Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Член од
2 октомври 2021
Мислења
190
Поени од реакции
147
Од суд извади потврда за неосудуваност или фалцаше? Бугарите проверуваат за тоа и тоа лице во Македонија дали се води судска постапка, дали е веќе осудено. Во контакт се со македонското министерство за правда.
Dali te odbivaat zaradi bilo koja osuda? Jas bev na sud zaradi soobrakajna nesrekja, no vo momentot koga aplicirav ne bev i ne pisuva nisto vo potvrdata, ali kako i da e ne sum ubil covek ili nesto, nesrekja beshe
Автоматски споено мислење:

Проверив на нивната страна и само вели дека е потребна потврда од казнена евиденција(Свидетелство за с'димост), а не дека не смее да има никаков вид на осуда. Можеби во случај на осуда за некое сериозно дело го издаваат тој статус и те одбиваат, барим се надевам бидејќи тоа што мене ми се деси може на било кој.

Последно уредено:
Член од
6 ноември 2024
Мислења
713
Поени од реакции
1.315
Dali te odbivaat zaradi bilo koja osuda? Jas bev na sud zaradi soobrakajna nesrekja, no vo momentot koga aplicirav ne bev i ne pisuva nisto vo potvrdata, ali kako i da e ne sum ubil covek ili nesto, nesrekja beshe
Автоматски споено мислење:

Проверив на нивната страна и само вели дека е потребна потврда од казнена евиденција(Свидетелство за с'димост), а не дека не смее да има никаков вид на осуда. Можеби во случај на осуда за некое сериозно дело го издаваат тој статус и те одбиваат, барим се надевам бидејќи тоа што мене ми се деси може на било кој.
Потврдата за неосудуваност е важечка при поднесување на барање за државјанство. Истата ја проверуваат при разгледување на барањето.

Член од
2 октомври 2021
Мислења
190
Поени од реакции
147
Потврдата за неосудуваност е важечка при поднесување на барање за државјанство. Истата ја проверуваат при разгледување на барањето.
Da za togas e vazecka koga sum ja izvadil I apliciral, bev na sud za nesrekjata okolu godina posle intervjuto.

Sikimco

Подобро ужасен крај, одколку ужаш без крај
Член од
25 јули 2011
Мислења
542
Поени од реакции
268
Дали може инфо… однесов документ за неосудуваност во јануари, сега ми се смени статусот.
Не сум осудувана, дали е некоја грашка или што не знам…
Што ножам да превземам после ова??

• С'вет'т по гражданство не е уважил молбата. Лицето е ос'ждано.
  • С'обштението е публикувано на 10.03.2025 г.
Гледам во последно време има многу со фалш документи и проверуваат буквално се детално од документот, до потврди, изводи, буквално се. Како среќа може да кажам што по истекување на тој т.н. предиод со кривично досие ќе можеш повторно да извадиш потврда за неосудуван и ќе може повторно да аплицираш, но за тоа живи здрави ќе помине доста време.

Член од
12 март 2025
Мислења
1
Поени од реакции
1
Zdravo na site,
Nov sum vo grupava i sakam da prasham koga od prilika bi mi se smenil statusot.
N:209**/2022/04.01.2023 Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване.
Fala vi .

Член од
25 октомври 2024
Мислења
2
Поени од реакции
3
Zdravo na site,
Nov sum vo grupava i sakam da prasham koga od prilika bi mi se smenil statusot.
N:209**/2022/04.01.2023 Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване.
Fala vi .
Uste ne se pominati 195xx/2022 ke potrae uste nekoj mesec.

Член од
2 октомври 2021
Мислења
190
Поени од реакции
147
Ако си осуден во Македонија, ќе те одбијат.
Koga aplicirav ne bev. Vo fevruari kje mi bide izbrisano od evidencija, ako me odbijat mozam li togas da odnesam potvrda i pak da me razgledat ili mora od novo? Ima li I shansa samo da ja proverat validnosta na dokumentot koga aplicirav(bidejki e validen za togas, ne bev osuduvan) i nekako da pominam?

Член од
26 ноември 2024
Мислења
5
Поени од реакции
6
Ako im
Гледам во последно време има многу со фалш документи и проверуваат буквално се детално од документот, до потврди, изводи, буквално се. Како среќа може да кажам што по истекување на тој т.н. предиод со кривично досие ќе можеш повторно да извадиш потврда за неосудуван и ќе може повторно да аплицираш, но за тоа живи здрави ќе помине доста време.
ako imas poteklo i da imas osuduvano nesto sitno nema da te padnat. Nivnata odluka e finalna bez pravo na zalba.

Член од
26 ноември 2024
Мислења
5
Поени од реакции
6
Здраво Пријатели.Образована преписка xx/01/2024 кога мислите дека ќе дојде време да се разгледува? Мај следна година ? Има ли шанси нешто да се случи во меѓувреме и да се забрза процесот? Поздрав
Dek si se zaletel be ti. Samo sto apliciral ajde pasos. Ne odi toa taka. Ima red ceriri godini se ebano ceka i toa so sigurno poteklo inace morgen..

Член од
16 јули 2024
Мислења
55
Поени од реакции
81
Баш се надевам е како што викаш
Tie gledaat dali imash imash kaznena evidencija ili eventalno ako se vodi krivichna postapka.
Soobrakjajniot prekrshok kolku shto znam e prekrshochna postapka i ne spagja vo kategorija na kaznena i krivichna postapka.
Iako ne sum pravnik sepak kaznena i krivichna evidencija se podrazbira nekoj seriozen prekrshok.
Taka da mislam nema da imash problem. No pishi kako kje pominesh.

Isto bi sakal da prasham dokolku nekoj znae da kazhe koga bi pochnale da gi razgleduvaat 2023 godina. Kolku shto vidov na objavata na facebook sega se nekade sredina na oktomvri.

Pozdrav,

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom