- Член од
- 30 декември 2019
- Мислења
- 62
- Поени од реакции
- 148
Probaj da pises email na pravosudie bgcitizen@justice.government.bgДечки имам проблем па ако знае некои да ме упати.
Државјанството ми беше готово пред 4 месеци и пратив молба во Софија во министерство да ми го пратат во амбасада во Скопје, добив одговор уште пред од прилика 3 ипол месеци на маил дека државјанството ми е пратено во Скопје во амбасада, исто и на веб страната ми пишува дека ми е пратено во Скопје амбасадата на БГ. Се ми викаат дека не е стигнато, денес бев и го добив истиот одговор.
Бев упорен да нагласам дека помина долго време повеќе од 3 месеци и што е проблемот, но ароганцијата од дечкото на врата беше неподнослива. Се осеќав како да сум му згешил нешто со тоа што го прашав зошто толку долго време е проблем со моето државјанство, каде преку 15 луѓе што беа со мене во иста група сите го подигнаа пред 3 месеци.
Молам за совет или поточно каде можам да се обратам ?
Или ако има тема за вакви работи да ме посочите
Благодарам
objasni im deka od bg ambasada ti vikaat deka ne e stignato; a mozes i da se javis +359 2 9237 455.
Автоматски споено мислење:
A zasto ne si uplatis u uni banka u tvojot grad pa sledniot den dojdi u Sk. Samo kazi deka e za bg drzavjanstvo, znaat oni. Ke naprais dve kopii od pasos, 3 sliki pasoski format, 10€ za u ambasadata taksa i tamu ke ti dadat zajavlenie za adresa da popolnis. Ja i sestra mi nakaj 12 otidovme i zavrsivme za nepoln sat, dodeka nekoi cekaa duri od 8i ubavo se iznacekaa. Inaku bas bea fini i portirot i zenite vnatre na salter.Znam, no ima guzva po banki,zatoa prasuvam sekade vo banka se ceka po pola saat i poveke, po sto dodeka stignam ambasada ke me najde 10:30 ako ima guzvi i tamu i zatoa prasuvam nekoj so iskustvo
Последно уредено: