Bijdeki ima iljadnici stari sto cekaat za razvrskaЗошто не може до јуни да се поднесе во Софија?
Sent from my SM-N770F using Tapatalk
Bijdeki ima iljadnici stari sto cekaat za razvrskaЗошто не може до јуни да се поднесе во Софија?
Sent from my SM-N770F using Tapatalk
Дали има листа на документи кои ми се потребни за во амбасада?Ne e tocno deka e za Fevruari 2023 tuku do juni godinava nemoze vo Sofija da se podnese najdobro sega e samo preku ambasada
Указите кај и да е ќе продолжат, цело време доаѓаат вака во мали бранови и мали паузи измеѓу но сепак си течат. Штом си на положително кај и да е брзо ќе стигнеш до крајот, имај уште малку трпение во финишов Поголема неизвесност и фрустрација е со тие што се уште на финална каде веќе година дена е застој и уште ништо не се знае кога и како ќе продолжи да тече работата.De bre zemi potpisite nekoj ukaz, nablizija do mene i zastanaa...se iznacekav na site promeni pa i na dopolnitelna bev
Зависи што документи ќе поднесе, само твојот пасош нема да биде доволен (бар моментално е зезнато кај таквите апликанти и им бараат други документи да додадат). Ќе мора да докажат потекло (родители или баба/дедо дека биле Бугари или имале БГ државјанство). Твојот пасош не менува многу во ситуацијата. Инаку ако ги имате документите тогаш немате потреба од посредник.Здраво на сите, нова сум на форумот. Јас си го зедов бугарскиот пасош во декември 2021. Како што ме известија преку мене сега ќе можат само родителите и сестра ми да извадат пасош. Јас одев преку посредник во Софија, но сега сестра ми сака да си ги средува документите преку Битола. Дали ќе може да ми каже некој дали има потреба од посредник или може сама? Што документи би требало да носи и каде да се обрати? Фала ви. Поздрав.
Sigurno ima na forumov prelistaj ako nekoj znae neka napisi odnovo sto treba dokumentiДали има листа на документи кои ми се потребни за во амбасада?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ne moze,ti treba dokumenti od pradedo,prababa so bugarsko poteklo.Prasanje. Dali moze preku sestra bg da se izvadi Bg pasos. Bez nikakvi dopolnitelni dokumenti?
Значи беше наInfo! Mojot i uste nekolku predmeti se vrateni denes od DABC tatus na finalen !
1,2,3 - Da, ne odnesov dopolnitelen dokumentЗначи беше на
Од списокот гледам дека си со потврда од БГ клуб. Однесе у меѓу време било какви документи или не ?
- "Финална" па те пратија на
- "Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, С'вет'т по гражданството е в'зложил доп'лнителна проверка на представеното удостоверение за б'лгарски произход от ДАБЧ "
- И сега повторно си на "финална" ?
Супер фала ти многу !!!! Те молам извести не ако има било каква промена.1,2,3 - Da, ne odnesov dopolnitelen dokument