Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.012
Поени од реакции
867
Сепак,не се работи по пропишаниот закон за бг пасош. Денеска се слушнав со повеќе луге и сите ми го рекоја истото. Дека на тие што им е прекратена преписката ке треба да си почнат нова постапка. Буквално од нула,како зимање происход,интервју и се по ред како следува. Тоа значи и повторно давање на пари за постапката. Посредникот ми рече дека работата е тргната на подобро,но дека се чека на формирање на тие комисии за државјанство во дабч и во министерството за правда. А до тогаш уште ќе биде старата гарда. А рече и дека со политичка одлука може ке се реши и проблемот со прекратените постапки.

Член од
22 октомври 2014
Мислења
1.187
Поени од реакции
694
Nekako mi nema logika statijava od pricina so eden pasos do zemanjeto cini 500 evra a ne 1000 kako sto pisuva drugo znaci ne se samo na udar tie od 2012 2013 i 2014 tuku i predhodnite godini.Jas ne bi se naslonila na informacii objaveni po nasive vesnici i internet portali.Drugo sto e napisano ne go znaele bugarskiot jazik.Koj makedonec sto e otisol na intervju e otisol so preveduvac.Znaci makedonskiot jazik go smetaat za bugarski dijalekt.Znaci pak stanuva zbor za aplikanti sto ne se makedonski drzavjani.i poradi takvite sega sme i nie na udar.

Член од
20 март 2010
Мислења
185
Поени од реакции
82
Nekako mi nema logika statijava od pricina so eden pasos do zemanjeto cini 500 evra a ne 1000 kako sto pisuva drugo znaci ne se samo na udar tie od 2012 2013 i 2014 tuku i predhodnite godini.Jas ne bi se naslonila na informacii objaveni po nasive vesnici i internet portali.Drugo sto e napisano ne go znaele bugarskiot jazik.Koj makedonec sto e otisol na intervju e otisol so preveduvac.Znaci makedonskiot jazik go smetaat za bugarski dijalekt.Znaci pak stanuva zbor za aplikanti sto ne se makedonski drzavjani.i poradi takvite sega sme i nie na udar.
Se slozuvam so tebe kompletno.

Член од
22 октомври 2014
Мислења
1.187
Поени од реакции
694
Преписката № 17515/2013.
Молбата Ви е уважена.
Вашата преписка е вклјучена в Указ 101 от 2014 година.
Удостоверението е изпратено в консулството.
За да го получите трјабва да се јавите лично.
aj sea kako e mozno ovoa nema mi logika na koj nacin idat pregleduvanjata na prepiskite.

Член од
30 април 2014
Мислења
38
Поени од реакции
2
Преписката № 17515/2013.
Молбата Ви е уважена.
aj sea kako e mozno ovoa nema mi logika na koj nacin idat pregleduvanjata na prepiskite.[/
честито супер а однесе ли некаков дополнителен документ

Член од
16 јуни 2009
Мислења
91
Поени од реакции
62
Toa se voglavno lugje koisto se so bugarski roditeli ili pak deca na bugarski roditeli od makedonij,moldavija i slicno i drugi nekoi slucaevi koisto imaat prednost....

Tuku cudno mi e sto vekje recisi eden mesec nema nieden protokol so odobreni brojcinja izlezen... valjda ja opravaat rabotava :D

Член од
30 април 2014
Мислења
38
Поени од реакции
2

честито супер а однесе ли некаков дополниелен докомент

Член од
25 април 2009
Мислења
367
Поени од реакции
135
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданството с положително становиште. Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ.

после само една недела од кога поднесов дополнителни документи (инаку НЕ бев вратен на проверка) :)

Член од
30 април 2014
Мислења
38
Поени од реакции
2
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданството с положително становиште. Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ.

после само една недела од кога поднесов дополнителни документи (инаку НЕ бев вратен на проверка) :)
супер а однесе ли ти некаков документ[DOUBLEPOST=1415792505][/DOUBLEPOST]
супер а однесе ли ти некаков документ
i kakov dokument

Член од
22 октомври 2014
Мислења
1.187
Поени од реакции
694
Toa se voglavno lugje koisto se so bugarski roditeli ili pak deca na bugarski roditeli od makedonij,moldavija i slicno i drugi nekoi slucaevi koisto imaat prednost....

Tuku cudno mi e sto vekje recisi eden mesec nema nieden protokol so odobreni brojcinja izlezen... valjda ja opravaat rabotava :D
Sea ke bide istio slucaj kako letoto koga gi snema nekoe vreme i posle ko se raspukaa naednska ko isfrlija eden protokol so vrnati na dopolnitelna proverka do 10000 pa pustija nekolku odobreni i pak uste dva so vrnati.sea ke bide istoto tesko zatisje pred bura.

Член од
25 април 2009
Мислења
367
Поени од реакции
135
гражданство бугарско од татко и брат, и извод од братми македонски легализиран и преведен во бугарија за да се поврзиме оти сме од ист татко-мајка.

König

Гостин
Член од
29 октомври 2014
Мислења
215
Поени од реакции
575
Не се потпирајте на статии од македонска жолта штампа.
Ива Јорданова не подаде оставка заради манипулации при издавањето државјанства, таа не била на позицијата кога тоа се случувало. Оставката ѝ беше заради гласините дека на позицијата дошла заради блиски врски со Божидар Лукарски, претс. на Сојуз на демократични сили.
Чаве додека работеше во Време правеше квалитетни статии, оваа е чисто паушална, најверојатно за да ја задоволи уредувачката политика на порталот.
Edited
Друга работа, нема посредник кој зема повеќе од 500 евра, од кои околу 200 ѝм се чист ќар. Злонамерни се гласините дека ете некој земал 1000 евра, за да створат претстава дека земањето бугарско ДРЖАВЈАНСТВО е некаков матен криминален бизнис, а тие што зеле ДРЖАВЈАНСТВО се некакви соучесници и предавници.
Всушност и самиот наслов на темата е малициозен, оти се аплицира за бугарско ДРЖАВЈАНСТВО. Ама ете, на некој поимот државјанство у пакет со бугарско му задава душеболие...

Последно уредено:
Член од
11 јули 2014
Мислења
120
Поени од реакции
37
Преписката № 17515/2013.
Молбата Ви е уважена.
aj sea kako e mozno ovoa nema mi logika na koj nacin idat pregleduvanjata na prepiskite.
Да те прашам, Во конзулатот во Битола ли имаше поднесено барање за происход, какви дополнителни документи однесе, колку време помина од поднесувањето до сега? Беше ли на интервју те молам ако можеш одговори.

Член од
22 октомври 2014
Мислења
1.187
Поени од реакции
694
Да те прашам, Во конзулатот во Битола ли имаше поднесено барање за происход, какви дополнителни документи однесе, колку време помина од поднесувањето до сега? Беше ли на интервју те молам ако можеш одговори.
Na ova naletav slucajno koga prebaruvav niz prepiskite da vidam da kaj se stasani i kolku ne ima od 2013(covek bez rabota sum znam :pos:) inaku jas si odev preku Sofija.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom