Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Член од
2 октомври 2021
Мислења
188
Поени од реакции
145
Од суд извади потврда за неосудуваност или фалцаше? Бугарите проверуваат за тоа и тоа лице во Македонија дали се води судска постапка, дали е веќе осудено. Во контакт се со македонското министерство за правда.
Dali te odbivaat zaradi bilo koja osuda? Jas bev na sud zaradi soobrakajna nesrekja, no vo momentot koga aplicirav ne bev i ne pisuva nisto vo potvrdata, ali kako i da e ne sum ubil covek ili nesto, nesrekja beshe
Автоматски споено мислење:

Проверив на нивната страна и само вели дека е потребна потврда од казнена евиденција(Свидетелство за с'димост), а не дека не смее да има никаков вид на осуда. Можеби во случај на осуда за некое сериозно дело го издаваат тој статус и те одбиваат, барим се надевам бидејќи тоа што мене ми се деси може на било кој.

Последно уредено:
Член од
6 ноември 2024
Мислења
708
Поени од реакции
1.299
Dali te odbivaat zaradi bilo koja osuda? Jas bev na sud zaradi soobrakajna nesrekja, no vo momentot koga aplicirav ne bev i ne pisuva nisto vo potvrdata, ali kako i da e ne sum ubil covek ili nesto, nesrekja beshe
Автоматски споено мислење:

Проверив на нивната страна и само вели дека е потребна потврда од казнена евиденција(Свидетелство за с'димост), а не дека не смее да има никаков вид на осуда. Можеби во случај на осуда за некое сериозно дело го издаваат тој статус и те одбиваат, барим се надевам бидејќи тоа што мене ми се деси може на било кој.
Потврдата за неосудуваност е важечка при поднесување на барање за државјанство. Истата ја проверуваат при разгледување на барањето.

Член од
2 октомври 2021
Мислења
188
Поени од реакции
145
Потврдата за неосудуваност е важечка при поднесување на барање за државјанство. Истата ја проверуваат при разгледување на барањето.
Da za togas e vazecka koga sum ja izvadil I apliciral, bev na sud za nesrekjata okolu godina posle intervjuto.

Kajgana Shop

На врв Bottom