Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

 • https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

  Гласови: 4 50,0%
 • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

  Гласови: 4 50,0%
 • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

  Гласови: 0 0,0%

 • Вкупно гласачи
  8
 • Гласањето е завршено на .

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
1.423
Поени од реакции
2.693
Здраво, неможев да најдам по форумот каде во Скопје може најбрзо да се извади лекарско уверение?
Кај матичниот лекар,без тестови и испитувања.Само да има напомена дека е за Бугарско државјанство,и да има наведено дека тестови за СИДА,ХИВ и сифилис и др.заразни болести се негативни.
Автоматски споено мислење:

Фала многу, тоа е тоа :)

Само уште 2 работи. Прво дали добивам некое бројче дека сум предал ??
И колку време се чека после да се смени овој статус, одма по предавањето или треба време?

Фала уште еднаш ;)
Не добиваш бројче,и не се знае точно кога ќе се смени.Имаше период кога се менуваше одма после рокот,но после тоа пак се завлечкаа.Најкасно до година дена откако ќе те стават на дополнителна.....
 

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
1.423
Поени од реакции
2.693
*****Апдејт 20.12.2019

Список на задолжителна проверка


2018 ИНТЕРВЈУ НА ЗАДОЛЖИТЕЛНА

МАРТ

13.03.2018-инт СОФ @s@s@s@s -крштеница-
АВГУСТ

06.08.2018-инт СОФ @marijanti -родител
07.08.2018-инт СОФ @Tashov - родител
08.08.2018-образ.преписка(март 2018 инт БТ) @Божино-родител
08.08.2018-инт СОФ @Purfect -родител
13.08.2018-инт СОФ @gjoko10 -воена книшка и лк од дедо
14.08.2018-инт СОФ @t55 -родител
хх.08.2018-внес.во систем(интер. БТ 05/2018) @rengoring -родител
СЕПТЕМВРИ
24.09.2018- инт СОФ @@Ve19966 - родител
27.09.2018-инт СОФ @Ohridmaca1 -потврда
28.09.2018-инт СОФ @Dybala -потврда
ОКТОМВРИ
01.10.2018 инт СОФ Сестра на @MargeSimpson -воена книшка
02.10.2018 инт СОФ @ploumari-потврда и воен архив В.Трново
03.10.2018 инт СОФ @Donia со венчаница и сопруг со потврда
26.10.2019 инт СОФ @FAHRER-крштеница и потврда
НОЕМВРИ
06.11.2018-инт СОФ @CyberTm -родител и потврда
10.11.2018 - инт СОФ @bojan0123-братучед и потврда
19.11.2018-инт СОФ @Aliii29 -родител
20.11.2018-инт СОФ @TBPS -сестра
27.11.2018-задолж.(инт БТ 08.08.2018) @TasHee-потврда
27.11.2018-интСОФ @darkopotok
28.11.2018-инт СОФ @Kikakikirika -родител
ДЕКЕМВРИ
03.12.2018-инт СОФ @Nikolablaaa
13.12.2018-инт СОФ @Cufka
03.12.2018-инт СОФ @urke - крштеница
28.12.2018-инт СОФ @Slagjann -потврда и сведителство


2019 ИНТЕРВЈУ НА ЗАДОЛЖИТЕЛНА

ЈАНУАРИ

13.01.2019-инт СОФ @barselona123 -крштеница и потврда

ФЕБРУАРИ
11.02.2019-инт СОФ @Bojsa
25.02.2019-инт СОФ @Rope
27.02.2019-инт СОФ @lolita19 - потврда

МАРТ
06.03.2019-инт СОФ @Simorg -со потврда
25.03.2019-интСОФ @Blgarceto -крштеница и венчаница

