Se javiv za da gi prasam kako odi procedurata i dali moze da gi pratam po email ili po posta. Rekoa deka moze i taka i taka. Ne ti kazuvaat nisto dali postoi dosie za takov vojnik ili ne bidejki im trebaat nekolku dena za da go pronajdat racno niz arhivot, ne im e celosno digitaliziran. Se javiv cisto informativno da se rasprasam, plakanjeto odese preku posrednikot, samo popolnuvanjeto na molbata ja napraviv sam so google translate, normalno ne sum ekspert za bugarski, istata taa molba on ja isprail od kustendil vo veliko trnovo po brza posta i narednata nedela koga odel za kustendil na negovata adresa prisitgnal dokumentot. Plakanjeto za uslugata e odnapred mislam na uplatnica bez razlika dali go pronajdat ili ne. Za plakanjeto ne sum mnogu siguren bidejki ima pominato godina dena samo znam deka se na se bese okolu 10 evra. Pisuva na web stranata mislam, ama ne sakam da pogresam zatoa najubavo javi im se preku den i prasaj gi. Toa sto velam deka sum platil plus 150 denari mislev na smetkata na mobilniot, deka ne e skapo da se javis od mobilen, t-mobile na fiksen vo bugarija