http://www.aba.government.bg/?legal=3Дали некој знае каде може да се добие изјавата за БГ потекло,во каква форма и каде се аплицира (директно во Софија или во Скопје во амбасада).Претпоставувам дека треба да се завери и на нотар.
http://www.aba.government.bg/?legal=3Дали некој знае каде може да се добие изјавата за БГ потекло,во каква форма и каде се аплицира (директно во Софија или во Скопје во амбасада).Претпоставувам дека треба да се завери и на нотар.
Takvo nesto ne mi se veruva deka kje ti pomine...nikoj ne e glup da se povrzuva so izvodi i so cuda ako se proagja samo so izjava...Ти благодарам guitarffs,тоа е за происход,мене ми треба за дополнителна проверка изјава како доказ за потекло,без заверување изводи,поврзувања и воени архиви.
Постојано менуваат,затоа прашувам.Од 01.10 би можело со изјава заверена на нотар ради селекција на вистински апликанти и лажни претежно косовари и сл.Takvo nesto ne mi se veruva deka kje ti pomine...nikoj ne e glup da se povrzuva so izvodi i so cuda ako se proagja samo so izjava...
Od tebe prvpat go slusam ova daj boze da e taka, kje ti drzime srejka pa pisi sto kje napravis...inace na linkot sto ti go prativ dole vo prilozi imas Декларација за б'лгарско национално с'знание . Vidi toa dali kje ti zavrsi rabota...Постојано менуваат,затоа прашувам.Од 01.10 би можело со изјава заверена на нотар ради селекција на вистински апликанти и лажни претежно косовари и сл.
Od kade ovoj podatok sobranieto treba da si raboti ne se parlamentarni izboriДо 09.10 работи собранието,а законот не е на дневен ред што значи после локалните избори.
Така имаа најавено[DOUBLEPOST=1444158337][/DOUBLEPOST]http://m.dnevnik.bg/bulgaria/2015/09/16/2610822_parlamentut_niama_da_raboti_dve_sedmici_predi_izborite/Od kade ovoj podatok sobranieto treba da si raboti ne se parlamentarni izbori
Ја почнав процедура на ваков начин. Не сум и единствен според моите информации.Постојано менуваат,затоа прашувам.Од 01.10 би можело со изјава заверена на нотар ради селекција на вистински апликанти и лажни претежно косовари и сл.
So naprai direktno otide vo ministerstvo za pravda bez da apliciras za proishod od DABC ?Ја почнав процедура на ваков начин. Не сум и единствен според моите информации.
Преку посредникот ми иде работата, ми ја спомна ДАБЧ првично и ми кажа дека три пати треба да се појавам лично со се интервјуто до добивањето на пасошот. Денес малку имаше гужва кај него со ова декларациите па не стасав да го прашам детално (иако ја укапирав процедурата од форумот), а и нејќам многу да то тупам за да не испаднам “паметен“ и “сезнајко“. Али прва прва прилика ќе барам да ми конкретизира. Инаку и јас добив инфо дека ова е нешто ново од пред една недела. Инфото е од луѓе тука што се спремаат за поднесување и веќе поднесоа документи. Пријатели на посредникот поднесуваат на овој начин, а и ја отидов со препорака (ваљда нема да не изиграат сите комплет од една причина што 10-на луѓе што сретнав кај него влегуваат на овој начин). Ако има некој друг инфо за ова нека пишува, јас прва прилика ќе информирам што добијам точна информација за да не ширам рекла казала. Дека е превара не ми иде филмот од една причина што еден мој близок пријател 6 месеци трчка документи окол бг потекло и никако да најде. Одговорот на посредникот бил негативен цело време дека нема никаква опција освен потеклото се до пред една недела, кога му рекол дека може да започне процедура на овој начин и дека ова нема вака да потрае премногу долго. Тоа е од мене сега за сега ако има некој инфо нека пише.So naprai direktno otide vo ministerstvo za pravda bez da apliciras za proishod od DABC ?
100% Толку.. од лично искуство кажувам.. Целосно нова процедура требаМислам дека треба од ново пак. Ако те прекинат толку.
jas so molba sum vrjaten vo zadolzitelna100% Толку.. од лично искуство кажувам.. Целосно нова процедура треба