Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Дечки како се проверува тоа бројчето на итернет кај Молба вх.N - Што треба да напишам? да не треба тој бројот од картончето од напред да го напишам со пенкало што е? тој го напишав,
а за пин 1XX/2016 пошто вчера бев на интервју, и ми пишува липсват данни.
Ај малце помош некој ако знае како се проверува бројче

Последно уредено:

Pat Bateman

Oh Africa, brave Africa
Член од
7 февруари 2009
Мислења
1.908
Поени од реакции
1.867
Дечки како се проверува тоа бројчето на итернет кај Молба вх.N - Што треба да напишам? да не треба тој бројот од картончето од напред да го напишам со пенкало што е? тој го напишав,
а за пин 1XX/2016 пошто вчера бев на интервју, и ми пишува липсват данни.
Ај малце помош некој ако знае како се проверува бројче
пробај тој бројот од картончето напред, кроз 2015 година

Член од
2 октомври 2012
Мислења
78
Поени од реакции
131
Еве како да го проверите статусот до каде е стигнато државјанството согласно последните измени.

Пример:

Молба вх.N:9000/2013 (vo ova pole se stava brojot i godinata na podnesuvanjeto na dokumentite)

ПИН: 500/2014 (vo ova pole se stava brojot od intervjuto i godinata)

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
пробај тој бројот од картончето напред, кроз 2015 година
Липсват данни ми пишува, ама вчера пишав маил до правосудие, дали е тој бројот, ама во маилот го напишав и мојот број 1ЏЏ/2015 викам дали е годината грешка и денес гледам ми вратиле, номерот на вашата преписка е 1ЏЏ/2016 истиот број демек само различна година, а требаше да напишам во маилот кој е бројот на мојата преписка, они сами да ми го напишат, зашто вака не знам дали само го препишале или се помачиле да ме најдат во компјутер.[DOUBLEPOST=1452690268][/DOUBLEPOST]
Еве како да го проверите статусот до каде е стигнато државјанството согласно последните измени.

Пример:

Молба вх.N:9000/2013 (vo ova pole se stava brojot i godinata na podnesuvanjeto na dokumentite)

ПИН: 500/2014 (vo ova pole se stava brojot od intervjuto i godinata)

Значи бројот од последната графа се пишува целсно, прво тој со пенкало што е па потоа тој број од печатот со сино кога си бил да закашуваш интервју? така
а потоа бројот од преписката ЏЏЏ/2016

Pat Bateman

Oh Africa, brave Africa
Член од
7 февруари 2009
Мислења
1.908
Поени од реакции
1.867
Липсват данни ми пишува, ама вчера пишав маил до правосудие, дали е тој бројот, ама во маилот го напишав и мојот број 1ЏЏ/2015 викам дали е годината грешка и денес гледам ми вратиле, номерот на вашата преписка е 1ЏЏ/2016 истиот број демек само различна година, а требаше да напишам во маилот кој е бројот на мојата преписка, они сами да ми го напишат, зашто вака не знам дали само го препишале или се помачиле да ме најдат во компјутер.
хммм тогаш веројатно уште не си внесена во системот... или па бројчето на молбата не го внесуваш точно, не гледам друга причина

Член од
2 октомври 2012
Мислења
78
Поени од реакции
131
Липсват данни ми пишува, ама вчера пишав маил до правосудие, дали е тој бројот, ама во маилот го напишав и мојот број 1ЏЏ/2015 викам дали е годината грешка и денес гледам ми вратиле, номерот на вашата преписка е 1ЏЏ/2016 истиот број демек само различна година, а требаше да напишам во маилот кој е бројот на мојата преписка, они сами да ми го напишат, зашто вака не знам дали само го препишале или се помачиле да ме најдат во компјутер.[DOUBLEPOST=1452690268][/DOUBLEPOST]
Значи бројот од последната графа се пишува целсно, прво тој со пенкало што е па потоа тој број од печатот со сино кога си бил да закашуваш интервју? така
а потоа бројот од преписката ЏЏЏ/2016
Не знам да ти кажам точно само пренесувам што дознав. До моето интервју има уште точно 9 месеци.

Член од
22 октомври 2014
Мислења
1.187
Поени од реакции
694
Jas mislam kaj tie sto ne pisuva mp i mvr ja imaat pominato procedurata i jas od zadolzitelna sega nemam ni mp ni mvr
Pa da @ dental misli deka toj minal oti mu pisi MVR jas mislam deka so MP se minale se.Sekoj si tumaci onaka kako so mu odgovara.[DOUBLEPOST=1452702384][/DOUBLEPOST]
Mene mi se smeni od zadozitelna vo ova pix sto li pak treba da dostavam
Vidi so posrednikot ili pitaj ministerstvo pravosudie.Toa e ona sto vcera go napisav kako rekla kazala deka baraat novi dokumenti ili ponovo na intervju.

Последно уредено:
Член од
21 јануари 2015
Мислења
102
Поени од реакции
115
Pa da @ dental misli deka toj minal oti mu pisi MVR jas mislam deka so MP se minale se.Sekoj si tumaci onaka kako so mu odgovara.[DOUBLEPOST=1452702384][/DOUBLEPOST]
Vidi so posrednikot ili pitaj ministerstvo pravosudie.Toa e ona sto vcera go napisav kako rekla kazala deka baraat novi dokumenti ili ponovo na intervju.
Koga ke kaseMe posrednik zvuci toa bas cool vo sve e uputen ima vise znajenje oko novite zakoni vo koje beja najavni pa ne izglaseni lugjevo počna da se Tesat na podibruvanje no ne bas taka ,politka-novac -perenje to bas zvuci dobro (bugarija )intersno !!Celta mi bese posrednici koga prve dve turi ti gi zemat parite kao navodno do kraj ke bidat So tebe do drzaljastvo,koga ti treba nekoje sodvetno pojasnuvanje jo pa kako pa neznam pa piši Mell pa javi se ( jo bose nemame odgovor ,sve se dolgovacuva svaki proglem koga ke ni se javi. U vezi dukemtacija )segogas kako dobar posrednik treba da ispred nas da vise bide uputen vo zakonte koj gi bara dzavata za drzaljastvo !!!sum frlil mnogu pari se uste nemam ona koj ste čekame vo nervoza .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom