Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 април 2015
Мислења
29
Поени од реакции
19
Sakam da prasam zosto stranata e smeneta za proverka na prepiskite i dali nekoj znae da objasni kako da proveram i sto da pisam vo kolonata pin?

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Sakam da prasam zosto stranata e smeneta za proverka na prepiskite i dali nekoj znae da objasni kako da proveram i sto da pisam vo kolonata pin?
kartonce.gif
Во првата колона се внесува 7400/2014
во втората колона се внесува 10808/2014

Објаснување:
Првиот број 7400/ годината од печатот
Вториот број е бројот од интервјуто(мене лично ми стои на позадината на картончето/годината кога си бил на интервју во случајот 2014.

Јас мислам вака е ако не е вака по ново нека ме демантира некој.

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
Прегледај го приврзокот 136792

Објаснување:
Вториот број е бројот од интервјуто(мене лично ми стои на позадината на картончето/годината кога си бил на интервју во случајот 2014.

vo prvata kolona se vnesuva brojceto koe go dobivate koga nosite dokumenti za prv pat vo pravosudie.. a vo vtorata kolona brojceto koe go dobivate posle intervjuto... i normalno na dvete brojcinja napisano primer /2015.. i ako neznajte koe brojce e od pred ili posle intervju mozite da si probate so dvete brojcinja napisani vo obraten redosled i ke vi stani jasno.. i mene mi pisese lipsat danni pa koga go smenav redosledot na brojcinjata mi izleze se l.. i mi izleze datumot koga sum bil na intervju

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
vo prvata kolona se vnesuva brojceto koe go dobivate koga nosite dokumenti za prv pat vo pravosudie.. a vo vtorata kolona brojceto koe go dobivate posle intervjuto... i normalno na dvete brojcinja napisano primer /2015.. i ako neznajte koe brojce e od pred ili posle intervju mozite da si probate so dvete brojcinja napisani vo obraten redosled i ke vi stani jasno.. i mene mi pisese lipsat danni pa koga go smenav redosledot na brojcinjata mi izleze se l.. i mi izleze datumot koga sum bil na intervju
2015 првпат подадов документи во правосудие кога закажував интервју, но 2016 ми беше интервјуто, што значи кај мене треба да стои
ЏЏЏЏ/2015
ЏЏЏЏ/2016
можен е и ваков случај кај што различни години се подадени документи и е направено интервју не мора да е иста година во двете графи.

Член од
12 јуни 2015
Мислења
3
Поени од реакции
0

Објаснување:

Објаснување:

a vo mojot slucaj so da pravum: si go znam brojceto od intervjuto i taka proveruvav do sega a neznam kaj mi e kartonceto i neznam koj mi e brojot vo ovoj slucaj na slikata sto e zaokruzen pod broj 1

Член од
17 септември 2012
Мислења
896
Поени од реакции
515
Сега проверив, пишува образувана преписка на 10.08.2015. Некој да објасни до каде е работата?

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Где могу да нађем образац молбе за допунску проверу, или могу сам својим речима да напишем?
Молба којашто беше постирана тука пред некое време(незнам точно од кој форумџија),може ќе ти заврши работа.[DOUBLEPOST=1452791114][/DOUBLEPOST]
Сега проверив, пишува образувана преписка на 10.08.2015. Некој да објасни до каде е работата?
Дали тоа е денот на кој си бил на интервју во Софија?

Attachments

Член од
23 октомври 2013
Мислења
102
Поени од реакции
101
Некој да не бил во скоро време за подавање на документи во правсудието, од прилика за кој период закажуваат интервју. Утре ќе одам за Софија да подавам документи, па ако има некој инфо ок, ако не ќе ве известам утре вечер :)

Член од
19 ноември 2014
Мислења
22
Поени од реакции
6
Друштво здраво.
Јас сум на интервју следната недела...
Ај кажете ми што ме чека и за колку време од интервју се добива државјанството?
Благодарам

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom