koj star zakon?ЧУЛ ТЕ ГОСПОТ АМИН
Кога ќе се разгледуваат тие што се поднесени во 2015?
Maleeee site kako od nebo da ste padnale koj moze star navremeto koga davaa pasosi so deklaracija I samoopredeluvanje , a ti sas1975 odgovorot tvoj e postaven 1000000000001 pat jas samiot go imam procitano tolku a ti ne si Nov clen pa da ne go znajs odgovorot do tolku nema pravila ke cekas od 3 do 8 meseci I ke ti se smeni kaj site e razlicnokoj star zakon?
Можеш целата процедура да ја тераш преку амбасада, кога ќе добиеш происход ќе ги собереш останатите документи и закажуваш интервју тука. Ти закажуваат интервју за неколку дена ама процедурата трае малку подолго него преку софија. Ама не одиш неколку пати, не ти треба посредување и тука те сликаат и на крај го зимаш пасошот од амбасада. Изборот е твој помалку малтретирање и поспоро или побрзо и повеќе париДечки, кога постапката е започната во амбасада во скопје (поднесени се документи за произход) дали некогаш ќе треба да одиш во софија за интервју или слични работи? Претпоставувам доколку добиеш државјанство ќе мораш да одиш да си го земеш, но пред тоа, во текот на постапката? Или се се завршува тука? Фала ви на одговор
ne se nerviraj te molam nema potreba od nervozi ako sakas odgoviri ako ne nemoras jas na forumot se obrativ a ne licno tebe i zatoa ne se nerviraj sakav da prasam a ne da te iznerviramMaleeee site kako od nebo da ste padnale koj moze star navremeto koga davaa pasosi so deklaracija I samoopredeluvanje , a ti sas1975 odgovorot tvoj e postaven 1000000000001 pat jas samiot go imam procitano tolku a ti ne si Nov clen pa da ne go znajs odgovorot do tolku nema pravila ke cekas od 3 do 8 meseci I ke ti se smeni kaj site e razlicno
Фала ти многу @paparak за не себичното издвојување на време за одговор. Поздрав
A
Ако го добиеш државјанството тука во Скопје, тогаш ќе мораш по пасош во Софија.
Јас сум посредник за Македонци и Срби кои имаат било каков стар документ од баба ,дедо за докажување на Бугарско потекло.
Јас сум по татко Бугарка.Кога пред многу години добив Бугарско државјанство чекав повеќе од година затоа што бев веќе полнолетна.
За пасош се чека најмногу до еден месец а тоа е поради адресата која треба да влезе во системот. Во моментот кога ќе влезе истата , Вашиот пасош и лична карта ќе бидат готови[DOUBLEPOST=1440592742][/DOUBLEPOST]30
30 € е повратна автобуска карта.