ВИЈАГРА - ефект и коментари

pumaval

Дрвен Адвокат
Член од
5 септември 2008
Мислења
1.480
Поени од реакции
598
ЛоЛ...Терај таму природен афродизијак ;)

Член од
3 декември 2009
Мислења
25
Поени од реакции
1
Како делува вијагра на жени? (се мисли на директна конзумација) Делува ли воопшто?

некако 80% od мажите имаат прв одговор на оваа тема е : МЕНЕ МИ СЕ ДИГА НЕ МИ Е ПОТРЕБНО ВИЈАГРА...

добро прашање си поставила, како ние жените да го зголемиме либидото :)

јас имам познавања за МУЛТИ МАКА, на база на перуански корен Мака :) Маката, исто така позната и како Lepidium Meyenii, е едногодишно растение кое се одгледува во Перу. Војниците на Инките јаделе мака пред да отидат во битка, за да имаат повеќе сила и издржливост. Шпанците ја нарекувале “секс билка на Инките”. Денес маката е позната како перуански жен-шен. Маката има благопријатно дејство врз либидото, сексуалната потентност и енергија. Перуанките почнуваат да ја користат маката на три годишна возраст, со што стануваат здрави, плодни, продуктивни и издржливи до зрели години.Легендарното дејство на маката врз сексуалната потентност веројатно се должи на високата концентрираност на протеини и други хранливи материи кои се од витално значење.Голем дел од протеинската содржина на перуанскиот корен е во форма на аминокиселини кои се неопходни за многу функции во човечкиот организам, во кои спаѓаат и сексуалните функции и плодноста. Тие исто така се неопходни за извршување на главната улога во процесот на сексуалната возбуда и физичката издржливост за време на интимниот однос. Таа исто така содржи уште една аминокиселина-аргинин, за која се смета дека игра улога во одржувањето на машката плодност и виталност.

Интересно нели...значи ова е многу добра природна замена за ВИЈАГРА...плус може да ја конзумира и женската популација " посебно во климакс, или за менструални болки " :vozbud:

S

smart ass

Гостин
После долго читање низ интернет за ефектот и дејството и да ви кажам малку бев исплашен за да не има некои странични ефекти...
пред некој ден си купив вијагра

ми испадна прилично евтина една од 50мг доаѓа 130 ден.
(а пак 100мг не ми е потребна)

Можам да ви кажам дека чувството е неописливо!
постигнав ерекција како никогаш до сега!
а инаку за штетни ефекти, ништо од тоа!
имам читано многу на интернет и единствено виагра не треба да земат некои стари срцеви болни!
на главната страна американската исто ништо не е наведено како штетно! освен тоа штом се продава ги има поминато тестирањата и е одобрена за користење!

ајде ако има некој што земал друг да напише искуство :baeh:
:pos2::pos2:

Абе кој те излажал...130 денари...

имало сиденафил цитрат-не велам не....ама максимум 10милиграма-другото псеудоефедрин...и други срања...

И да ако човек нема еректилна дисфункција не смее да користи вијагра:toe:

Така да јас не користам...ок ми е и вака,а ти си имал пласибо бее:toe:

Синедафил треба да биде чист бе...а то е поскапо...

А инаку влијае врз психофизички способности(може да дојде до промена нагла на притисоко)-потоа консултација со ДОКТОР ОБАВЕЗНО-за дозирање а и дали...ќе издржиш-оти кени загина на саут парк од вијагра една епизода....туу тамн за оргазмо срцето Бууу:vozbud:

Значи срцето е важно,понатаму несакани дејства има и проблеми со варењето понекогаш...зашеметување-АЛКОХОЛ НИКАКО...

И лекови кои се ослободуваат азотен оксит...на пример амил нитрат овие де за болку во градите-таа комбинација не оди...

Понатаму лошо е црвенило..губење вид на моменти...:toe:

и Најважно....нема да има ерекција доколку нема стимулација....сексуална-предигра,орал:pusk:(оти нема машко како лиже пуси емот икон):vozbud: е па потоа се добива ерекција...инаку ЈОК:nenene::nenene::nenene:

Без стимулација(без разлика дали има потреба од вијагра ил не)-нема ни Е од ерекција...

Ако нема

земи кофеин...доволно на пример 400 мг,и антиоксиданси(олигојак+селен)тие се поевтини...па ќе видиш исто е...(а и ова не мора....пак е Кул...

Тоа само за случаите каде ИМА ПОТРЕБА инаку ЈОК-биди среќен....си преживеал...:toe:

Патем која фирма е таа шо дава за 130 денари вијагра...ОМФГ можеш да станеш ВИЈАГРА ЛОРД...:pos2:

Ми се допага прашањево од ex machina.
Сварно како делува Вијаграта на жените ? Ако знае некој нека пише, а уште подобро е да пише некое женско што има пробано.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Мој другар чии родители му се доктори и двајцата - гинеколози, со нивно одобрување проба вијагра, ми се чини пола од нормалната доза, бидејќи сакал да издржи подолго со кренат пенис и за да и се докаже на девојката. :)

Јас лично не користам никакви апчиња ниту за прости работи како главоболка, немам намера да се трујам и создавам навика на дроги кои ќе ми ги супституираат сопствените жлезди.
Добрата исхрана и физичката активност е најдобрата рецепта за јакиот вдрж :wink:

Вилинско коњче

It is my party :))
Член од
31 декември 2009
Мислења
550
Поени од реакции
62
После долго читање низ интернет за ефектот и дејството и да ви кажам малку бев исплашен за да не има некои странични ефекти...
пред некој ден си купив вијагра

ми испадна прилично евтина една од 50мг доаѓа 130 ден.
(а пак 100мг не ми е потребна)

а инаку за штетни ефекти, ништо од тоа!
имам читано многу на интернет и единствено виагра не треба да земат некои стари срцеви болни!
на главната страна американската исто ништо не е наведено како штетно! освен тоа штом се продава ги има поминато тестирањата и е одобрена за користење!

ајде ако има некој што земал друг да напише искуство :baeh:
Сум чула дека со вијагра ти е толку надрвен што не си го ни чуствуваш пимпекот, а камоли некакво уживање или оргазам да доживееш ... :baeh:

Дополнително ќе прочепкам на интернет за индикациите, контраиндикациите и штетните ефекти па ќе ви пишам:pipi:

Член од
7 јули 2008
Мислења
99
Поени од реакции
8
Сум чула дека со вијагра ти е толку надрвен што не си го ни чуствуваш пимпекот, а камоли некакво уживање или оргазам да доживееш ... :baeh:

Дополнително ќе прочепкам на интернет за индикациите, контраиндикациите и штетните ефекти па ќе ви пишам:pipi:
коњче убаво

А што е тоа пимпек?

Член од
9 ноември 2009
Мислења
109
Поени од реакции
24
Не сум пробал никогаш,

немам проблем со дигањето,

а сакам да видам како е од радозналост

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
со оглед на тоа дека иам 20 години немам потреба од вијагра ама ич! таму некаде коа ке ми овене на 50 60 години ако можам уште да терам може да користам сеа никако!

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.376
Поени од реакции
5.011
со оглед на тоа дека иам 20 години немам потреба од вијагра ама ич! таму некаде коа ке ми овене на 50 60 години ако можам уште да терам може да користам сеа никако!
А само да пробаш? Да видиш како е? Од љубопитност само? А?

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.923
Поени од реакции
12.484
Јас би пробал од љубопитност, само кој ќе ме запира тогаш...:vozbud:

Член од
2 декември 2010
Мислења
1
Поени од реакции
0
Каде може да купам Виагра на црно? Не сакам да купувам од аптека...

С

сашенко

Гостин
Каде може да купам Виагра на црно? Не сакам да купувам од аптека...
Вијагра на црно?А зашто не си отидеш у аптека поштено ко човек и купи си и не се замарај.Ако се работи за гордост па несакаш да купуваш од аптека, верувај нема никој да си праи сеир со тоа што повеќе не ти сака сам па мораш да туркаш па да појде или посебно гориво што користиш :vozbud:.Аптека е тоа и професионално ке се псотават према тебе.Ако не прати некој друг да ти земе јбг.Ама на црно да купуваш нешто што можеш да си го најдеш безбедно од аптека немој

Или поради некоја друга причина не купуваш од аптека?

T

Tetro

Гостин
Трет пост со истата страна. Немој на црно. Земи си од аптека

Kajgana Shop

На врв Bottom