- Член од
- 4 декември 2019
- Мислења
- 66
- Поени од реакции
- 93
komentarive ovie soimat vrska so bg pasos? so se ovie gluposti daj bidete malku po seriozni ve molam
Slicen problem imase i @Mood no vekje zavrsi rabota si go zema drzavjanstvoto pisi mu kje ti objasni detalnoDechki da ve prasham dali ima nekoj sluchaj kako mojot, potpishan ukaz na 12.02.2020 i ushte drzavjanstvoto ne e stasano vo Sk vo ambasada..toa se 3 ipol meseci veke chekanje![]()
Fala ti, ke mu pishamSlicen problem imase i @Mood no vekje zavrsi rabota si go zema drzavjanstvoto pisi mu kje ti objasni detalno
Така е син ми исто се изначека..беше од 03.ноември преку Битола. Сега го има веќе пасошот земено и во вторник 25ти конечнооо доаѓа кај мене во Германија да живеее. После скоро 5 години агонија и чекање, конечно пак ќе сме заедно. Само трпение. Ќе си дочекате сите да си земете пасош во рака.Isto cekase I @TinaGjo bez nekoj den 6mes zvoniv preed nekoj den mi rekoa krajot na mesecot podignato e od 26.11
Pa ke gi sledam I oviee od Dekemvri clenovi I'ma 15.16.18 mozebi zaedno ke stasaat Nadez...
2021 најверојатноDechki da ve prasham dali ima nekoj sluchaj kako mojot, potpishan ukaz na 12.02.2020 i ushte drzavjanstvoto ne e stasano vo Sk vo ambasada..toa se 3 ipol meseci veke chekanje![]()
mnogu si se iznacekala, za 2-3 godini vajgale mnogu lugje a sega i ushte pobrzo stanuva. nesrejka si bila tiТака е син ми исто се изначека..беше од 03.ноември преку Битола. Сега го има веќе пасошот земено и во вторник 25ти конечнооо доаѓа кај мене во Германија да живеее. После скоро 5 години агонија и чекање, конечно пак ќе сме заедно. Само трпение. Ќе си дочекате сите да си земете пасош во рака.
Автоматски споено мислење:
2021 најверојатно![]()
Kje te demantiram.... Od INTERVJU do pasos e 2 godini, a pred toa.... Eve slucaj so mene A veruvam I so drugite clenovi od Pocetok na procedura do kraj 4 godini.mnogu si se iznacekala, za 2-3 godini vajgale mnogu lugje a sega i ushte pobrzo stanuva. nesrejka si bila ti
Se Srekja Brat, imase clenovi kako tebe pominuvaa, nekoi clenovi preku tatko, dedo gi odbivaa, Se e do srekjata... Trpenie spasenie...se nadevam Se kje bide OKЗдраво на сите! Имам поднесено 2018 год. преку чичко, но ми кажаа дека веќе не важи преку чичко, па на денот на интервјуто ги подадов документите од клубот во Струмица, посмртницата од прадедо, извод од дедо, татко. Дали некој е во иста ситуација како мене? Или пак би можел до некаде да го претпостави исходот, дали има можност да ме одбијат? Посредник на другар му кажал дека ако на происходот му пишува дека вади преку роднина ќе го одбијат со сигурност после интервјуто. Инаку сум на статус положително. Ви благодарам однапред!
Aj i jas tebe da te demantiramKje te demantiram.... Od INTERVJU do pasos e 2 godini, a pred toa.... Eve slucaj so mene A veruvam I so drugite clenovi od Pocetok na procedura do kraj 4 godini.
Tocno Se pobavno I pobavno, kaj mene bese slucaj od intervju do potpis 2 godini I 1 mesec, a posle toa uste 4 meseci do pasos.... Taka Da Se soglasuvam kaj sekoj e razlicnoAj i jas tebe da te demantiramOd intervju do polozitelno 2 godini... a do pasoso u djebo koj znae uste kolku... za pred toa da ne ti raspravam
Kaj sekoj e razlicno vremeto, a od koga kazaa deka se ubrzuva procedurata (po 124537189 pat ubrzuvanje
), naprotiv stana uste pobavna....
Ubrzanje u masti nekih ljudi, uglavnom posrednikaAj i jas tebe da te demantiramOd intervju do polozitelno 2 godini... a do pasoso u djebo koj znae uste kolku... za pred toa da ne ti raspravam
Kaj sekoj e razlicno vremeto, a od koga kazaa deka se ubrzuva procedurata (po 124537189 pat ubrzuvanje
), naprotiv stana uste pobavna....
septemvri polozitelno site imate Ukaz,sega 1 mesec vo napred ste potpisani ako imase oykaz uste vo april ke vi go vlepea...Од интервју до положително 2 години 8 месеци. Почнато процедура крај на 2016.
Ајде да видиме овој месец треба да има промена но со мојата среќа не би ме ни изненадило да имам отказ...
Objasniv pisav ali majkata poim neam so e problemot. Sea da vidime kolku ke go krkame za pismotoSlicen problem imase i @Mood no vekje zavrsi rabota si go zema drzavjanstvoto pisi mu kje ti objasni detalno