Б‘лгарски език :)

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Ако ти давам 100 марки ште правиш ли 1 свирка:pos:

S

Stef Bachatero

Гостин
Имаше еден клип на вбох7 за зашто циганиве ги пуштаат коњите на автопат.Го прашуваат малово циганче:Еми зашто ги пускате коните на пта?Еми те могат да правјат какво искаат,ако ги блснат ште ги правим ќофтета :)

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
М'ж и жена танцували. М'ж'т ја хвашта за г'рдата и пита:
-Кво е тва ма?
-Ами цицка!
Хванал ја за другата г'рда и питал:
-Кво е тва ма?
... -Ами цицка!
Хванал ја за онаја работа и питал:
-Кво е тва ма?
-Ами котенце!
М'ж'т подушил подушил и казал:
-Ми то умрјало м:pos::pos:

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Бременна жена с к'са пола п'тува в автобуса. Срешту неја седи нјакак'в дјадка. Поглежда ја и казва:
- Момченце ште се роди, а?
- Как познахте?
- Вижда му се брадата.

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Какво е Кураж:

Да влезеш в цигански бар и да си пор'чаш 100 грама РОМ с'с сок от МАНГО

Член од
19 јуни 2009
Мислења
156
Поени од реакции
53
Имаше еден клип на вбох7 за зашто циганиве ги пуштаат коњите на автопат.Го прашуваат малово циганче:Еми зашто ги пускате коните на пта?Еми те могат да правјат какво искаат,ако ги блснат ште ги правим ќофтета :)

Член од
12 април 2005
Мислења
47
Поени од реакции
24
Ако сакаш да знаеш за шмизла исто така викаат и прчла или со други зборови секако ги викаат само не по име :)
И уште нешто како што на вас ви се смешни како зборат така и вие на нив сте им смешни :)
По национализмот, најмногу смешен е јазикот ви личи на Франкенштајн-турски + српски + термини од латински и грчки со основа јазикот на баба ми (родена 1904 на 10км од Ќустендил)
жив Прованс

O

onlya

Гостин
По национализмот, најмногу смешен е јазикот ви личи на Франкенштајн-турски + српски + термини од латински и грчки со основа јазикот на баба ми (родена 1904 на 10км од Ќустендил)
жив Прованс
Омразата чуда прави!

Член од
12 април 2005
Мислења
47
Поени од реакции
24
Омразата чуда прави!
Ова се нарекува иронија, туку јазикот на омразата е македонскиот. Пушти пребарувач да бара Бугари во кој сакаш македонски форум и прочитај пред да пишуваш за омразата. Патем колку ти си Македонка толку сум и јас-тажно "пријателите можете да изберете но роднините не"

O

onlya

Гостин
Ова се нарекува иронија, туку јазикот на омразата е македонскиот. Пушти пребарувач да бара Бугари во кој сакаш македонски форум и прочитај пред да пишуваш за омразата. Патем колку ти си Македонка толку сум и јас-тажно "пријателите можете да изберете но роднините не"
Лошо си ме разбрал но како и да е. Многу добро знам што пишуваат Бугарите по Македонските форуми и многу добро знам што зборат во Бугарија за Македонија, многу пати и сум се наоѓала во ситуација да ми солат памет за Македонија но што да правам, да земам да се расправам со нив или да им ја прераскажувам македонската историја? Колку што сум Македонка толку сум и Бугарка за мене и двете држави ми се татковина и ич не ми е гајле дали јазикот е Македонски или Бугарски.

Член од
12 април 2005
Мислења
47
Поени од реакции
24
Лошо си ме разбрал но како и да е. Многу добро знам што пишуваат Бугарите по Македонските форуми и многу добро знам што зборат во Бугарија за Македонија, многу пати и сум се наоѓала во ситуација да ми солат памет за Македонија но што да правам, да земам да се расправам со нив или да им ја прераскажувам македонската историја? Колку што сум Македонка толку сум и Бугарка за мене и двете држави ми се татковина и ич не ми е гајле дали јазикот е Македонски или Бугарски.
Инатебетимаје погодно дасеправишдекане разбираш, аможеиgoogle translateдаевиновен.Насочувах теконмислењата наМакедонцитеза Бугарите.ДориодАрапиможеш даслушнештрезвенимислење заЕвреите, аод мислењата нажителите нар.Македонија заБугаритеразбирашдека сеполоши и однационалсоцијалиститенаХитлер.Дане биЈозеф Гебелсуштедае живи да еминистервоР.М.Прашувашлидалиимана светотдругидветолкублискиземјисо толкувештачкиконфликтимеѓу нив,а којгииницира прашувашлисе?ВМакедонија имаатсите одговори, но винедостасувапрашања.Никој не може даживее безпријатели,а виебаратесамоврагове.Имателошисоседи?Апрашувателикакоизгледатево нивнитеочи?Ако напиша горното на б'лгарски ште го разбереш по-добре но това тук е забранено ???

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Аз се казвам Асан. Викат ми на галено Асанчо, заштото оште с'м мал'к. Асан е хубаво име. Чисто б'лгарско. Кр'стен с'м на дјадо ми Симеон. Аз с'м б'лгарче и живеја в Б'лгарија. Догодина, моја дјадо оште ште ме води в Тунис, да ми прави сунет.
Ние, б'лгарите сме мечкари. Дјадо в к'шти има мечка. Рунтава. От гората. Дјадо казва ,че мечката ни е Карпатска. Ние, б'лгарите мечкари, от всичко, нај много обичаме да се шетаме с мечките, по улиците на градовете, и селата на Б'лгарија. Всјако лјато ходиме с мечките на Черно море. На морето дјадо праве шатра от черги. На плажа има много чужди туристи. Туристите много обичат да се снимат с мечката. Дјадо свири на г'дулка, мечката играе кјучек с'с сестра ми, а аз, с'бирам стотинки от туристите, в една стара, сламена шапка. Вечер ,с'с с'браните стотинки, дјадо си купува едно шише с ракија .Дјадо много обича да пие ракија. Като се напие с ракија, дјадо, вечер, не си лјага да спи при баба, а си лјага при мечката. Аз понјакога се чудја, дали мојат татко го е родила баба, или го е...родила мечката.
Аз имам и сестра. По голјама от мен. Ние с'с сестра ми не ходиме на училиште, заштото мечката ни изеде Букваро. Сестра ми иска да стане бизнесменка. Иска да е продавачка. Но според мен, сестра ми не може да стане добра бизнесменка. Сестра ми работи само вечер. На магистралата. К'дето минават големите камиони. Там, на магистралата, сестра ми вечер продава на шофьорите презервативи. Сестра ми вечер излиза с една чанта, п'лна с презервативи, но сутрин се вр'шта и казва, че било криза .Продала на шофьорите само 10 -12 презерватива. Сестра ми е много хубава. Б'лгарка. јака б'лгарка.
Сестра ми е 150 килограма. И мечката е 150 килограма. Сестра ми е рунтава ,има и мустаци. И мечката е рунтава, ама мустаците и са по малки от тези на сестра ми. Сестра ми има големи, криви, и ж'лти з'би. И мечката има големи ,криви ,и ж'лти з'би. Сестра ми не обича да се к'пе и мирише лошо. И мечката не обича да се к'пе ,но мирише по хубаво от сестра ми. Сестра ми пие много ракија и вино. По една котелка. И мечката пие ракија, ама по малко от сестра ми. Като се напие с ракија, сестра ми псува като м'ж. И мечката пие ракија ,ама не може да псува. Преди време, дјадо казва ,че ние б'лгарите мечкари сме били по добре от сега, но е дош'л нјакак'в ЕС в Б'лгарија. Дјадо казва, че този ЕС ,иска да ни вземе мечката, и да ја затвори в Белица .Сигурно този ЕС е много лош .Аз не искам този лош ЕС да идва в Б'лгарија и да ни вземе мечката. Аз не обичам ЕС. Аз мразја ЕС .Аз си обичам мечката.

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Англијската версија на “Аз с'м Б'лгарче”

Ај ем б'лгарче. Обичам
наште маунтинс зелени.
Б'лгарче да се наричам -