam eve pomina nekolku dena i odma se sredi
Бравос за вашето искуство со СПИ. :):) spi??? hahahah ova e vaginalna infekcija ne seksualno prenosliva:):)

Бравос за вашето искуство со СПИ. :):) spi??? hahahah ova e vaginalna infekcija ne seksualno prenosliva:):)

тоа на други даго кажеш дека нее пренослиува кога ке почне да му се лупи како гуштер тогаш пиши дека нее пренослива

Kako moze da ne e prenosliva,sto si ti lekar?Jas mnogu odamna imav slicen problem i mojot ginekolog mi dade tableti koi moravme zaedno so partnerot da gi pieme i plus jas vaginaleti koristev.Bidejki ako jas imam nesto moze i partnerot da prefati ili obratno da se desi da jas imam gabicki ili bakterii od nego fateno.Zatoa treba da si imas zastita radi preventiva i sekoj pat da si odis na pregled a ne na svoja raka da si zimas lekovi.Mozebi deluvaat no ti 100% nemozes da bides sigurna sto se se slucuva vo vaginata, taka da najsigurno si e da te pregleda lekar i toj da ti ja prepise vistinskata doza i lek.

Абе не е ни инфекција,нема везе остај што ти зборат овие.Во секоја дунда ај да кажам живее природно една бактерија кандида и ако пиеш алкохол,јадеш многу благо,таа се активира и се манифестира со чешање,со чуден исцедок,со што ти ја знам таму.Пред спиење вадиш гаќи,ставаш пудра бебешка,и ќе гледаш нон-стоп да ти е сува,можеш дури да земеш и маст канестен,250 денари е.
Исто така препоставувам дека не си ги користела таблетите до одреден период,за маста треба 2 недели 2 пати на ден да ја користиш и жива здрава после.

Абе не е ни инфекција,нема везе остај што ти зборат овие.Во секоја дунда ај да кажам живее природно една бактерија кандида и ако пиеш алкохол,јадеш многу благо,таа се активира и се манифестира со чешање,со чуден исцедок,со што ти ја знам таму.Пред спиење вадиш гаќи,ставаш пудра бебешка,и ќе гледаш нон-стоп да ти е сува,можеш дури да земеш и маст канестен,250 денари е.
Исто така препоставувам дека не си ги користела таблетите до одреден период,за маста треба 2 недели 2 пати на ден да ја користиш и жива здрава после.

не е бактерија туку е габа се вика кандида албенсис и мислам дека има можност да се појави и при подолготрајна употреба на антибиотици...инаку мислам дека нистатин се користеше против кандидијазата:toe:

абе затоа паметните луѓе измислиле кондоми..се доека не си сигурна дека партнерот ти е "чист" не се ебавај без кондом

Таквата инфекција може да се добие како резултат и на оралното задоволување од страна на партнерот т.е. да настане како резултат на плунката, која нормално ја лачи партнерот при оралниот секс. При следниот секс пробајте да апстинирате од орален секс и мислам дека нема да има проблем.

Како?
Со пиење на кило ракија???
Или треба да се мачкаш со ракија и колку често да се мачкаш?
:icon_lol:
...

Se macka nezno u pravec na skazalkata na casovnikot rakija so med ... plus se stava caj od kamilica smesan so kantarion za teski kanti ... i se resava problem

haha me iznasmejavte so rakijata:):) vo mojot slucaj ne bese spi, poradi toa sto imam siguren i zashtiten sex, znam kako se pojavuva ovaa infekcija, me interesirase dali vie ste koristele kanesten i kolku se efikasni

Стави ракија на слуз па да го видиш Раде Рогожаров во бермуди.

Дими е така, општи со момакот без цревце па ќе си го види и тој неговото :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom