Аз се казвам Асан. Викат ми на галено Асанчо, заштото оште с'м мал'к. Асан е хубаво име. Чисто б'лгарско. Кр'стен с'м на дјадо ми Симеон. Аз с'м б'лгарче и живеја в Б'лгарија. Догодина, моја дјадо оште ште ме води в Тунис, да ми прави сунет.
Ние, б'лгарите сме мечкари. Дјадо в к'шти има мечка. Рунтава. От гората. Дјадо казва ,че мечката ни е Карпатска. Ние, б'лгарите мечкари, от всичко, нај много обичаме да се шетаме с мечките, по улиците на градовете, и селата на Б'лгарија. Всјако лјато ходиме с мечките на Черно море. На морето дјадо праве шатра от черги. На плажа има много чужди туристи. Туристите много обичат да се снимат с мечката. Дјадо свири на г'дулка, мечката играе кјучек с'с сестра ми, а аз, с'бирам стотинки от туристите, в една стара, сламена шапка. Вечер ,с'с с'браните стотинки, дјадо си купува едно шише с ракија .Дјадо много обича да пие ракија. Като се напие с ракија, дјадо, вечер, не си лјага да спи при баба, а си лјага при мечката. Аз понјакога се чудја, дали мојат татко го е родила баба, или го е...родила мечката.
Аз имам и сестра. По голјама от мен. Ние с'с сестра ми не ходиме на училиште, заштото мечката ни изеде Букваро. Сестра ми иска да стане бизнесменка. Иска да е продавачка. Но според мен, сестра ми не може да стане добра бизнесменка. Сестра ми работи само вечер. На магистралата. К'дето минават големите камиони. Там, на магистралата, сестра ми вечер продава на шофьорите презервативи. Сестра ми вечер излиза с една чанта, п'лна с презервативи, но сутрин се вр'шта и казва, че било криза .Продала на шофьорите само 10 -12 презерватива. Сестра ми е много хубава. Б'лгарка. јака б'лгарка.
Сестра ми е 150 килограма. И мечката е 150 килограма. Сестра ми е рунтава ,има и мустаци. И мечката е рунтава, ама мустаците и са по малки от тези на сестра ми. Сестра ми има големи, криви, и ж'лти з'би. И мечката има големи ,криви ,и ж'лти з'би. Сестра ми не обича да се к'пе и мирише лошо. И мечката не обича да се к'пе ,но мирише по хубаво от сестра ми. Сестра ми пие много ракија и вино. По една котелка. И мечката пие ракија, ама по малко от сестра ми. Като се напие с ракија, сестра ми псува като м'ж. И мечката пие ракија ,ама не може да псува. Преди време, дјадо казва ,че ние б'лгарите мечкари сме били по добре от сега, но е дош'л нјакак'в ЕС в Б'лгарија. Дјадо казва, че този ЕС ,иска да ни вземе мечката, и да ја затвори в Белица .Сигурно този ЕС е много лош .Аз не искам този лош ЕС да идва в Б'лгарија и да ни вземе мечката. Аз не обичам ЕС. Аз мразја ЕС .Аз си обичам мечката.