SHANE
Др.Акула
- Член од
- 30 април 2008
- Мислења
- 1.453
- Поени од реакции
- 853
Не се работи за “неизговорливост“.Не, работата беше што ти почна да мешаш секти во муабетот. А сакал ти или не, христијанството итекако одговара во описот за тоа што е секта. Борба на егото е што од петни жили се обидуваш тоа да го негираш.[DOUBLEPOST=1396209211][/DOUBLEPOST]
Ако ова за криењето ми го префрлаш мене, т.е на Редот во кој сум член, тогаш ништо не си разбрал за што се работи. Многу пати е нагласено дека тие тајни не се како во секојдневието, тие се неизговорливи, со други зборови, потребно е да се достигнат и да се осознаат! Не е можно никој друг да ти ги соопшти! Мудроста не е податок или информација, туку состојба која треба да се постигне. Така било одсекогаш, така ќе биде засекогаш, и тоа нема врска со никакво лицемерие ниту со кукавичлук. Јас немам проблем да кажам кој сум доколку тоа е потребно, не се кријам од никого и од ништо!
Член си на ред во кој го започнуваш својот пат/избор со “завет дека ќе молчиш“.
Не говорам за доживувањето(кое е впрочем доста субјективно и неуниверзално).
Говорам за тајните,за изборот и како до мудроста.
Таинствени информации или пак симболи кои се употребуваат како средство за патот до целта(ова се учи,за ова треба знаење а информациите не се баш на секого достапни).
Дури и на форумов на неколку пати имам забележано,избегнуваш одговори кога се работи за некоја “Тајна“.
Немам баш време,но навистина ме интересираат некои прашања.
Ако не ти е тешкотија и ако не сте толку “таинствени“ се надевам ќе ги откриеш јавно.
Се сложуваш?