Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

  • https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

    Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

    Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

    Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

    Гласови: 0 0,0%
  • forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

    Гласови: 0 0,0%

  • Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Drusvo nova imformacija se otvara kancelarija vo skopje karsi vladata na makedonija na zdruzenieto na makedonsko bugarsko prijatelstvo taka DA ne Mora DA se ide po Drugi gradovi go bitola ili strumica otvoranjeto ke bide kon sredinata ili pocetokot na januari
Mnogu dobra vest !!! Fala decki za spodela !
 

macedon89

Провокатор по вокација
Член од
22 јули 2008
Мислења
783
Поени од реакции
582
Ајде ако може мене конкретно со датум да ми објасниш:Влезено во ЕУ на 28.06.2015 а излезено на 19.09.2015 Кога е првиот ден од кога може повторно да се влезе во ЕУ? Фала :)
Од 28.12.2015...
 
Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
http://www.vmro.bg/лидер'т-на-вмро-патриотичнијат-фронт-не-се-цепи-и-не-иска-постове/
- Г-н Каракачанов, как протече срештата ви с Екатерина Захариева, номинирана за правос'ден минист'р?
- Според мен г-жа Захариева се представи добре. От особена важност за нас е политиката спрјамо б'лгарските обштности в чужбина - Западните покрајнини, Македонија, Украјна, Молдова, Рум'нија и т.н. Вече две години - от времето на правителството на Пламен Орешарски, процес'т по даване на гражданство на б'лгари от чужбина е затормозен. ВМРО и лично аз смјатаме, че Б'лгарија трјабва да води политика, подобна на тази на Германија, Унгарија, Рум'нија и други европејски страни, които в много б'рзи срокове дават гражданство на свои с'народници зад граница. Полша например за 6 месеца даде гражданство на около 20 000 етнически полјаци от Украјна, а в Б'лгарија този процес се точи между 2 и 3 години. Получихме гаранции от г-жа Захариева, којато, оказа се, е добре подготвена по темата и е најасно с проблема, че Министерство на правос'дието ште подобри работата си и вече нјама да се чака по три години, за да се получи б'лгарско гражданство.

http://www.vmro.bg/ангелов-дпс-саботира-правата-на-б'лгарите/
От парламентарната трибуна днес народнијат представител јулиан Ангелов заштити принципната позиција на ВМРО и Патриотичнија фронт.... да б'де вклјучено изискването за заштита правата на б'лгарските обштности в Западните Балкани.
Тој подчерта, че това трјабва да е един от основните приоритети на б'лгарската д'ржава в региона поради факта, че в голјама част от Западните Балкани б'лгарското малцинство не е признато.
Ангелов влезе в ост'р дебат с народни представители от ДПС, които се противопоставјат на този текст. Депутат'т от ВМРО изт'кна, че ДПС е уж партијата, заштитавашта правата на човека, но на практика винаги саботира подобни решенија за правата на б'лгарите зад граница.
При гласуването ДПС отново показа, че е партија, којато заштитава чужди интереси - на Република Турција, а не б'лгарските национални интереси. Представителите на ДПС, вклјучително и технијат лидер Лјутфи Местан, се д'ржаха арогантно в зала по време на дебатирането, засјагашто интересите на б'лгарите зад граница, бе коментар'т на јулиан Ангелов.
 
Член од
23 март 2008
Мислења
685
Поени од реакции
165
Баш би сакал мене да ми се случи тоа мене, од доплнителна да ме вратат на задолжителна... отприлика кое бројче си и која година?
Ne si svatil dobro togas...od dopolnitelna vo zadolzitelna I povtorno na dopolnitelna 2013 g I 1 god bev na dopopnitelna
Pa zadolzitelna I po 1 mesec povtorno me stavat na dopolnitelma svakas sega?
 
Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
ajde sega nekoj sto e informiran za rabotata i mislenjata na novata ministerka neka obrazlozi tuka ako ne mu e problem. iskreno jas nisto ne znam za Ekaterina...
Visoko skoluvan (magstar po pravni nauki) i politcki neutralen (licen sekretar i prv covek na pretsedatelot Plevneliev) za da se smirat uzburkanite politicki strasti i kako vlada, 'treba da se izdrzi' do oktomvri koga ce ima 2/1, pretsedatelski i predvremeni parlamentarini izbori.
Od aspekt na ona sto nas ne interesira, 'edno e baranjeto' i logikata veli, ima dovolno 'dolga' vremenska dimenzija za da se izglasa zakonot i da stapi na sila, potocno, do kraj na mesec juli 2016 dodeka raboti sobranieto. Potoa sledat odmori, pa izbori itd.
 
Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Депутатите ќе одмараат од 22 декември до 10 јануари. Да им посакаме добар одмор се утепаа од работа
I ja sega toa citam i ште се в'рнат на работа чак на 13 јануари, срјада.
 
Последно уредено:
Член од
5 ноември 2015
Мислења
19
Поени од реакции
26
Dobro malku izlegov od kolosek od temava i se vrativ edno 100-150 strani nanazad I pak nisto ne razbrav.Sto se slucuva so maleroznata 2013 godina so brojcinja vrateni na dopolnitelna a dostaveni dopolnitelni dokumenti uste pred dobri 7-8 meseci pa i poveke.Nema li nekade da se pise da se prasa sto e so brojceto.Ke ve molam da me prosvetlite oti veke mozokot mi e blokiran i ne svakam sto se slucuva.:(:mad:
ista pesna druze so tebe od 2013 pred 10 meseci dopolnitelen dokument sega znam deka zakasniv so podavanje ama edvaj go najdov i nemam odgovor dali ke go prifatat ili ne eve 10 meseci pa kako sto gledam od iskustvo i jas ke odam do sofija da pisam edna molba taka probaj i ti isto toa sto si odnesol pa ke vidime dali ke odgovorat ili ke se smeni statusov dve god veke ke fatat kako su na dopolnitelna[DOUBLEPOST=1450475074][/DOUBLEPOST]
Zdravo Imam edno prasajne ne e povrzano so temava no mislam deka e zapoznat nekoj so mojov problem. Od 2015 godina od vtorite tri meseci koi Mi se dozvoleni vo EU Imam iskoristeno 2.5 i Imam uste dve nedeli da bidam vo eu. Do Nova godina ce gi potrosam tie 15tina dena Prasajneto Mi e dali Po Nova godina smeam da ostanam odnosno da koristam novi tri meseci (bez dve nedeli) i da ja napustam Eu po 90 dena od koga vlegov. Fala na odgovorote ne znaev kaj da prasam pa izvinite sto moevo prasajne malce bega od temava. Pozdrav
jas ke ti odgovoram tocno i da znaes za ponataka nema da mozes ako gi potrosis tie 15 dena ako odis sega do nova god i da dobies posle nova tuku postapkava e sledna posto i jas isto patuvam eve eden primer ako da receme mozes da sedis sekako 90 dena ama jas tie denovi gi koristam so vlez izlez po 15 dena i sekogas brojat posleden pat koga patuvas ako do nova god gi iskoristis max tie 90 dena togas vrakaat 6 meseci nanazad i ako tie denovi ne se naednas primer si bil vo juni ili juni ako imas vo tie denovi nekoj den togas se otpisuvaat i taka si brois a vo tvoj slucaj ke cekas pauza od 2 meseca posto si iskoristil naednas kogo i da prasas istoto ke bide jas 90 dena iskoristiv vo cela god i seuste imam 30 dena a sum paruval moze 10 pati vo eu
 
Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom