- Член од
- 26 јануари 2020
- Мислења
- 917
- Поени од реакции
- 1.205
8 ЕБАНИ МЕСЕЦИ ЧЕКАВ, ВЕРОЈАТНО БИЛЕ ЗАФРЛЕНИ НЕГДЕ ДОКУМЕНТИТЕ.Me interesira po kolku vreme od ukazot dobivte maticen broj?
8 ЕБАНИ МЕСЕЦИ ЧЕКАВ, ВЕРОЈАТНО БИЛЕ ЗАФРЛЕНИ НЕГДЕ ДОКУМЕНТИТЕ.Me interesira po kolku vreme od ukazot dobivte maticen broj?
Влегоа бугарите во шенген од денес. Ќе можат ли луѓе со престој во Бугарија да работат во Европа без државјанство, или тоа е само олеснување за граничниот систем?
интевју 19.07.2022 број на преписка: 1067X/2022 од вчера е на финален прегледDali nekoj znae dali proveruvaat uste i do koja prepiska se? PRed 1 nedela procitav 106xx pocnale, jas sum tie no nema promeni seuste
Треба да доставиш ново Уверение за неосудуваностДали може да ми кажете што значи?
- Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, Следва да представите актуално свидетелство за с'димост, издадено от компетентните органи в Република Северна Македонија.
- С'обштението е публикувано на 20.12.2024 г.
Не се нормални, да не почнат да барат на сите нови Уверениа за неосудуваност? На секој од нас кој чека овие 3 години тие се застарели.Треба да доставиш ново Уверение за неосудуваност
Треба да доставиш Потврда за казнена евиденција и Потврда за кривична евиденција, од суд. Таа потврда се издава според местото на раѓање. На двата документи треба да стои дека се за добивање на државјанство на Република Бугарија. И нормално треба да се преведени на бугарски јазик кај овластен преведувач од амбасадата или евентуално во Бугарија.Дали може да ми кажете што значи?
- Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, Следва да представите актуално свидетелство за с'димост, издадено от компетентните органи в Република Северна Македонија.
- С'обштението е публикувано на 20.12.2024 г.
Да, али поедноставна е процедурата отколку со македонски пасош.Здраво на сите
Дали со Бугарски пасош треба виза за USA, или ... ? (туристичка)
Каде е најдобро да се аплицира, во Амбасадата во Бугарија или во Македонија?Да, али поедноставна е процедурата отколку со македонски пасош.