Samo preku posrednik odi sega,so mejlovite poveke ne sakaat da pratat.Пале кажа дека не праќаат повеќе во амбасада државјанства, некој да е демантира ?
Пуштив молба во Софија немам повратен одговор, се јавив Ск во амбасада да прашам дали уште праќаат не знаеа.
Некој искуство да сподели, совет.. ?
Od koj grad ti e posrednikot Pale?Samo preku posrednik odi sega,so mejlovite poveke ne sakaat da pratat.
Ako sakas ke ti dadam kontakt od mojot posrednik ,pa dogovorete se.
Zaboravas deka tie sto se preku konzulat seuste si gi zemaat drzavjanstvata tamu,toj prasuva za tie preku Sofija.Moj posrednik mite od strumica koga odevme za zena mi intervju bitola imase klient sto si go podigna drzavjanstvoto od bitola pred moi oci i mnogu drugi luge zemaa drzavjanstva recisi site sto bea gi pustea kako ovci pozdrav
Листата на овластени преведувачи од амбасадата на Р. Бугарија ја има тука. Малку е стара, колку што гледам 2012, ама имате телефони и локации по град и може да заѕвоните и да си прашате.Знае ли можеби некој кој е овластен судски преведувач за превод на изводи во Струмица?
Значи ние што сме со посредник ќе завршиме работа преку амбасада?Samo preku posrednik odi sega,so mejlovite poveke ne sakaat da pratat.
Мите се вика, живее кај Заев.Нели е ного оште јули да чекаш.. кој ти е посредник и јас сум од Струмица
Сега пак проверив кога сум му пишал на посредникот. На 11 Јули 2019 се промени од задолжителна во финална, и после на 1 Ноември од финална на положително. И еве до ден денес се уште си е на положително.Членот изгледа мисли дека финална и положително е исто.
Му прочитав мислењата и првото мислење му е дека од јули 2019 е на финална а на положително сигурно е 3 4 месеци покасно, октомври ноември некаде.
Значи во брзо време ќе има одговор.
Би тррбало да имаш одговор за многу брзо време, можеби уште следната недела.Мите се вика, живее кај Заев.
Сега пак проверив кога сум му пишал на посредникот. На 11 Јули 2019 се промени од задолжителна во финална, и после на 1 Ноември од финална на положително. И еве до ден денес се уште си е на положително.
Ти пишав инбокс, прати ми го таму...Samo preku posrednik odi sega,so mejlovite poveke ne sakaat da pratat.
И јас сум исто од 1 ноември..ќе биде за скоро..Мите се вика, живее кај Заев.
Сега пак проверив кога сум му пишал на посредникот. На 11 Јули 2019 се промени од задолжителна во финална, и после на 1 Ноември од финална на положително. И еве до ден денес се уште си е на положително.
Za kolku vreme otkako vi go potpisaa vi stigna I kade vi bese isprateno Dali imavte int.vo konzulat ili Sofia blagodarmZdravo forumdzii
Dali nekoj znae kade da se javam za da proveram dali e stignata informacijata vo opshtina sredec? Podignat ni e ukazot ama aega chekame za da se izgotvat EGN i udomitelno reshenie pa potoa slikanje za pasosh.
Isto taka dali imq nekoj kontakt od dobar posredni koj mozhe so polnomoshno da go napravi toa vo nashe ime tamu?
Intervju vo ambasada vo skopje imavme.Za kolku vreme otkako vi go potpisaa vi stigna I kade vi bese isprateno Dali imavte int.vo konzulat ili Sofia blagodarm
Kolko vreme cekase po intervjuto za brojceto . I za drzavjanstvoIntervju vo ambasada vo skopje imavme.
Odkako se potpiaha ukazot nie pobaravme da go prepratat vo ambasada vo London i stigna istiot den, elektronski e toa vo vid na mail. Ne iskontaktiraa od Ambasada deka treba da odime tamu da go podigneme i toa go napravivme pred okolu 3 nedeli. E sega kolku kje chekame za opshtinata da go obraboti toa neznam. Koga kje se javam vo opshtina, dali samo po ime i prezime kje go najdat predmetot ili treba da im gi kazheme tie brojchinjata od min. Za pravosudie shto ni gi davashe?
Ајде да се надевамеИ јас сум исто од 1 ноември..ќе биде за скоро..