АПРИЛ
16.04.2019 инт СОФ @MargeSimpson -воена книшка

МАЈ
21.05.2019-инт СОФ @A.N.Z -преку брат

ЈУЛИ
23.07.2019-инт СОФ @Diablo18

ОКТОМВРИ
19.10.2019-инт СОФ @Obrazuvana prepiska -potvrda

_____________________________________________________________________________________________

СПИСОК НА ФИНАЛНА 2018 ИНТЕРВЈУ


АВГУСТ
15.08.2019-@Majbejker 06.08.2018-инт СОФ
15.08.2019-@Zlatkoim 13.01.2018 -интБТ
15.08.2019- @RRR123 -31.07.2018-инт СОФ
20.08.2019-@angieee21 25.07.2018-инт СОФ сестра
19.08.2019-@bolowr4r4 28.07.2018-инт СОФ -потврда
20.08.2019- @Fill -26.07.2018 -инт СОФ-воена книшка
22.08.2019-@Smooth21-03.08.2018-задолж.(инт.БТ 30.05.2018) -потврда
23.08.2019-@Astrapa 08.08.2018-инт СОФ
23.08.2019-@Aleksandar92 -10.08.2018-образуван.преписка(30.05.2018-инт СК)
24.08.2019-@AAGV 16.08.2018-инт СОФ -преку братучед и потврда
24.08.2019- @dakonate 08.05.2018 инте СК

СЕПТЕМВРИ
02.09.2019-@Наќо Скопски 30.08.2018-инт СОФ -две преписки со венчаница и потврда
02.09.2019-@Наќо Скопски 30.08.2018-инт СОФ -една преписка со потврда-финална
04.09.2019-@Tlo88 -06.03.2018-инт БТ-- потврда

ОКТОМВРИ
28.10.2019-@Oktavijan-11.05.2018- инт СОФ


НОЕМВРИ
01.11.2019-@Benithe1-05.07.2018-инт СОФ

ДЕКЕМВРИ
03.12.2019-@nasquez23-19.07.2018-инт СОФ -родител
09.12.2019-Сестра НА @FAHRER17.09.2018-инт СОФ -крштеница и потврда
09.12.2019-СОПРУГ НА @Ohridmaca127.09.2018-инт СОФ -со потврда
17.12.2019-@dac_kufer 06.08.2018-образ.преписак(инт.амбасада 4/2018)-родител
18.12.2019-@■■■ 06.08.2018-инт СОФ -родител
18.12.2019- @gjokehv - јуни.2018-инт СОФ

_________________________________________________________________________________________________________

ДОПОЛНИТЕЛНА

01.02.2018-инт СОФ @K.K. -од 01.06.2019 на дополнителна-доставени плус потврда,изводи и ученичка книшка
0x.05.2018-инт СОФ @dule_bule -0x.07.2019-на финална-0x.10.2019-на дополнителна -потврда плус доставена


ПОЛОЖИТЕЛНО

16.06.2018-инт СОФ @Nexon -01.08.2019-финална-29.11.2019 -положително
xx.06.2018-инт СОФ деца на @marijanti -01.08.2019 финална-30.11.2019-положително
***ДОКОЛКУ ИМА НЕКОИ ГРЕШКИ ПРАТЕТТЕ МИ ЗА КОРЕКЦИЈА
**КАЈ ТИЕ ШТО НЕ СТОИ СО КАКВИ ДОКУМЕНТИ СЕ НЕКА МИ ПРАТАТ ДА ДОПОЛНАМ
**АКО НЕ СТЕ НА СПИСОК СТАВЕТЕ МИ ДА СЕ ДОПОЛНИ
Автоматски споено мислење:

ТИЕ ШТО СТЕ СТАВЕНИ ОД 08/2019 НА ФИНАЛНА ДАЛИ ИМАТЕ ПРОМЕНИ ?
@Smooth21 @AAGV @Astrapa @Majbejker @angieee21 @bolowr4r4 @Aleksandar92 @Zlatkoim ???
 
