- Член од
- 21 јануари 2015
- Мислења
- 102
- Поени од реакции
- 115
Fala ti puno )))) divna si
Fala ti puno )))) divna si
така ако било до сега сите ќе извадевме, пошто 700 евра е ефтино, јас лично би платила 10 пати повеќе само да добијам пасош веднаш. мислам дека ова се лаги, секој што ти вика за побрзо лаже само да ти ги собере парите, тоа таму не се работи за еден човек, парите треба да ги делат цел куп луѓе затоа не се исплати, и плус сите ќе дознаат, нема теоретски шанси,Има ли логика за една година да се извади бугарски?Човек што беше во парламемтот на Бугарија пратеник ја брка работава... 700 евра
2074
Па бројките стварно личат како што ти се напишани од членот погоре, ама тоа што мене ме заинтригира е што мој другар го проверува истиов број ако си од 2014 со месеци.Nekoj da desifrira brojkite!
па колку што знам тоа е само првиот број, втор број е пин- бројт од интервјуто/годината на интервју, што значи пак ќе се разликува од на другар ти.Па бројките стварно личат како што ти се напишани од членот погоре, ама тоа што мене ме заинтригира е што мој другар го проверува истиов број ако си од 2014 со месеци.
ПС другаров нит се презива николовски нит па некако му одговара 89 со дата на раѓање
КАКАО МИСЛИШ ЏАБЕ СЕ ТЕШИМЕ КОГО ЛУГЕ ПОМИНУВААТ ДО ВТОРИ БРАТУЧЕДИтака ако било до сега сите ќе извадевме, пошто 700 евра е ефтино, јас лично би платила 10 пати повеќе само да добијам пасош веднаш. мислам дека ова се лаги, секој што ти вика за побрзо лаже само да ти ги собере парите, тоа таму не се работи за еден човек, парите треба да ги делат цел куп луѓе затоа не се исплати, и плус сите ќе дознаат, нема теоретски шанси,
бев видов, процедурата е тешка и сложена и нема олеснувања, џабе се тешиме сите со новиов закон ќе се олеснело, блабла, пак бараат потекло, пак е несигурно дали тие со документ од клубот нема да ги вратат на дополнителна, и пак тие заглавените од 2012 и 2013 ќе треба наново да почнат процедура и да ризикуваат (нормално ако имаат документи за потекло).
а сега почнаа да одбиваат и на интервју да ги паѓаат, најновото е дека набрзо ќе се полага и бугарска историја(лично од посредникот разбрав) што значи уште повеќе жртви и уште повеќе враќања, тоа е суровата реалност дечки.
па поминуваат де, не реков за тоа реков за документот од клубовиве дека не е сигурен а и интервјуто ќе го направат потешко, а и со дополнителниве не е сигурно дали нема да враќаат пак, ама надежта останува и секој да си ја проба среќата, нема ништо сигурноКАКАО МИСЛИШ ЏАБЕ СЕ ТЕШИМЕ КОГО ЛУГЕ ПОМИНУВААТ ДО ВТОРИ БРАТУЧЕДИ
јасно беше дека е ова шега, ама пусто македонско ))Petar Kolev mi rece deka ova e shega I majtap ja zaebavaat na Karakamisheva nisto poveke nema so da panicite za ova
Tocno se slozuvam dodeka pred nekoe vreme primaa a samo dok od pra dedo I dedo sega veke gledame deka mn so prvi bratucedi cickovci I slicno pominale jas licno znam luge so se od 2013 koj bea na dopolnitelna a so dok od cicko I bratucedi veke imaat pasos pred nova god go zemaaa nee ubavo taka da zboruva barbarai koga nee taka ako sega ne e olesneto neznam koga e bilo poveke pa haosot so se sozdavase od 2012 do 2014 mislis ke se sredi za 5 dena tmb narod e zaglaven taka lesno nemoze sega da se odglavi seto toa samo trpenie se ke bideКАКАО МИСЛИШ ЏАБЕ СЕ ТЕШИМЕ КОГО ЛУГЕ ПОМИНУВААТ ДО ВТОРИ БРАТУЧЕДИ
A jas slusnav od posredniko deka sega koga ides u DABC da dostavis dok za proizhod na lice mesto ti kazuvat dali ke prodolzis ili ke bides odbien ako se rest da ti gi primat dok togas dobivas proizhod I so toa 100% I grazdanstvoto go dobivas ama toa veli posredniko nemora da e taka neznam jas mozebi I nego go izlazale neznam kako e taka i tvoeto ne drzi voda se so se zboruva uste ne e izglasano koga ke se izglssi se togas zboruvajte I kazuvajte kako e sega za sega se e prazen muabet no deka ke bide polesno toa se gleda uste segaДај боже да земеме сите, јас само кажувам тоа што чув за полагањето бг историја, не значи ако поминеш во дабч и земеш происход дека ќе земеш и пасош, сега во поново време гледам многу акцент се става на интервјуто, и на тоа порано не се паѓало никогаш, а сега има паднати на интервју.
НЕРВОЗА,,,,,,како си бе!!!!!!што праеш???добро изгледаш,,,,,,,долго време не сме те виделе и чуле...но ако може ,,чисто од љубопитност,,,,,,,,ШТО ШАЈЧЕ бараш овде.....ТИ ПАСАПОРТЧЕ ЗЕДЕ нели,,пред баеги време,,,нелиси во германијата или по светов негде?????или овој КОНТИЊЕР за тебе е РАЈ....ке кажам само ШТО СЛУШАМ од луѓето/народот,,,велат.......СЕЉАКОТ СЕЉАК ОСТАНУВА........топол поздрав до тебеE sega sum luta epten posrednikot ne mi go dava brojot na molbata bidejki kaj ne go mi e kartonceto i mi veli da se strpam dva tri dena nikoj ne mozel da uleze vo sistemot.So sega luda me pravi ili pak treba da se karam so nego.Kako da go doznaam brojot na molbata.
Ако немаш друг стар документ или роднини со бг пасош тоа е единствен начин да докажeш дека имаш бугарски корен. Клубовите што издаваат такви документи,а се признати од ДАБЧ,се БККС и Здрузение за македонско бугарско пријателство.А со новиот закон и министерството да бара дополнителен документ,тој сертификат ќе мора да го признаат по закон.Значи имаат голема вредност зошто на новите происходи пишува врз која основа е издаденЗнае некој да кажи (СО КОЛКУ ТОЛКУ СИГУРНОСТ) дали документиве што ги издава клубот во Струмица имаат вредност или не?
Или сеуште единствен начин е крвен доказ на бугарскиот корен..
Дечки некој да знае колку време после интервју може да се провери бројчето дали ти е внесено во системот, денес бев на интервју, добро поминав, но ми направија грешка, една старка ме внесуваше во компјутер,и наместо 2016, на картонот ми напишаа 1XX/2015 погрешна година, изреагирав кога видов на сите други им стои 2016 год, арно ама не ме пуштија до горе него само да се јавам од доле од портирница и таа обезбедувањето ми го чкртна 2015, и пиша 2016, јас не сум сигурна дали воопшто и ме внеле во системот,
А ДА ПИШЕШ како си прошла во детали.....добро да опишеш