Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Altair75

MasterAssassin
Член од
7 ноември 2017
Мислења
699
Поени од реакции
3.935
Kakvi su prvi utisci: da li ovi novi ukazi sada obuhvataju veci broj zahteva i da li ide to bolje nego pre pauze?
Не. Бавно е, многу.... ова се малку укази сега за сега. Во еден указ може да има вклучено максимум 150 луѓе во државјанство.
Пред паузата имаше многу повеќе укази и ги објавуваа побрзо, а не како сега после пауза од 2 месеци каде немаше ниту еден указ, пуштија 3-4-5 и тоа потпишани скоро, на 10.09.2021, а тоа значи дека вицепрезидентот цели 2 месеци не е потпишал ниту еден указ.
Едино останува да се надеваме дека на таа дата, 10.09.2021 и минатата недела, има потпишано голем број на укази што би требало да ги објават овие денови.
Имаат уште еден месец додека да почнат со кампања за претседателски и парламентарни избори, до тогаш што потпишат, тоа ќе е биде за ова година...додека да изберат претседател, па да состават влада (повторно), ќе фатат божикни и новогодишни празници и ете ја 2022.
Ама надежта последна умира, можеби и ќе ја убрзат конечно цела процедура :tapp: :motorce:
 
Член од
21 мај 2021
Мислења
42
Поени од реакции
110
  • Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија
Idemooo.
Sad samo da preživi i narednih 7 meseci.
Sa kojim dokumentima ? hvala
 
Член од
22 ноември 2019
Мислења
591
Поени од реакции
1.248
Lugje bidete malku informativni, koga ke ve stavat na polozitelno kazete so kakvi dokumenti ste zasto znaeme kakva e situacijata so ludacata sto ja staile glavna tamu. Isto taka davajte info koga ke dobiete ukaz, data na ukaz, dokumenti, datum na intervju i datum na polozitelno.
Автоматски споено мислење:

Ako moze @Bigo update na spisokot please :)
 
Член од
25 август 2021
Мислења
57
Поени од реакции
60
Dali moze nekoj koj apliciral elektronski do Drzavniot arhiv vo potraga po dokumenti da mi pomogne vo moto baranje na dobivanje na potvrda....Vi blagodaram
 

Kajgana Shop

На врв Bottom