Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 јануари 2015
Мислења
60
Поени од реакции
19
Член од
25 септември 2011
Мислења
161
Поени од реакции
91
Малце досаден ама шо да праиш, маката ќе те натера на се. Пак прашувам, дали одкако преписката ти е прекратена се е завршено или можеш со некаква молба да ја продолжиш постапката.

Член од
24 јануари 2015
Мислења
60
Поени од реакции
19
Преписката е извадена за доп'лнителна проверка МВР/НИКК/
sto znaci ova,ima nekoj so slicno..
predhodno vo stariot sistem bese na dopolnitelna? i od koja godina si?[DOUBLEPOST=1452640783][/DOUBLEPOST]
Малце досаден ама шо да праиш, маката ќе те натера на се. Пак прашувам, дали одкако преписката ти е прекратена се е завршено или можеш со некаква молба да ја продолжиш постапката.
Toa nikoj nemoze da ti kaze no vredi na probas

Последно уредено:
Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Ni tvoeto objasnuvanje mi nema logika a zosto koga uvezuvas kola prvo mines interpol pa posle ostatokot.Znaci kolku so svakam vo pravosudie se razgleduvaat dopolnitelnite dokumenti i oni odlucuvaat.A moze i lupam gluposti.Ne moze pravosudie da ti odobre pa posle ovie kontrola da pravat.[DOUBLEPOST=1452636102][/DOUBLEPOST]
Pisi i na meil so tvoite licni podatoci ke ti vrata koj ti e brojot na prepiskata.
Им пишав на:
priemna@justice.government.bg
pr@justice.government.bg
bgcitizen@justice.government.bg

Дали овие се адресите?
Им пишав име, презиме од кој град сум во МКД и дека на 12.01.2016 во XX:XX часот бев на интервју. Им го пишав бројчето од картинката 1XX/2015, и прашав дали е тоа моето вистинско бројче, и оти мислам дека треба годината да е 2016, сум сакала да влезам но не ме пуштило обезбедувањето,
Дали е ок ? ова што сум го пишала, чекам одговор, којзнае дали ќе ми вратат :((n)

Член од
22 октомври 2014
Мислења
1.187
Поени од реакции
694
Им пишав на:
priemna@justice.government.bg
pr@justice.government.bg
bgcitizen@justice.government.bg

Дали овие се адресите?
Им пишав име, презиме од кој град сум во МКД и дека на 12.01.2016 во XX:XX часот бев на интервју. Им го пишав бројчето од картинката 1XX/2015, и прашав дали е тоа моето вистинско бројче, и оти мислам дека треба годината да е 2016, сум сакала да влезам но не ме пуштило обезбедувањето,
Дали е ок ? ова што сум го пишала, чекам одговор, којзнае дали ќе ми вратат :((n)
Pravata adresa e tretata i dobro si napisala.

Член од
23 март 2008
Мислења
685
Поени од реакции
165
Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Треба да се запознаат каракачанов, колев и останатите од ВМРО за се види што се случува, дали ова е на подобро или не. Па они ја гласаа министерката треба да знаат

Член од
22 октомври 2014
Мислења
1.187
Поени од реакции
694
Da bev na dopolnitelna pa vo zadolzitelna pa povtorno na dopolnitelna i sega ova vo Mvr ,inace 2013 sum
Slusnav deka na nekoi od 2013 barale ponovo da nosat dokument od sudot a nekoi povtorno gi vikale na intervju.Sega ne me zemaj zdravo za gotovo se ova e ovoj kazal onoj kazal i so ovie statusive novi ja zbrkaa epten rabotava.

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
A nekoj dali ima dobieno proizhod od dabc skoro so potvrdite od zdruzenijata vo strumica ili bitola?

Член од
23 март 2008
Мислења
685
Поени од реакции
165
Slusnav deka na nekoi od 2013 barale ponovo da nosat dokument od sudot a nekoi povtorno gi vikale na intervju.Sega ne me zemaj zdravo za gotovo se ova e ovoj kazal onoj kazal i so ovie statusive novi ja zbrkaa epten rabotava.
Pretpostavuvam za toa deka treba nekako da me izvestat , ako bilo koj dokument treba da odenesam po 2 pat...mislam rekla kazala e

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
@Alexander_DGrejt

Prekratenata prepiska ne se reaktivira.Se zapocnuva nova procedura(nova molba so site relevantni dokumenti vklucuvajki i nov(duplikat) na proizhod.Mojata prepiska bese prekinata vo Maj/15 a jas na 18 Maj go dobiv dolgu baraniot dokument za poteklo ama prekinatata prepiska ne se razgleduva povtorno.Pisav dva pati na Bg citizen i mi odgovorija negativno za reaktivacija na prekinatata prepiska.Si izvadiv duplikat proizhod kade pisuva vrz osnova na kakov dokument e izdaden i zakazav intervju kako novo baranje / molba za BG drzavjanstvo.
Zvanicno nemoze da se reaktivira prekinatata korespodencija.Bev u Sofija vo Min.za Pravosudie prasav licno i mi kazaa ne biva.Mojot prijatel,posrednik od Kjustendil isto taka.Nasproti tie informacii jas i zvanicno prasav preko e-mail i g-gja Maya Kassovska od ministerstvoto mi odgovori decidno deka iako go imam tolku baraniot dokument i nov(duplikat) proizhod dobien vo Avgust ako sakam da prodolzam so baranjeto za dobivanje BG drzavjanstvo da podnesam nova molba,intervju itn.Nema dilemi toa e pravata informacija za nas "prekratenite".Ako nekoj znae nekoj drug nacin za reaktiviranje so posredstvo na advokat,strucno lice itn neka pise tuka ili vo moeto sandace za da go premostam,premostime ovoj problem.
Ова е од пред неколку месеци,сега во поскоро време нема никој пишано дали се има сменето нешто за оние со прекратените преписки.А исто и уште еден прекратен форумџија (Pepibe) наново ја почна целата процедура.Единствена предност,ако одново ја започниш целата процедура ти е тоа што за произход(дупликат) можиш да поднесиш секој работен ден во ДАБЧ во Софија,нема потреба да закажуваш.А за да докажиш потекло ако немаш никакви стари бугарски документи или некој близок со бугарски пасош единствена варијанта ти е потврда од некое од бугарските здруженија БКК Струмица или МБП Битола.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom