- Член од
- 4 февруари 2022
- Мислења
- 30
- Поени од реакции
- 22
Jok bratleЗдраво другари. Нисам одавно на форуму. Занима да ли савет ради и ако не ради зашто не ради? Хвала вам пуно
Sent from my SM-G960U using Tapatalk
Jok bratleЗдраво другари. Нисам одавно на форуму. Занима да ли савет ради и ако не ради зашто не ради? Хвала вам пуно
Зошто лупаш глупости и кажуваш и небулози ? како ќе го најдат човекот од Архивот кога ти немаш никакви податоци од него ?? ако си имал немало да ти треба архивCcc site ova ne ceka, probaj si ja srekata vo bugarskiot arhiv za nekakov original dokumenti. Ako ne napravi standard kako sto imaat napraveno Nekolku luge tuka dostavi gi povtorno istite dokumenti a ako imas nesto bratuced so bugarski lupni dokumenti od nego, spored zakon toa ne e validno ama ako, bi trebalo da te vratat na finalna pak, a posle toa Dali ke sledi Otkaz ili pak dopuna ne se znae. Ima I luge so ne dostavile dokumenti pa pak in se vratilo na finalna. Moze I sreka e u pitanje toa tetkite so proveruvaat da se zbunat I da te pustat I toa e vo igra. Gnasi nevideni 5 godini se ceka I u 95+ vidi gjubrinjava so praat.
Ја терам 3 процедура првата ми беше 2010.. имам 30 годиниГотово ќе се прекршеа. Од едно забрзување ќе ни се завртеше во глава од брзина. Па не е само за од Македонија туку има бугари гагаузи од Украина, па и за нив не е убрзано т.е. во ист кош се со нас. Не им се плаќаат работници за да ги работат предметите. Ако може со еден да работи за тројца да замени и така. Ќе си чекаме по 3 год за до пасош. Ти доби ли државјанство ?
Форумот е од јавен карактер и кој сака ќе пишува. На никој не му ставив пиштол на глава друже.Си му дал доверба на посредникот, имало тука многу страни за читање (те цитирам) и сметам дека нема што да бараш тука!
или ајде на готово све на тацна да ти дадеме.... дур не се сомневаше во посредникот темава не ни знаеше дека постои....
Форумот помага на тие што сакаат сами да се изборат и да успеат до пасош во рака... вака земи испоти му го газето на посредникот зошто убаво те стрижи...
За да ти помогнеме мораш сам да си помогнеш а тоа е да земеш и да истражуваш и откако се ќе превртиш на темава нејаснотиите да ти ги разјасниме...
среќно во постапката и имај успешен финиш!
Sent from my iPhone 12 Pro Max using Tapatalk
Nikoj ne znae . Ni pak so finalna . Ova e veke agonijaIma li nekoj informacija ke pocne li potpisuvanje na ukazi
[Прекратена] Барањето ви е прекратено со заповед на министерот на правосудство, најверојатно поради неотстранети нередовности.Zdravo sakam da prasam bev na intervju vo Bitola na 3 avgust 2021 a brojceto go zedov po 2 meseci. Koga ke go vnesam ovaj status mi go dava (slika ) prasanjeto mi e dali e vo red i do koga ke bidi ovaj statusПрегледај го приврзокот 321620
Znaci ko ne znajte ne morate da komentirate pozz se najubavo[Прекратена] Барањето ви е прекратено со заповед на министерот на правосудство, најверојатно поради неотстранети нередовности.
Deka be prekratena ova znaci deka mu alse primeni dokumentite[Прекратена] Барањето ви е прекратено со заповед на министерот на правосудство, најверојатно поради неотстранети нередовности.
Го прочитав и јас ова но инспекцијава е за државјанства издадени на основа на инвестиции (имало случаи каде луѓе лажирале инвестиции), па останува да се види дали и колку ќе не опфати ова и нас што аплицираме преку потекло. Се надевам нема сега уште неколку месеца да биде целосна блокада во министерството оти сите граници ги помина ова.Обвинителството води истрага за незаконско стекнување бугарско државјанство со инвестиција. Сега се вршат претреси во три министерства (Управата за бугарско државјанство при Министерството за правда, Дирекцијата за миграција при МНР, Министерството за економија) и Агенцијата за инвестиции. Сите документи се проверуваат од 2015 до 2021 година. Оваа проверка е под контрола на Европската комисија и Европскиот парламент.
од рускиот форум, преведен од Гугл