Указ треба да подигнеш сам, тоа е првото одење... потоа во ист ден ќе стигнеш да поднесиш документи за ЕГН и според гужвите најверојатно нема да го подигнеш исиот или наредниот ден - тука оставаш полномошно на посредникот, мада и не мораш бидејќи при следното твое одење Софија го подигаш ЕГН бројот и одиш во МВР да се сликаш за лк и пасош кои и онака имаш опција да ги подигнеш во 1 ден или ако сакаш да богатиш некој посредник да си платиш за 3 дена и останатите пари да му ги дадеш негоA nesto procitav niz temava deka moze prvoto odenje da se skrati so posrednik ako odam, pa jas da odam vo sofija samo na vtoroto za slikanje ili gresno sum razbral?
Sakam nekako da gi odbegnam guzvite ako e mozno, pa dali taa varijanta so posrednikot ke mi pomogne vo toa, i nekoj ako ima dobar posrednik neka spodeli kontakt molam.
Две одења во Софија никако не ти гинат, освен ако не закажеш термин за подигање на указ во понеделник рано сабајле, па да успееш ист ден да поднесиш за ЕГН и со „добра конекција“ да ти излезе ЕГН наредниот ден па да се сликаш за лк и пасош и сето тоа да го решиш со 2-3 дена во Софија, враќајки се со пасош во рака.
Има и такви и такви искуства, секој со среќата.
Официјално, сега се чека за ЕГН 10 дена (пишува и на сликата марин што ја постави неколку постови погоре)
Неофицијално, снаџи се па живи.
Во секој случај реагирај, не спиј на уши.
Со среќа и пиши што си направил тука на темата за и другите да имаат увид во работите. ))))))))