Da gi pobaras direktno vo arhivata i da ti go dadat da go razgledas dokumentot da go pobaras predokot(ako go najdes mi kazuvas i ti davaat zaverena kopija)Shto znaci da zi idam direktno vo Sofija?
Da gi pobaras direktno vo arhivata i da ti go dadat da go razgledas dokumentot da go pobaras predokot(ako go najdes mi kazuvas i ti davaat zaverena kopija)Shto znaci da zi idam direktno vo Sofija?
Dobro be luge kako seuste mozete da veruvate vo to sto ke kaze posrednikot.Kako moze da ti izgubat dokumenti ?Koga gi podavas , dali vo Sofija ili po konzulski pat vednas te vnesuvaat vo kompjuter.Izgubena baza na dokumenti od kompjuter znaete sto znaci ?Знам по тоа што еден пријател чекаше нешто за државјанство и посредникот што му ја бркал работата му кажал дека му ги нема документите и треба да оди софија да однесе копија од нив и да си го земе пасошот пошто нему веќе му е завршена работата и беше за обнова на пасош, и баш го прашав како е можно таква глупост да има, ми вели ете му кажале цел пакет е тргнат на страна некаде не знаат каде е. Тоа му го кажал, и мене не ми е верно. А ако е вистина, тогаш само намерно е направено ова.
Ja sam dobio.Ima li nekoj da je dobija pasos samo sa promenom bugarske nacionalnosti bez stari dokument ?
Mene mi e nelogicno. Kako gi prifakaat sprskite a ne makedonskite od zavod za vrabotuvanje?Ja sam dobio.
Автоматски споено мислење:
Ja sam dobio.
Тие во изводите на родени имаат ставка националност, МК изводите немаат.Mene mi e nelogicno. Kako gi prifakaat sprskite a ne makedonskite od zavod za vrabotuvanje?
Problemot so prakjanje vo makedonija e nacinot na plakjanje. Uplatnicata mora da bide vo levovi, sto ne e mozno vo makedonija. Zatoa se preporacuva bugarska adresa i se plakja po dostava.Тоа можете самите да си пишете барање за да ви проверат, т.е. нема да ви проверат додека не си платите. Јас им пишав, ми дадоа рок до кога да платам и вкупно беше 23.20лв. ... и не го платив, и не добив ништо Причината беше што не можев да најдам каде да ми го пратат во Бугарија, а имаше некоја компликација за да се прате до Македонија.
Треба да е можно, си бараш валута да ти отворат на трансакциска сметка и си бркаш работа сам/а.Problemot so prakjanje vo makedonija e nacinot na plakjanje. Uplatnicata mora da bide vo levovi, sto ne e mozno vo makedonija. Zatoa se preporacuva bugarska adresa i se plakja po dostava.
Licno covekot sto raboti vo voen arhiv mi objasni.
ja kako sto znam ima lugje sto plakale so evra i go prifatile toa mislam?Problemot so prakjanje vo makedonija e nacinot na plakjanje. Uplatnicata mora da bide vo levovi, sto ne e mozno vo makedonija. Zatoa se preporacuva bugarska adresa i se plakja po dostava.
Licno covekot sto raboti vo voen arhiv mi objasni.
ama bez razlika totalno nelogicno e, tuka voopsto ne dokazuvas nikakvo poteklo od Bugarija(a po toj osnov baras drzavjanstvo). Jas da stavam nacionalnost svajcarsko treba li da mi dadat svajcarsko drzavjanstvo bidejki utre mi tekna deka sum od Svajcarija? Ubavo za lugjeto sto ke im pomogne ova od Srbija, ama sepak ne e bas logicno kako voopsto go primaat realnoТие во изводите на родени имаат ставка националност, МК изводите немаат.
Ова од завод е обичен образец.
Otkako ke ti pratat na mail deka ima informacija za predokot vo arhivot (vo forma na dokument e) , ti davat smetka na koja da uplatis i adresa za da go pratat udostoverenieto. Mozi vo evra, vo uni banka i sumata so ke ja platis vo bankata e dosta povisoka od tie 20 leva. Idealno e nekoj vo bg da ti plati, jas nemav i si plativ vo mkja kako sto znam ima lugje sto plakale so evra i go prifatile toa mislam?
Автоматски споено мислење:
ama bez razlika totalno nelogicno e, tuka voopsto ne dokazuvas nikakvo poteklo od Bugarija(a po toj osnov baras drzavjanstvo). Jas da stavam nacionalnost svajcarsko treba li da mi dadat svajcarsko drzavjanstvo bidejki utre mi tekna deka sum od Svajcarija? Ubavo za lugjeto sto ke im pomogne ova od Srbija, ama sepak ne e bas logicno kako voopsto go primaat realno
Where are they from?Positive 18/10/2022
24841/2019; 24842/2019; 24844/2019
Either Turkish or Ukrainians, I'm not sureWhere are they from?
Where did you learn from?Either Turkish or Ukrainians, I'm not sure