Бурма: Зошто се толерира ваков масакр? (+18)

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
А ЗОШТО ЈА МАЛТРЕТИРАЛЕ
Гледале слики на голи жени и грешните сакале и во живо да гледаат.
А тие кои ни мува не газат , будистите , цел регион запалиле , како сите муслимани да допринеле во криминалниот акт.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
А тие му се молат на Буда барајќи муслиманите да им малтретираат некоја женска за да имаат причина да ги оправдат убиствата и прогонот.

А колку жени имаат убиено мјанмарците ? И што демек сега и муслиманите треба да се кренат во бунт.

Муслиманите им се трн во око на мјанмарците одамна , читај историја , од секогаш ги убивале ... а ова со малтретираната жена повторувам е само алиби.

Дух_ ... , и тој ги прави грешките како и јас , гледајќи ги другите членови како комуницираат , и јас сакам на тој начин , но саборавам дека на форумот сум како Рохингасите во Бурма :)
Грешка си , 4-5 пати ме имаат банирано.
Знаеш што ми е најмногу жал кога те читам? Секогаш си од страната на угнетениот муслиман, читајќите човек ќе помисли стварно во светот дека само вас ве убиваат и гонат. Во Бурма ве убиваат, во Европа ве затвораат, Американците ве прогонуваат, на Балканов ве асимилираат и ви ги кратат правата, во Африка муви ве лазат. Никако да ви се најде крајот, а вие светци на мравка не газите. Штета што живееме во исто време и речиси на исто место, па двајцата сме сведоци како е навистина. Можеш и книга да напишеш „Угнетени муслимани“.
И последниот пасос повторно со солзи во очите за вашата угнетеност и неправедност, овој пат на Кајгана. Статистички само поради тебе на бан заминале најмалку 50 души, најмалку. Ниту еден не се расплака како тебе. Сите комуницираат на ниво, ако ти се вреѓаш од вистината има една опција „одлогирај се“. Како јас не се вреѓам од никого, туку само ти? Мора да си ја имаш мувата на капата :)

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Секогаш од будалиот ќе се најде и некој побудала .......... не за џабе некој го кажал тоа !
На пр. Европјаните се пи4ки, лесно е некој Муслиман да изиграва мангуп на пр. во Париз, Берлин, Лондон, Стокхолм и.т.н. ......... а пак најлесно е некој Муслиман да изиграва мангуп во едни кревки и одјебани Балкански државички како Македонијава на пр. .......... ама истокот се заебани .......... Европа(поголемиот дел) да, ќе отиде курбан, тоа е факт, па и УСА, ама Индија, ИндоКина, Кина, Јапонија, Кореја... нема шанси .......... а гледам дека и Русиве мошне добро се држат, во последно време !

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
А тие кои ни мува не газат , будистите , цел регион запалиле , како сите муслимани да допринеле во криминалниот акт.
Греота што поради 3ца забегани насраделе многу невини

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Како се гази мува патем?

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Ме интересира, дали имаш некое објсанување зошто никој не ги сака муслиманите?

Христијани, будисти, евреи, атеисти, на сите им смрдат. Како е тоа возможно? Сите не се во право, само муслиманите се? Не ти е некако сомнително?

Вистината е дека сте вистински чир. Одвратни им сте на останатите на сите нивоа. Од хигиенското, до етичкото.
Сакаш да кажеш дека будистот од Мјанмар е попривлечен од мене , дека христијанот од Мариово е хигиенски поодржан од мене.

Не ми прави тука генерализации ... такви генералицации заради кои настрадаа толку луѓе во Бурма.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
3ца биле што ја малтретирале така мислам прочитав некаде
Не бе пријателе, си кажува он маките, и си одработува тоа што треба тука, на форумов. Ич не му чуе нему за Бурма и масакрот.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.746
Поени од реакции
4.508
Заради тоа што тројца муслимани малтретирале една будистка , запалени се илјадници домови на муслиманите и многу убиени.

Кое алиби а.
Исто е бе друже.Ти барем треба да знаеш во коранот ти пишува си убил еден како да си убил еден милион,си спасил еден човечки живот како да си спасил еден милион.
Џабе ти е религијата ако не ги сваќаш пораките.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Како се гази мува патем?
Ја фаќаш , и ги скинујеш крилјата и ја газиш.

А пошто мјанмарците се сите војници , толку брзо ги прават тие војните паради што ни мува не може да им избегне од земја , друго е што не сакаат да убијат муви.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Сакаш да кажеш дека будистот од Мјанмар е попривлечен од мене , дека христијанот од Мариово е хигиенски поодржан од мене.

Не ми прави тука генерализации ... такви генералицации заради кои настрадаа толку луѓе во Бурма.
Не знам за твоите хигиенски навики, но да, генерално сте гадни. Сериозно, не ти е чудно дека никој не ве сака?

Со племенски менталитет, со критичко мислење блиску до нулата, со испрани мозоци, и со ниско ниво на образование.

Агресивни во толпа, кукавици насамо. Тоа е сликата за муслиманите која ја имаат сите други...

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ја фаќаш , и ги скинујеш крилјата и ја газиш
Многу комплициран потег, многу работа за да згазиш една мува. Боље иди мравка згази, поедноставно е.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Не бе пријателе, си кажува он маките, и си одработува тоа што треба тука, на форумов. Ич не му чуе нему за Бурма и масакрот.
Јас мислам дека баш ги заболе таквото за нивните ’’браќа‘‘ кои настрадале во Бурма(Мјанмар) .......... туку ајде колку нешто да напишат на форумов/темава !
ЈБГ ................ тоа е тоа ........... како што го заболе таквото Идриз од Шкуп за некојси таму убиен Џамал во Бурма, исто така многу го заболе и некојси таму Ханс од Минхен, за некојси таму убиен Џон во Нигерија !

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Многу комплициран потег, многу работа за да згазиш една мува. Боље иди мравка згази, поедноставно е.
таму е све земја , мравка не се згазнује , да беше негде кај е со плочки ок.

Kajgana Shop

На врв Bottom