Последно уредено:
Член од
8 мај 2014
Мислења
7
Поени од реакции
2
Драги пријатели, ова ми излезе од кога подадов документи за происход во Април 2019. Дали значи дека е позитивно решено и што се следните чекори. Итно ми треба победа во оваа загадување. Поздрав
 

Attachments

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
1.423
Поени од реакции
2.693
Драги пријатели, ова ми излезе од кога подадов документи за происход во Април 2019. Дали значи дека е позитивно решено и што се следните чекори. Итно ми треба победа во оваа загадување. Поздрав
Да ,одобрено ти е.Но во моментот ги издаваат тие од Фебруар 2019 поднесени.Ќе се јавуваш во ДАБЧ да прашаш до која дата се стигнати со издавање.Подигнување е од 10 до 12h секој ден без закажување.
 
Член од
12 ноември 2019
Мислења
34
Поени од реакции
22
*****Апдејт 19.12.2019

Список на задолжителна проверка


2018 ИНТЕРВЈУ НА ЗАДОЛЖИТЕЛНА

МАРТ

13.03.2018-инт СОФ @s@s@s@s -крштеница-
АВГУСТ

06.08.2018-инт СОФ @marijanti -родител
07.08.2018-инт СОФ @Tashov - родител
08.08.2018-инт СОФ @Божино-родител
08.08.2018-инт СОФ @Purfect -родител
13.08.2018-инт СОФ @gjoko10 -воена книшка и лк од дедо
14.08.2018-инт СОФ @t55 -родител
хх.08.2018-внес.во систем(интер. БТ 05/2018) @rengoring -родител
СЕПТЕМВРИ
24.09.2018- инт СОФ @@Ve19966 - родител
27.09.2018-инт СОФ @Ohridmaca1 -потврда
28.09.2018-инт СОФ @Dybala -потврда
ОКТОМВРИ
01.10.2018 инт СОФ Сестра на @MargeSimpson -воена книшка
02.10.2018 инт СОФ @ploumari-потврда и воен архив В.Трново
03.10.2018 инт СОФ @Donia со венчаница и сопруг со потврда
26.10.2019 инт СОФ @FAHRER-крштеница и потврда
НОЕМВРИ
06.11.2018-инт СОФ @CyberTm -родител и потврда
10.11.2018 - инт СОФ @bojan0123-братучед и потврда
19.11.2018-инт СОФ @Aliii29 -родител
20.11.2018-инт СОФ @TBPS -сестра
27.11.2018-задолж.(инт БТ 08.08.2018) @TasHee-потврда
27.11.2018-интСОФ @darkopotok
28.11.2018-инт СОФ @Kikakikirika -родител
ДЕКЕМВРИ
03.12.2018-инт СОФ @Nikolablaaa
13.12.2018-инт СОФ @Cufka
03.12.2018-инт СОФ @urke - крштеница
28.12.2018-инт СОФ @Slagjann -потврда и сведителство


2019 ИНТЕРВЈУ НА ЗАДОЛЖИТЕЛНА

ЈАНУАРИ

13.01.2019-инт СОФ @barselona123 -крштеница и потврда

ФЕБРУАРИ
11.02.2019-инт СОФ @Bojsa
25.02.2019-инт СОФ @Rope
27.02.2019-инт СОФ @lolita19 - потврда

МАРТ
06.03.2019-инт СОФ @Simorg -со потврда
25.03.2019-интСОФ @Blgarceto -крштеница и венчаница

АПРИЛ
16.04.2019 инт СОФ @MargeSimpson -воена книшка

МАЈ
21.05.2019-инт СОФ @A.N.Z -преку брат

ЈУЛИ
23.07.2019-инт СОФ @Diablo18

ФИНАЛНА 2018 ИНТЕРВЈУ

ЈАНУАРИ

13.01.2018 -интБТ @Zlatkoim -15.08.2019- финална

МАРТ
06.03.2018-инт БТ- @Tlo88 -04.09.2019- потврда-финална

МАЈ
11.05.2018- инт СОФ @Oktavijan -28.10.2019- на финална
30.05.2018-инт СОФ @Aleksandar92 -23.08.2019-финална

ЈУЛИ
05.07.2018-инт СОФ @Benithe1 -01.11.2019- финална
19.07.2018-инт СОФ @nasquez23 -родител -03.12.2019- финална
25.07.2018-инт СОФ @angieee21 -20.08.2019 -сестра - финална
28.07.2018-инт СОФ @bolowr4r4 -19.08.2019-потврда -финална

АВГУСТ
03.08.2018-задолж.(инт.БТ 30.05.2018) @Smooth21 -потврда-22.08.2019-финална
06.08.2018-инт СОФ @■■■ -родител-18.12.2019-финална
06.08.2018-образ.преписак(инт.амбасада 4/2018) @dac_kufer -родител-17.12.2019-финална
06.08.2018-инт СОФ @Majbejker -15.08.2019-финална
08.08.2018-инт СОФ @Astrapa -23.08.2019-финална
16.08.2018-инт СОФ @AAGV -24.08.2019-преку братучед и потврда- финална
30.08.2018-инт СОФ @Наќо Скопски -две преписки со венчаница и потврда-02.09.2019-финална
30.08.2018-инт СОФ @Наќо Скопски -една преписка со потврда-02.09.2019-финална

СЕПТЕМВРИ
17.09.2018-инт СОФ Сестра НА @FAHRER -крштеница и потврда-09.12.2019-финална
27.09.2018-инт СОФ СОПРУГ НА @Ohridmaca1 -со потврда-09.12.2019-финална


ДОПОЛНИТЕЛНА
01.02.2018-инт СОФ @K.K. -од 01.06.2019 на дополнителна-доставени плус потврда,изводи и ученичка книшка
0x.05.2018-инт СОФ @dule_bule -0x.07.2019-на финална-0x.10.2019-на дополнителна -потврда плус доставена

ПОЛОЖИТЕЛНО

16.06.2018-инт СОФ @Nexon -01.08.2019-финална-29.11.2019 -положително
xx.06.2018-инт СОФ деца на @marijanti -01.08.2019 финална-30.11.2019-положително
***ДОКОЛКУ ИМА НЕКОИ ГРЕШКИ ПРАТЕТТЕ МИ ЗА КОРЕКЦИЈА
**КАЈ ТИЕ ШТО НЕ СТОИ СО КАКВИ ДОКУМЕНТИ СЕ НЕКА МИ ПРАТАТ ДА ДОПОЛНАМ
**АКО НЕ СТЕ НА СПИСОК СТАВЕТЕ МИ ДА СЕ ДОПОЛНИ
Автоматски споено мислење:

ТИЕ ШТО СТЕ СТАВЕНИ ОД 08/2019 НА ФИНАЛНА ДАЛИ ИМАТЕ ПРОМЕНИ ?
@Smooth21 @AAGV @Astrapa @Majbejker @angieee21 @bolowr4r4 @Aleksandar92 @Zlatkoim ???
Nema
 
Член од
14 септември 2019
Мислења
41
Поени од реакции
16
Драги пријатели, ова ми излезе од кога подадов документи за происход во Април 2019. Дали значи дека е позитивно решено и што се следните чекори. Итно ми треба победа во оваа загадување. Поздрав
Koj datum bese vo April prasuvam zosto jas bev na 20 maj I dali moze stranata sto proveruvas da mi ja pratis. Inaku odobren ti e proizhodot.
 
Член од
8 мај 2014
Мислења
7
Поени од реакции
2
Koj datum bese vo April prasuvam zosto jas bev na 20 maj I dali moze stranata sto proveruvas da mi ja pratis. Inaku odobren ti e proizhodot.

На 12 Април бев. Знаете ли колку време се чека по земањето на происходот?
 
На врв Bottom