- Член од
- 24 август 2015
- Мислења
- 8
- Поени од реакции
- 6
Биди среќен што се има сменето статуост.Кај мене и тоа не е сменето.BTW колку време чекаше да ти се смени статусот после давањето на дополнителни?mene eve dva meseca i kusur od koga mi se smeni od dopolnitelna vo zadolzitelna procedura i nema nistooo sto e rabotata koj znae?
Да се надевам дека ке олеснат за сите,особено за оние што немаат роднини со бг државјанство,инаку што се однесува на тоа дека веке пуштаат со роднини,и јас имам такви информации и дека тоа веке се спроведува во пракса,така да сите вие што имате некој роднина со бг документи ,не чекајте на форумов,правец во софија или во амбасадата бркајте работа,секако ке добиете(освен ако некој нема криминално досие ,нормално)Де бре луѓе навистина помислувам дека сте малолетни со вашите испади и глупости. Дај престанете веќе да се глупирате и остајте ја темава за сериозни и паметни постови. Навистина изгледате како луѓе излезени од планина. Незнам ни јас зошто се обидувам да сменам нешто и да помогнам кога нема фајде од сите вас.
Да се навратам на законот што прашувате, разговарав со компетенти лице и ми кажаа дека законот иако сеуште не е изгласан пуштаат со роднини до први братучеди, ова е спороведено и со докази на форумов и лично јас имам видено происходи.
Е сега законот кога ќе стапи на сила што силно верувам дека во текот на септември тоа ќе биде ќе има многу олеснувања и исто така многу битен фактор ќе биде тоа што ќе има помош и чаре и за оние без потекло и роднини.
Да така за нас македонците ќе се средат многу работи иако џабе се нервирате, ќе видите дека ќе има и надеж за вас.
И да се навратам мило ми е што сеуште има луѓе што се сериозни и дораснати и несебично споделуваат информации. Секоја чест на сите нив
http://www.etranslator.ro/bg/bulgarski-makedonski-online-rechnik.phpizvenete ova nema vrska so temava ama neznam kaj da napisam pa tuka ke go objavam ako moze prevod na ova za fakultet vo bugarija mi e primen sum sto znaci ova. Писмените откази от обучението се изпраштат в МОН по електронната пошта или по факс в срок от три календарни дни след датата на публикуване (24 август 2015 г.) на с'ответното класиране. Местата от отказите, пост'пили след този срок, нјама да б'дат објавјавани за незаети.
k.babayan@mon.bg; a.stefanova@mon.bg; факс +359 2 9217656.
Ова е за оние коишто се откажуваат т.с немат во план да се запишат на соодветниот факултет/универзитет и сакаат официјално да се откажат во пишана форма.Ова најверојатно е за да знаат колку слободни места ќе има за евентуално да класираат друг кандидат.izvenete ova nema vrska so temava ama neznam kaj da napisam pa tuka ke go objavam ako moze prevod na ova za fakultet vo bugarija mi e primen sum sto znaci ova. Писмените откази от обучението се изпраштат в МОН по електронната пошта или по факс в срок от три календарни дни след датата на публикуване (24 август 2015 г.) на с'ответното класиране. Местата от отказите, пост'пили след този срок, нјама да б'дат објавјавани за незаети.
k.babayan@mon.bg; a.stefanova@mon.bg; факс +359 2 9217656.
Уважаеми господине,Moze li nekoj da mi pomogne koga baras podatoci od voeniot arhiv koj dokument go potpolnuvas molba za kopija na zajavljenieto i kolku treba da se plati na ziro smetkata ne mozam da se snajdam vo cenite i tarifi na arhivot za da napravat prebaruvanje
Надеж, баш ми се допаѓаат твоите ставови, браво за надежта и трпението што го имаш во себе, со ова воедно покажуваш и дека си се потрудила да го добиеш твоето, а оние кои се трудат барем овде на форумот секогаш покажувале резултати и успех.И јас исто така ја следам темата уште од почеток (ги прочитав првите околу 100-тина страни и се приклучив). Добив многу корисни информации, а во последно време некои членови претеруваат со глупи прашања и сметам дека намерно го прават тоа- Нека им служи на чест! Сега би сакала да го споделам моето искуство, иако можеби веќе имам спомнато. Мојата преписка е од 2012 година, секако вратена на дополнителна проверка. Бидејќи немам роднини со бг.државјанство, во февруари 2015 год.,однесов потврда од Клубот во Струмица (за него дознав овде на форумот). Сите броеви околу мене често ги проверував така што во јуни оваа година забележав дека најголем дел се прекратени или добиле државјанство. Јас се уште сум на дополнителна. Но ме радува фактот дека сум во некаква процедура и се надевам дека со измените на законот, ќе се признаваат потврдите од клубовите. Ова е и за оние што тврдеа дека Младенов е измамник, напротив човекот исто како и нас беше збунет од ситуацијата и ме советуваше да ги почекам измените.
za kolku vreme se smeni statusotmene eve dva meseca i kusur od koga mi se smeni od dopolnitelna vo zadolzitelna procedura i nema nistooo sto e rabotata koj znae?
od dopolnitelna vo normalnaza kolku vreme se smeni statusot
pozz
tri ipol meseciza kolku vreme se smeni statusot
pozz[DOUBLEPOST=1440447331][/DOUBLEPOST]
od dopolnitelna vo normalna
Fala vo sekoj slucaj ali ovij mejl go imam i jas ne mi e od pomos od pomos ke mi bide tvojot odgovor i mejlУважаеми господине,
Уведомјаваме Ви, че за издирване на исканата информација относно службата на Вашија родственик в б'лгарската армија е необходимо да разполагаме с'с следните сведенија:
- трите имена на лицето /име, презиме, фамилија/;
- кога и к'де е роден и на кое населено мјасто е бил жител по време на службата си в б'лгарската армија;
АРХИВНИТЕ ДОКУМЕНТИ В ДИРЕКЦИјаТА СА СИСТЕМАТИЗИРАНИ ПО ВОјСКОВИТЕ ЧАСТИ ОТ С'СТАВА НА Б'ЛГАРСКАТА АРМИја, КОЕТО НАЛАГА ПРИ ИЗДИРВАНЕ НА ИНФОРМАЦИја ЗА КОНКРЕТНО ЛИЦЕ ДА ЗНАЕМ ТОЧНАТА ВОјСКОВА ЧАСТ, В КОјаТО Е СЛУЖИЛО.
Молја, да ни информирате за ТРИТЕ ИМЕНА НА ПОЛУЧАТЕЛја И ТОЧЕН ПОштЕНСКИ АДРЕС, на којто да изпратим резултатите от проучването, след като сте ни предоставили посочените по-горе данни.
Необходимо е да удостоверите родствена вр'зка с лицето или да представите п'лномоштно от законен наследник.
Издирването и предоставјането на справки се изв'ршва срешту заплаштане, с'гласно Тарифата на д'ржавните такси и Цените на услугите, предоставјани от Д'ржавна аген-ција “Архиви”. Това важи и при отрицателен резултат от изв'ршеното издирване.
Подробна информација за услугите и техните стојности можете да намерите в Цените на услугите, предоставјани от Д'ржавна агенција “Архиви”, с'гласно чл. 28, ал. 2, т. 2 от Закона за Националнија архивен фонд (приети с ПМС № 7 от 18.01.2012 г., обн. ДВ., бр. 8 от 27.01.2012 г.). С'с с'д'ржанието на цитираните нормативни документи можете да се запознаете и на интернет страницата на Д'ржавна агенција “Архиви” (www.archives.government.bg) в раздел “Правна рамка”.
Д. Вачева,
Началник на отдел "ИАДИТ"
ЧУЛ ТЕ ГОСПОТ АМИНЌе го вратат законот како порано![]()